Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Patriota na usluzi

Nikola Vlahović

 

Dugogodišnji profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Ivan Čukalović, široj javnosti poznat kao jedan od optuženih u korupcionaškoj aferi "Indeks", nakon izlaska iz istražnog zatvora, opet je postao medijski, ali, kako stvari stoje, i bezbednosno interesantna ličnost.
Na opšte iznenađenje, ovaj ozbiljno kompromitovani profesor Međunarodnog javnog prava, postao je ovih dana sudija Ustavnog suda nepriznate države Kosovo.
Čukalović je inače rođen u Prizrenu, pa je ovim činom samo potvrdio koliko je bekstvo od vlastitih korena teško, a povratak njima vrlo bolan i pun emocija.
No, osim ovog lirskog, Čukalović je pronašao još jedan, i to vrlo opipljiv motiv. To je plata od 3.000 evra mesečno, i neke druge prinadležnosti koje proističu iz funkcije na kojoj će ubuduće biti. Uostalom, nešto slično objasnio je i on sam, dajući izjavu uoči preuzimanja nove dužnosti:
"...Hoću da budem jedan od devet članova Ustavnog suda Kosova,  da bih branio 240.000 Srba, Muslimana i Goranaca koji tamo žive. Ja sam ugledni profesor. Znate li vi da sam ja učestvovao u tužbi SRJ protiv NATO, protivtužbi protiv BiH, da sam bio član našeg tima pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu?! I da sam za sve to dobijao samo 3.000 dinara mesečno!".
Nove momente u svom životu Čukalović je prethodno najavio srpskim vlastima, a pre svih jednom sebi bliskom ministru. Znao je kompromitovani profesor da će ga u Srbiji razapeti na krst časni zbog nemorala, i da će njegov odlazak u pravosuđe jedne separatističke tvorevine biti shvaćeno kao čin izdaje, pa je požurio da pretekne događaje.
Lanac događaja u životu neopreznog, malodušnog ili beskarakternog čoveka, zna da se zategne oko njegovog sopstvenog vrata.  U slučaju Ivana Čukalovića, to je više nego očigledno...
Krajem osamdesetih godina prošlog veka, tačnije, 1989. godine, u predvečerje krvavih obračuna zbratimljenih naroda i narodnosti, tada mladi profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Ivan Čukalović napisao je manifest bezbolnog etničkog čišćenja pod naslovom "Koimperijum-Humano preseljenje naroda" i štampao ga u najslavnijem posleratnom organu ravnogorskih ideala, nedeljniku "Pogledi", koji je prodavan u nezapamćeno velikim tiražima.
Ko je mogao da pretpostavi da će ovaj pravni projektant kolektivne nesreće doživeti da i sebe humano iseli iz Srbije, u potrazi za razlikom između 3.000 dinara i 3.000 evra...
Ali, jedno je život, drugo su ideali. Biće ipak da je ovde u pitanju bekstvo od suda u Smederevu koji treba da ga osudi za primanje mita u aferi "Indeks". Sve drugo, objašnjava ono prvo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane