Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

 

Prvi put za srpsku javnost progovorile i zrenjaninske sudije

 

Potkusuri u naturi

U duhu naših stalnih kritičkih natpisa o skandalima u srpskom pravosuđu, grupa zrenjaninskih sudija napisala je opširno pismo redakciji Tabloida sa osvrtom na stečajne upravnike i rad trgovinskih sudova. Objavljujemo ga uz neznatne i neophodne redakcijske intervencije

 

Priredio: Mile Ješanov

 

Većina nas sudija, autora ovog pisma, zaposleni smo u jednom od zrenjaninskih sudova, i svi radimo ovaj odgovorni posao još od pripravničkih dana. Dobar deo nas nije politički opredeljen, osim dvoje kolega koji su u glavnom odboru DS-a.
Nismo članovi nijednog klana koji postoje u sudovima u Zrenjaninu. Tako nam je jako teško da opstanemo i preživimo. I opasno. Dolazak na posao postao je prava mora.
Svaki sud je priča za sebe. Šta vredi što je priveden pravdi bivši gradonačelnik Zrenjanina, kada se ništa drugo nije promenilo. Oni koji su bili u pritvoru sa njime, sada se brane sa slobode, još su aktivniji članovi DS; "pajaju" i dalje, sve u dogovoru i saradnji sa Opštinskim tužiocem Draganom Vuceljom koji je "nasledio" i dalje nastavio na utabanom putu kojim je "išao" njegov i dalje (što je za pohvalu) veliki prijatelj Dragan Lazić bivši Okružni tužilac Zrenjanina koji je bio u pritvoru u Pančevu šest meseci.
 Taj Dragan Lazić i dalje mesečno dobija od države 50.000 dinara mesečno, a dokazano je da je krao i uzimao mito. Mi sudimo i imamo samo malo veću platu od srpskog proseka. On se vija po kafićima, privatnim saunama, vodi tračeve, provodadžiše hapšenja...
 Imovinu je prepisao na tasta i taštu, koji su navodio toliko bogati (Od učiteljskih plata u Perlezu kod Zrenjanina! Koga to Lazić laže? Može svoju ljubavnicu, ali ne i nas!).
 Od države je dobio, dok je bio u pritvoru, razliku u zaradi u iznosu od 12.000 evra, kao i sve njegove kolege. Gde je tu pravda? Krao, dobijao na "poklon" stanove u Novom Sadu, Beogradu, kuću na moru sa dva ulaza , šlepere, ciglane, ribnjake, automobile, zlato, garderobu, hranu... Zamenik Okružnog tužioca Tihomir-Tića Stojadinov sve o tome zna, ali i Zoran Ćuran, koji ih je "podučavao" kao i njihov šef, bivši pritvorenik Dragan Lazić, kako da "pregovaraju" sa licima koja su trebali da hapse i koliko da im uzimaju?
 Imali su i još uvek imaju "tarifu" kako da "spasu"bogate lopove direktore, bivše i sadašnje i narkomane od pritvora. Tarifa "uništavanja" dokaza je mnogo veća.
Zamenik okružnog tužioca Tića je već duže vreme na takozvanom bolovanju, jer, navodno, ima vodu u plućima.
Ali, nije to voda, već strah od dana kada će biti pritvoren. Rasprodao je svu pokretnu i nepokretnu imovinu, do 1. marta kada je stupio zakon na snagu, da mu je ne bi oduzeli.
Svoju drugu ženu je zaposlio u računovodstvu Okružnog suda u Zrenjaninu, a ista je u zrenjaninskoj policiji registrovana kao kleptoman!
 Iz tri preduzeća gde je radila, zbog toga je dobijala otkaze. Sve kleptomanske prijave je cepao i uništavao bivši proterani inspektor MUP-a Goran Delić, koga su pre pet godina oterali iz zrenjaninske policije, zbog primanja mita i zloupotrebe položaja.
 Drugi zamenik okružnog tužioca Zoran Đuran (izbeglica iz Splita koji je dovukao sa sobom pravo bogatstvo!) takođe je mnogo zaslužan i za dvostruku ulogu špijuna kod pritvaranja gradonačelnika Kneževića. Mada je bio običan Kneževićev potrčko, vešto mu je radio iza leđa i slao centrali Demokratske stranke u Beogradu sve  informacije protiv njega.
 Sada Đuran od Beograda očekuje "nagradu", mesto okružnog tužioca. Samo čekamo ko će smeti takvog lopova da imenuje. Za to mesto utrkuje se sa kolegom Đuranom i opštinski tužilac Dragan Vucelja, osvedočeni lopov.
Jedina normalna i poštena osoba je zamenik okružnog tužioca, sada v.d., Edita Tatić. Ona je uplašena, jer joj ova dvojica pretendenata stalno prete svojim vezama u Beogradu i šire lažne vesti kako je Beograd neće zbog godina, bez obzira što je reč o osobi sa vrhunskim psihofizičkim referencama, i istim takvim poštenjem i stručnošću.
Zrenjanin je leglo korupcije i kriminala. Predsednica opštinskog   
 suda Divna Tatić (ona je druga žena, sada pokojnog advokata Čede  
 Tatića), primer je pokvarenosti i dvostrukih aršina. Prva žena, veoma    
 kratko, mu je bila sadašnja v.d. okružnog tužioca Edita.
 Druga žena Divna, predsednica Opštinskog suda, došla je na ovu funkciju zahvaljujući kumu Dragiši Slijepčeviću. Pre toga je bila najgori sudija u odelenju opštinskog suda Zrenjanina u Sečnju, odakle je Dragiša Slijepčević, sadašnji sudija Ustavnog suda Srbije, koji je bio aktivni član SPS-a, pa JUL-a, zajedno sa Jovanom Prijićem, tada stranačkim kolegom.
 Dragiša je sada mezimac predsednika Tadića. Da stvar bude jasnije, niko ne osporava njegovu stručnost, ali je reč o osobi izražene megalomanije. Voli čovek novce svake vrste, nekretnine, ima i privatni brod. On je kao predsednik Visokog saveta pravosuđa postavio Divnu za predsednicu, sudiju Dušanku Babić (bila u odelenju u Sečnju), sada je sudija Okružnog suda u Zrenjaninu. Sudija Dušanka Babić je kovala plan i sa drugim sudijama Okružnog suda.
 Među njima je i čuveni lopov, još uvek sudija, Miša Popović, koji je i dalje jako "aktivan" po naplati uslovnih i oslobađajućih presuda za direktore kriminalce: Miodraga Dangubića iz Kleka, bivšeg direktora upropaštenog preduzeća trgovine Prehrana, Miodraga Popova direktora svih propalih banaka (sudi mu se, a nikako da ga osude, jer sudija Miša Popović, to uvek zataška, pa na kraju niko od nas sudija ne zna gde je predmet Miodraga Popova, a to traje već desetak godina, i to u sedam predmeta).
Tu je još i Radovan Anđelov, bivši veliki direktor GIK Banata, kriminalac koji je prevazišao zemunce. Zajedno sa Miodragom Popovim gradio je most u Zrenjaninu, za koji su isprali desetine miliona maraka, pa ih pretvorili u evre i podmitili više od polovine zrenjaninskih sudija i tužilaca, da bi Babićka i Popović mogli da smeste sadašnjem predsedniku, Peteru Kišu, koji takođe ima dve kuće u Kikindi i dva stana u Novom Sadu, da ne bude v.d. predsednik Okružnog suda u Zrenjaninu.
 Ostale sudije su ih prešle i njih dvoje su ostali u minusu. Možda će Dragiša (čitaj Slijepčević) u Beogradu nekako da pomogne svojoj rođaki Dušanki Babić da ipak bude predsednik Okružnog suda.
Ta Dušanka Babić je sazidala od sitne sudijske plate velelepnu kuću sa bazenom u Sečnju. Od Okružnog suda u Zrenjaninu dobila je velelepni ogromni stan solidarnosti, u ekstra zoni, centar grada Zrenjanina, koji je otkupila za sitnih dve hiljade evra.
Tako je stan solidarnosti, u istoj zgradi, dobio i zamenik okružnog tužioca, špijun Zoran Đuran, koji ga je otkupio za istih dve hiljade evra. A ima kuću u Zrenjaninu, stan u Beogradu i još jedan ili dva u drugim većim gradovima u Vojvodini i nekim bivšim jugoslovenskim republikama.
 Ovaj drugi zamenik, Tića, patriota, dobijao je poklone od nesrećnika koje je spasao pritvora u Zrenjaninu. Ali se razlikuje od ostalih po tome što je više voleo automobile, hranu i garderobu i jedan manji stan u Novom Sadu.
Prirodno, kao ljubitelj života, i on ima dve žene. Ova druga, opisana kleptomanka, prema svemu sudeći, doći će mu glave. Posebna priča su sudije stečajci u Trgovinskom sudu.
 Ovaj Sud je "desetkovan", jer je sudija Radojčić, iliti Čiča, naglo je oboleo i operisan mu je kuk u Beogradu. Ko je platio operaciju, to još uvek ispituju neke naše kolege. Ima više varijanti: svi smo već mesecima, čim je pritvoren gradonačelnik, očekivali pritvaranje sada operisanog sudije Radojčića i drugog Saše, Aleksandra Stojiljkovskog,  jer su definitivno nenadmašni u finansijskim akrobacijama i manipulacijama svih vrsta.
Sudija Radojčić je ponosni vlasnik dva stana i kuće u Zrenjaninu, dva stana u Novom Sadu, dva stana u Beogradu, više automobila, i garaža. Jednu garažu u naselju Ruža Šulman prodao je pre par meseci, jer je očekivao pritvaranje, pa je počeo da se oslobađa "nepotrebnih" nekretnina a novac od stečaja i ostalih darodavaca stavljao je na račune u inostranstvo. Sve ovo je uz nagradu podržavala i podržava predsednica Radoslava Ugrinov.
 Za neverovati je, ali, druga sadašnja žena operisanog sudije Radojčića je sekretarica predsednice Rade Ugrinov!
 Sudije Radojčić i Stojiljkovski rade šta hoće. Za stečajne upravnike postavljaju koga hoće, ko im više plati u naturi, hrani, garderobi, letovanjima, zimovanjima, stanovima. Treba samo videti gde je ko stečajni upravnik i iz kog je grada.
 Čuveni Nebojša Bajić iz Kikinde vodi čak devet stečajeva. Postavili su ga ova dvojica. No, Bajić ne može nijedan da sprovede. Isti taj sudijski par, da mu olakša problematiku, dodeljuje mu još čuvenije "stručnjake": advokata Dejana Papića, osvedočenog lopova, bivšeg proteranog pravnika Vojvođanske banke u Zrenjaninu, koji je uzeo toliku otpremninu da se i danas o tome priča. Potom je kupio brod na kojem je čest posetilac sudija Ustavnog suda Dragiša Slijepčević, koji je kum tastu sudije Aleksandra Saše Stojiljkovskog, bivšem, sada penzionisanom okružnom tužiocu Risti Davidoviću, opet iz Sečnja.
Na tom brodu su redovni gosti: sudija Radojčić, sudija Slijepčević, sudija Matilda - intimna drugarica advokata Papića, sudija Saša, opštinski tužilac Vucelja, bivši okružni tužilac Dragan Lazić, stečajni upravnici Bajić iz Kikinde, Moldovan, Dragan Božić stečajni upravnik u Bečeju, Milan Nićetin večiti stečajni upravnik i kolega Papićev iz banke, te ostali budući pritvorenici.
 Drugi "stručnjak", je izvesni Žika Kevrešan, koji je čuven po tome što je sedam puta izlazio na ispit za stečajnog upravnika i nikada nije uspeo da bar pismeni položi. Kao loš primer ističu ga na svim polaznim predavanjima u Novom Sadu i drugim vojvođanskim gradovima, predavači sudija Zjalić i ostali.
 Taj "stručnjak" je poznat i kao falsifikator, jer je pre par godina falsifikovao potpis veštaka građevinske struke, koji ga je na kraju otkrio i raskrinkao. To ne smeta Kevrešanu i Papiću, koje od „milja" zovu grobarima zrenjaninskih i vojvođanskih preduzeća da uzimaju stotine hiljada evra, uz maksimalnu podršku sudija zrenjaninskog Trgovinskog suda, sa kojima taj novac dele.
Taj Žika Kevrešan, "stručnjak", "stručno" je odradio, između ostalih, i privatizaciju "Agroživa". Svi znamo da su vlasnici u pritvoru i kako je on svoj posao uradio.
Ali, Žika je i sudski veštak ekonomista. I to ide ide preko suda. Pripomaže mu žena, koja je sada zamenik direktora filijale DDOR Novi Sad u Kikindi pa stvari malo bivaju jasnije: sve se osigurava preko DDOR Novi Sad uz pomoć Žikine žene.
Žikina žena je uglavnom predsednik iliti član Odbora poverilaca u svim stečajevima koji su u nadležnosti Trgovinskog suda Zrenjanin. To se plaća. Na ruke. Tarifa od 500 evra pa naviše. Još najmanje od svakog stečaja ova dva "stručnjaka" dobijaju još po 100.000 dinara mesečno-neto.
Samo treba videti koliko stečajeva su oni "stručno" upropastili. Mesna industrija "Bek" Zrenjanin je delo njihovih "dugih prstiju". Ali, haos iza njih ostao je i u slučaju Vina "Krokan" u Bečeju, Hemijske industrije Kikinda, PIK Kikinda i svih zemljoradničkih zadruga u Vojvodini.
 U slučaju stečaja zrenjaninskog "Šinvoz-a" desilo se isto, ali malo drukčije. Sa tim "Šinvozom" svi imaju problem. Protiv volje svih u Trgovinskom sudu, i u jednom i drugom tužilaštvu, postavljena je za direktora Zorica Sarić iz Beograda. O njoj se malo zna. Ni traga ni glasa. Nema je ni na televiziji ni u novinama. Samo pričaju o njoj. Jedni je hvale, drugi je kude. Ovi iz Trgovinskog suda su u strahu od nje. No, sad je već izvesno da je ova gospođa na vreme shvatila sa kim u sudu ima posla, pa ih izbegava na kilometar. Radi samo ono zbog čega je i došla.
Proteklih nedelja, tužilac je izjavljivao da su je u po bela dana u sred grada napali "plaćenici", sve su joj oteli, polupali auto. Policija je samo izašla i ništa nije preduzela. Pre nego što smo se dogovorili da vam pišemo, jedan od lokalnih novinara koji dolaze u sud na redovne nedeljne konferencije za štampu, u prolazu nam je rekao da su u subotu, dan pred ženski praznik 8. Mart, u sred dana, opet neki drugi "plaćenici" napali direktorku Šinvoza kada se vraćala sa posla i izlazila iz auta.
 Policija opet nije reagovala. Kolege sudije su je videli u Trgovinskom sudu. Šta će tamo, nije valjda da traži pomoć od njih? Neko se zapitao: ko stoji iza svih tih napada i ko je platio napade na nju? Novinari kažu da "neko" hoće da je uplaši kako bi u strahu pobegla odavde pre nego što završi posao zbog koga je poslata da bude direktor "Šinvoza".
 Da bude veća nesreća po nju, čuveni anketni odbor protiv nje nema ništa i poštuju je što nije sklona da se ističe u javnosti. Neka je čuvaju oni koji su je postavili. Verovatno je upoznata sa kime i čime treba da se bori. Novinari kažu da nije nimalo naivna. Ni njoj, kao ni Dragiši Slijepčeviću, niko ne može da ospori stručnost. Kažu da je tako opasna i pravedna i da je zato u Trgovinskom sudu od sudija niko ne može smisliti, ali joj se ne sme ni usprotiviti, jer zna više od svih njih zajedno.
Bivšeg gradonačelnika su se svi odrekli, definitivno je zaboravljen. Čuvena članica anketnog odbora Prstojevićka iz "Beka", sada službenica u opštini, kaže za televiziju da gradu treba gazda, a ovaj neka se brani ako je nevin!
Njen mentor, generalni direktor i predsednik upravnog odbora Jugoremedije, Zdravko Deurić, materijalno pomaže sve političke nastupe svojih poltrona: Prstojevićke, Mite Lisice (koji je osnovao građevinsko preduzeće, gradi po Zrenjaninu, kupio je sebi novi traktor, zida kuću u Zrenjaninu, a ujedno je navodno zastupao, sa osnovnom školom koju ima završenu, svoje kolege iz Šinvoza i ojadio ih je uzevši im neviđen novac, obmanuvši ih na kraju).
Jugoremedija uskoro ide u stečaj ukoliko država ne proda svoj deo. Kako može neki KV radnik Deurić, koji se lažno predstavlja kao politikolog, da bude generalni direktor?
Je li mu preporuka to što čupa obrve, nosi skupa odela, vozi džip marke Audi, finansira sociologa Popova, režisera Želimira Žilnika ( vrhunac licemerja i sprdačine: platio mu je od ispranog novca 8.000.000,00 dinara za film o propadanju privrede u Srbiji!)?
Tajno se poklanjaju stanovi u Zrenjaninu, u zgradama čiji je podizvođač tokom izgradnje bio Mita Lisica sa svojim kolegom Mališem i bivšim policajcem, sada penzionerom, koji je magistrirao na fakultetu u Zrenjaninu (čitaj: kupio zvanje) Borisav Nikić, visoki funkcioner lokalnog DSS, učesnika u pritvaranju gradonačelnika Gorana Kneževića, koga je pratio još od devedesetih godina, za vreme kada se raspadala stara Jugoslavija, dok je gradonačelnik Goran Knežević bio direktor Servo Mihalj Turista i dok je trajala prodaja  odmarališta u Baškim Vodama, Makarskoj i zimskog odmaralište u Kranjskoj Gori. Taj bivši policajac, sada član anketnog odbora, smutljivac, zaposlio je svoga sina kod direktora Zdravka Deurića u Jugoremediji, gde je jedno vreme i sam radio kao direktor svih službi.  Nikić je sinu kupio i diplomu, a učestvovao je u pomaganju kupovine diplome i direktoru Deuriću. Na redu je kupovina diplome Miti Lisici i gospođi Prstojević.
 Svi su se odrekli gradonačelnika Gorana Kneževića koji je od njih anonimnih napravio "javne". Treba samo zamisliti kako izgleda predsednik anketnog odbora za preduzeće Šinvoz:
KV radnik Jugoremedije Branislav Markuš, mali frustrirani marginalac koji hoće vlast, funkciju i platu po svaku cenu. U skupštini opštine je izdejstvovao podmićivanjem poslanika da anketni odbor postane stalno telo u opštini i da njegovi članovi imaju zvanje funkcionera i platu funkcionera.
Da li je u ovoj Srbiji moguće da pored nas sudija, kakvih, takvih, naša opštinska vlast dozvoli formiranje dvojne, paralelne vlasti? Ovaj anketni odbor hoće da bude paralelni organ, pandan inspektorima za privredni kriminal, istražnim organima, tužiocima...
 Hoće li se Zakon o oduzimanju imovine primeniti na Dragana Lazića, Halasa, Dimkića, Baćka Tomića (koji je i dalje predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke), Milana Miloševa iz turističke organizacije, na tužioce, sudije Okružnog suda, a naročito na sudije Trgovinskog suda i njihove stalne stečajne upravnike i "stručnjake" u lopovlucima, hoće li se primeniti na advokate koji pljačkaju novac i lažu neuke ljude?
Svaku od prethodnih optužbi lako je proveriti. Mi sudije se plašimo budućnosti koja nas očekuje, ako ovi gore nabrojani ostanu na slobodi. Kad bi se postupilo po Zakonu, grad Zrenjanin bi imao najveći budžet, i to popunjen samo od prodaje imovine svih onih  koji treba da budu pritvoreni. Neka se malo krene na pravu stečajnu mafiju.
Ne treba se čuditi zašto je baš Zrenjanin uzet u medijskom pogledu kao simbol uspeha i sinonim za neuspeh, i kao sredina prepuna dobrih prilika i kao grad koji intenzivno propada. Podsetimo se samo: uništen je ceo jedan kombinat, Servo Mihalj, od strane Slavka Šućurovića, kome do dana današnjeg nije dlaka sa glave falila, ali ni njegovoj ekipi, uništena je uljara Dijamant, fabrika tepiha, metalska industrija, uništena je pivara...
 U Zrenjaninu jedino živi i radi parking služba i, na žalost nas poštenih sudija, danonoćno je u pripravnosti sudijska i advokatska mafija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane