Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja strana

 

Šta ću još da vam radim

 

Piše: Mlađan Dinkić

 

Građani, radnici, seljaci, studenti, penzioneri! Mada svi misle da sam dao poslednju reč povodom krpljenja rupe u budžetu od milijardu evra, ovom prilikom želim da vam kažem da postupak krpljenja još nije završen. Sad ide štepovanje pa fircanje...
Dakle, u mojoj tajnoj fascikli na kojoj piše "Odbrana i poslednji dani", nalazi se nekoliko važnih dokumenata od kojih vam za sada mogu predočiti moju novu ekonomsku politiku (nije to Lenjinov NEP, ali nešto slično).
Tamo, gospodo, jasno i nedvosmisleno stoji niz preporuka o štednji na svim nivoima. Vas svakako zanima kako izgleda predlog krpljenja kućnog budžeta, u okolnostima fircanja koje spremam.
Detaljnije, moraćete da prekrajate stare pantalone, moraćete da ponovo otkrijete stari dobri obućarski zanat pa da svoje izlizane cipele i krive štikle popravite, ješćete dva puta dnevno, u težim slučajevima jednom, ali smo za takve slučajeve spremili subvenciju. Pomoći ćemo, naime, našu pekarsku industriju određenim sredstvima da malo povećaju veknu hleba, a da joj cena ostane ista. Ništa nećete osetiti na budžetu, a možda uopšte ništa ne osetite.
Moje programsko fircanje iz nadležnog ministarstva predvidelo je da će mnogima biti krivo, ali međunarodne prilike nalažu promenu porodičnih navika.
 Zašto da ne podelite jogurt i burek sa svojim bližnjima, zašto ne bi, umesto jutarnje kafe podelili kesicu čaja sa komšijom, zašto ne bi odložili ručak za neku bolju priliku i prošetali na čistom vazduhu koji nije u vlasništvu naših javnih preduzeća, za koji ne plaćate ni PDV, i koji je potpuno dostupan svakome i u svakoj sredini, zavisno od kvaliteta i blizine industrijske zone?
U smislu daljeg krpljenja i fircanja budžetskih rupa, daćemo na usvajanje jedan predlog dostojan svake odgovorne vlade: idite što više na obližnja kupališta, ide leto, biće vruće, izbegavajte kupanje u kupatilu, manje se zadržavajte u kući, a više se družite, tako će vam lakše pasti ovaj program štednje. Razmenom međusobnih iskustava možete toliko toga da otkrijete.
Pobogu, pa živimo u vremenu ekološke svesti, šta će vam pegla na paru, šta će vam električni šporet? Izađite vani pa kad dođe sezona pečenja paprika založite "Smederevac", pozovite komšije, uživajte u prirodi. Pa ne mora ajvar da vam prodaju na pijacama, valjda znate i sami da ga napravite? Izbacite sve što ima utikač i što se uključuje u struju. Izbacite zamrzivač, to više nije u modi, kupujte manje količine peciva pre podne, malo posle podne, svetlo i televizor gasite čim odgledate "Dnevnik", spavajte mirno, ovo će potrajati.
U programskom paketu koji još nisam predočio javnosti, a tiče se fircanja već skrpljenog budžeta, nalazi se i predlog naše stručne komisije zadužene za kulturu oblačenja, stanovanja, ishrane i kulturu drugih građanskih potreba.
U njemu doslovno piše da je došlo vreme da imamo tanje zidove, tanju ćebad, lakšu odeću i još lakšu hranu. Izvedeno iz toga, došao sam do zaključka da je ovo najbolje primeniti odmah i bez skupštinske procedure. Ako treba, viškove otimati. Ako treba, protivnike na licu mesta sankcionisati!
 Molim vas, ovde je reč o izuzetnoj prilici da članovima svih evropskih komisija pokažemo našu građansku svest i naše nacionalno jedinstvo kad su u pitanju evroatlanske integracije! Ko je protiv toga taj je protiv nas i protiv države kakvu želimo!
Dalje, cenjeni građani, želim da vas obavestim da smo moje ministarstvo i ja doneli odluku da zaštitimo zaposleno radništvo tako što ćemo im oporezovati platu kad je prime, čim je prime, a nekad i u slučaju ako je ne prime.
Na taj način će zaposleni pokazati svoju lojalnost svojim gazdama, a mi ćemo kao predstavnici države i pisci ekonomskih programa to podržavati u svemu. Znate kako je: dobro gazdi, dobro državi. Naše radništvo treba da se uklopi u ovu divnu harmoniju.
Morao bih, povodom ovoga da se javno požalim...
Evo, ima već osam godina kako primenjujem sve moguće i nemoguće eksperimente nad građanima Srbije, a da se stvari nisu mnogo promenile. Srbi i dalje jedu, piju, telefoniraju, oblače se, putuju, trguju... Molim vas, i vesele se! Pa kakav je ovo narod?
Moji savetnici iz Vašingtona, Londona i Brisela ne mogu da shvate kako se naš narod ponaša. Ja ne mogu više da ih lažem. Reći ću im uskoro da ekonomske reforme koči jedan loš karakter, jedna drska potreba za životom po svaku cenu.
Evo, skoro sam dobio donaciju od naših prijatelja iz inostranstva da malo pomognemo naše tajkune tako što ćemo im zaposliti još malo školovanih mladih ljudi koje oni neće morati da plaćaju nego će ih država platiti iz donatorskih sredstava. Molim vas, recite mi, gde ima tako odgovorne države koja štiti svoje krupne kapitaliste kao što ih Srbija štiti? Gde ima takve države koja ovoliko firca svoje građane kako bi sve rupe bile zakrpljene?
Neka kritičari moga ekonomskog programa dobro razmisle pre nego što me napadaju pa neka kažu, na šta bi ova država ličila da nije naših tajkuna, poslušnih sindikata i odane radničke klase? Verujem da bi nastao haos. A kome haos danas treba?
Dakle, želim još da kažem da će moje ministarstvo otvoriti jednu besplatnu večernju školu trpljenja. Naš čovek mora da se prilagodi svim standardima. Hoću reći, kad ima, da se ponaša kao da nema, a kad nema, da se ponaša kao da ima. Izvinite, ako neko ovo ne razume, ali zar se nismo borili za dostojanstvo nacije u svim neprilikama?
Ja sam, to moram da ovde saopštim jer mi je na duši, iz bivšeg režima naučio jednu vrlo važnu stvar: ako treba, ješćemo i korenje. Dobro, onda je to bilo zbog međunarodne izolacije, a sad preporučujem da to bude zbog evroatlanske integracije. Sve u svoje vreme.
Konačno, u onoj mojoj tajnoj fascikli na kojoj piše: "Odbrana i poslednji dani", postoji i jedno poveće parče toalet papira koje čuvam za kraj mog ekonomskog eksperimenta koji sprovodim već osam godina. Odlučio sam, dragi sugrađani, da u datom trenutku izvadim onu stvar i uriniram na sve vas, a potom da se olakšam u najbližem toaletu, te onim toalet papirom ritualno počistim svoju ministarsku zadnjicu, kako bi srpska novinarska ološ imala o čemu sutradan da piše. Grubo? Vulgarno? Ma, neeee, grešite...

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane