Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

 

Kako pokrajinski sekretar za privredu primenjuje običajno pravo

 

Smakni Simu

 

Nekadašnji načelnik Odeljenja za opšte i pravne poslove Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Sima Teofanov, odlučio je da sudskom tužbom protiv Izvršnog veća Vojvodine dođe do svojih ljudskih i radnih prava. Čim je tužba stigla do Opštinskog suda u Novom Sadu, dobio je dva puta u roku od dva dana otkaz na radnom mestu na kome se nalazio.

 

Mile Ješanov

 

Sima Teofanov, bivši načelnik odeljenja za opšte i pravne poslove Pokrajinskog sekretarijata za privredu, tužio je Izvršno veće Vojvodine zbog diskriminacije koju je doživeo na radnom mestu, a tim povodom su pojedini režimski mediji u Novom Sadu požurili da dodaju pridev "navodne".
Navodna ili ne, tek, Teofanov je na prvoj raspravi u novosadskom opštinskom sudu tražio da se kao svedoci izvedu potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, Pokrajinski sekretar za privredu, i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor te njegova pomoćnica, Silvana Todorović.
Koliko je sud Teofanovu bio naklonjen, bilo je jasno po tome što je ovaj njegov predlog odmah odbijen.
Tokom rada na mestu načelnika Odeljenja za opšte i pravne poslove Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Teofanov je svoj posao radio pošteno, i njegov jedini greh prema vlastima koje su pristigle posle oktobarskog prevrata 2000. godine, bio je taj što je uopšte nešto radio za vreme bivšeg režima. A radio je vrlo delikatne poslove, zbrinjavao izbeglice pod velikim pritiskom tadašnjih vlasti. Njegov humanitarni rad prikazala je kao svoj lični uspeh tadašnja komesarka za izbeglice, Bratislava Morina, nigde ne pominjući Teofanova.
Kako je prošao u bivšem režimu tako ga je i novi dočekao. Upravo ljudi poput Ištvana Pastora i drugih vodećih političara sa severa Bačke, smatrali su da je Teofanov napravio gadan zločin time što je smestio srpske izbeglice iz Hrvatske u par mesta naseljenih vojvođanskim Mađarima. Nije mu to nikada zaboravljeno.
Od tada pa nadalje, traje njegova diskriminacija na poslu. Najpre tiha, pa onda sve otvorenija. Počelo je tako što su mu stavljane primedbe na rad u Sekretarijatu pa mu je uskraćeno potpisivanje internih obrazaca.
Kad je Teofanov otišao na godišnji odmor, to je iskorišćeno za ukidanje njegovog odeljenja, a njegove stvari su ekspresno iseljene iz prostorija u kojima je radio. Da bi teror bio kompletniji, Pastor je u svojstvu pokrajinskog sekretara   tražio od Teofanova, čim se ovaj vratio sa odmora, da odmah potpiše "svečanu obavezu" da se neće žaliti na rešenje doneto u vezi njegovog radnog mesta, pre nego što mu je ono uopšte uručeno! Tačnije, bilo mu je saopšteno da rešenje neće uopšte ni dobiti dok ne potpiše da se slaže sa njim!
Advokat Sime Teofanova, Aleksandar Mumin, kasnije je rečito opisivao ceo slučaj kao "pravni skandal".
Kome i zašto ustvari smeta Sima Teofanov? Očigledno, Ištvanu Pastoru. Naime, Teofanov je predsednik reprezentativne sindikalne podružnice u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, a Pastor ne trpi sindikalne aktiviste. Dokaz za to su dvojica prethodnika Sime Teofanova koji su iz istog razloga, tako reći "po kazni", raspoređeni na niže radno mesto.
U procesu sa nepoćudnim službenikom, Ištvan Pastor je angažovao privatnog advokata Dejana Ukropinu, kao da je u pitanju lični obračun!
Advokat Ukropina i pokrajinski javni pravobranilac, Branko Stokin, na poslednjem ročištu krenuli su u kontranapad, pa rekoše kako "Teofanov za sebe traži privilegovan položaj samo zbog toga što je predsednik sindikalne podružnice". U tanušnoj odbrani Ištvana Pastora nigde nije rečeno kada, gde i koje privilegije su u pitanju. Ali, kad se malo pažljivije pogledaju ovaj i neki slični slučajevi, jasno je da svako pravo zaposlenih u ovoj zemlji predstavlja čistu privilegiju, te je Pastorova odbrana u tom smislu imala pravo. Naravno da je Teofanov brani svoje ustavno pravo na rad, i da mu tu privilegiju niko u ovoj zemlji ne može oduzeti. Naravno da to nova politička klasa neće da razume. Za njih istorija države i prava počinje tačno tamo gde su oni nastali kao vlast. Pa shodno tome, drže do jednog jedinog prava koje poznaju. Onog diskrecionog.
Na taj način i Pastor donosi odluke šta će sa službenikom Teofanovim i njemu sličnima.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane