Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Knjaževac

 

Korupcija, mafija, sudije, policija, tužioci, lopovi, bankrot, ubistva...

 

Palermo na Timoku

 

Ko je i zašto u Knjaževcu dobio ravno sto dana zatvora zbog pisma Akcijskom fondu, kako su ovdašnja preduzeća u blokadi zbog duga od 11 milijardi dinara, ko je koga tužio, šta se kome sprema, ko je sve iz državnog vrha Srbije obavešten o pljačkama i korupciji, zašto je godišnjica ubistva predsednika suda obeležena bombaškim napadom na sudiju za prekršaje... Ova i druga priključenija, Tabloidovoj novinarki ispovedaju izvori iz knjaževačke opštine.

 

Ana Lešo

 

Policijska uprava u Zaječaru i Odeljenje kriminalističke policije u ovom gradu, putem jedne krivične prijave potpisane od strane Miroljuba Prvulovića iz Knjaževca, upoznati su i zvanično sa nedelima v.d. Opštinskog javnog tužioca u Knjaževcu Dragane Sibinović, sudije Opštinskog suda u Knjaževcu Zorana Ristića, i Mirjane Pavlović, takođe sudije Opštinskog suda u Knjaževcu. Prvulović ih je ovim putem optužio za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, podrške kriminalnim grupama i pojedincima, i veze sa takozvanim knjaževačkim krilom duvanske mafije.
U toj krivičnoj prijavi, Prvulović piše da su zloupotrebe pomenutih sudija načinjene kroz  presude koje su donosili od 2005. godine do danas, ali i sklanjanjem i odbijanjem krivičnih prijava protiv osoba kojima se bavi Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal (reč je o Zorana Ćopiću, Vladimiru Mikiću, Ranku Milovanoviću, Goranu Milovanoviću, Dobrivoju Miloševiću...).
Za sudiju Mirjanu Pavlović i slučaj Vlade Vasiljevića, generalnog direktora AD Tina iz Knjaževca, u krivičnoj prijavi piše da su imali političku i svaku drugu podršku, od bivšeg predsednika opštine Knjaževac Gradimira Živkovića, ali i narodnog poslanika, bivšeg gradskog menadžera i potpredsednika opštine Milana Đokića.
U opširnom obrazloženju, Prvulović izlaže detaljno kako je od 2005. godine do danas podneo više prijava "sa konkretnim i argumentovanim dokazima", te da je ukazivao na ozbiljne kriminalne radnje koje su se vremenom pokazale tačnim. Prvulović lucidno primećuje pod kakvim je okolnostima vodio bitku za isterivanje istine o kriminalnim radnjama: "Ali ja nisam iza sebe imao bivšeg ministra Predraga Bubala, direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i njegove službenike, niti čelnike interesnih grupa iz Knjaževca koji su u proteklom periodu po poništenju DP PPK Džervin i MPI Mlinpek ostvarile enormno bogatstvo koje se meri stotinama miliona dinara...".
Prvulović svedoči da je Džervinzahvaljujući svemu tome do današnjeg dana u konstantnoj blokadi (190. miliona dinara), imovina ovog nekadašnjeg giganta se prodaje u bescenje, radnici su otpušteni ili su negde zaposleni "na crno", a sam Džervin radi isključivo sa nekoliko firmi, predstavnika takozvane "voćarske mafije". Oni koji su očerupali Džervin i postali preko noći najbogatiji građani Knjaževca, prema Prvulovićevom mišljenju samo su puki eksponenti nekoga iz Beograda.
Blokada knjaževačkog Mlinpeka takođe je konstantna i iznosi 19. miliona dinara. U blokadi su čak i firme koje su većinski vlasnici Mlinpekasa 51 posto kapitala! Recimo, Evropamont, DSD Tobacco i Agrokop, svi zajedno oko 39. miliona evra!
Kako je već pomenuti dvojac, Ranko i Goran Milovanović, hitno morao da dobije potvrdu da se protiv njih ne vodi nikakav sudski postupak u Srbiji, v.d. Opštinskog javnog tužioca, Dragana Sibinović, ekspresno donosi odluku da se odbacuju krivične prijave protiv njih dvojice, pod obrazloženjem da prijavljena krivična dela nisu dela za koje se goni po službenoj dužnosti. Primerak dokumenta u kome to jasno piše, u vlasništvu je podnosioca krivične prijave protiv grupe knjaževačkih sudija, Miroljuba Prvulovića.
Istovremeno, na aukcijskoj prodaji broj 234. održanoj u Agenciji za privatizaciju dana 05.09. 2008. godine, Ranko i Goran Milovanović, vlasnici preduzeća STR Mega M iz Knjaževca, kupuju Veterinarsku stanicu Knjaževac za 8.500.000 dinara i potpisuju ugovor sa Agencijom 09.09. 2008. godine.
O ovim i drugim slučajevima postoji obimna dokumentacija, izjave svedoka, materijalni dokazi, sve u MUP-u i tužilaštvu. Sve ovo bi imalo smisla kad bi državni organi u Knjaževcu i Zaječaru postupali po predmetima koje poseduju, ali je, prema kategoričkoj tvrdnji više Tabloidovih izvora u ovim gradovima, ta aktivnost praktično onemogućena aktivnim delovanjem finansijskih i političkih moćnika ovoga kraja, iz čijih džepova vire svi koji ovde nešto znače u pravosuđu, policiji i državnoj upravi.
Šteta izazvana njihovim činjenjem ili nečinjenjem meri se stotinama miliona dinara, gubljenjem poverenja u državu i stvaranjem idealnog ambijenta za dalji procvat kriminala svih vrsta. Miroljub Prvulović tvrdi da su ovakve prilike i dovele do ubistva predsednika suda Dragiše Cvejića prošle godine krajem marta meseca.
Tačno godinu dana kasnije, takođe krajem marta ove godine,  bombaškim napadom na kuću sudije za prekršaje Velje Lukića, kojom prilikom je poginula njegova supruga, potvrđene su na najtragičniji način sve crne slutnje Miroljuba Prvulovića i drugih Tabloidovih izvora: Knjaževac je postao srpski Palermo. Na sceni su ubistva, korupcija, otimačine, ucene, i ostatak mafijaškog repertoara, tako nepriličnog za život jedne, na prvi pogled mirne varoši.
U takvim okolnostima na meti su svi pošteni građani, a najviše oni koji rade u državnim organima onako kako to kaže zakon i njihova radna etika, a ne kako kažu kriminalni bosovi.
 

 

Sto dana bez "Reno Megana"

 

 Dana 02.03.2009. godine, u 11 časova, bila je zakazana prodaja automobila marke "Reno Megan", registarskih tablica ZA-107-637, određena od strane izvršnog sudije Opštinskog suda u Knjaževcu, Lidije Paunović, a po izvršenom popisu u firmi Miroljuba Prvulovića, čoveka koji već godinama, svakodnevno skreće pažnju javnosti na kriminalnu privatizaciju u ovom gradu i u ovom regionu, te osnovane sumnje u spregu dela ovdašnjeg pravosuđa i organizovanog kriminala.
Uvidevši da je ovaj anemični i tragikomični pokušaj zastrašivanja od strane lokalne birokratije besmislen, Opštinskom sudu u Knjaževcu obratio se sam Miroljub Prvulović pismom u kome kaže: "...Obaveštavam Vas da nikakav popis nije izvršen kod mene zakazanog dana, već sam kasnije dobio od sudskog dostavljača zapisnik o izvršenom popisu u nedogovoreno vreme. Vaše službenike sam očekivao u zakazano vreme, ali se oni nisu pojavili. Automobil "Reno Megan" nije moje vlasništvo, tako da i ne može biti popisano. Izvršena je čak i procena od strane sudskog veštaka koju sam dobio uz poziv za prodaju automobila."
Šta je razlog za neprestano šikaniranje Miroljuba Prvulovića od strane ovdašnjeg pravosuđa, ako ne njegovo javno ukazivanje na očigledne pljačke knjaževačke privrede?
Iz istih razloga je kažnjen i sa 100 dana zatvora zato što je iskoristio svoje građansko pravo i napisao pismo Akcijskom fondu Republike Srbije, čime je donosilac presude dao nezaobilazan doprinos bizarnim slučajevima krivične estetike, istovremeno dotakavši profesionalno i etičko dno. Zaista, šta biva kad jedan priča ono što svi znaju?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane