Natrag

Tabloid je pozvan

Glas čitalaca protiv lakih fakulteta i njihovih profesora

Sakam u Pazar da skakam

 

Poštovani i cenjeni,

Kao list koji iznosi pravu istinu želim da Vam pružim informacije koje će razotkriti šta se sve događa u visokom obrazovanju u Srbiji.
Univerzitet u Novom Pazaru sa departmanima u Nišu i Pančevu popunio je mesta profesora za veliki broj predmeta državljanima Makedonije i Crne Gore i sa njima sklopio stalni radni odnos, iako su svi oni u stalnom radnom odnosu u svojim državama.
Tako je na (privatnom) Pravnom fakultetu u Novom Pazaru dekan fakulteta prof. dr Sefer Međedović zasnovao stalni radni odnos iako je advokat u radnom odnosu u Crnoj Gori, gde mu je i prebivalište. Na fakultet dolazi samo jednom u deset dana, a predavanja i ispite obavlja isključivo posle podne ili subotom.
Na ovom fakultetu se može proveriti da stalni radni odnos ima još nekoliko državljana  Makedonije i Crne Gore.
Na Pravnom fakultetu, departman u Nišu, stalni radni odnos zasnovan je i sa profesorima koji imaju stalni radni odnos na Policijskoj akademiji u Skoplju. To su Žarko Krstevski, Biljana Pulevska, Metodija Angelovska, Stefan Budžakovski i Elena Sokleva.
Na departmanu istog fakulteta u Pančevu zaposleni su takođe profesori iz Skoplja Marina Sazdovska, Janko Jatimov i Vladimir Ortakovski kao i još nekoliko državljana Crne Gore.
Profesor dr Zvonimir Đorđević ima punu normu časova iz krivičnopravnih predmeta na pravnom fakultetu privatnog Univerziteta u Novom Pazaru, potom drži predavanja u Nišu, Vranju, Leskovcu i Skoplju. To lice je inače u stalnom radnom odnosu u Okružnom zatvoru u Pančevu, gde se nikad ne pojavljuje, a za profesorske časove nema ni zakonsko pravo ni saglasnost matične ustanove, pa ni nadležnog ministarstva pravde.
Nije jasno kako je moguće da taj čovek koji živi u Vranju u kućici od 200 kvadrata, radi u Pančevu i istovremeno prima lične dohotke na još nekoliko mesta? Ko mu je to omogućio. 

Ime autora pisma poznato redakciji

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane