Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

Štoperica - parlament

Piše: Rajko Roki Dvizac

 

Kod nas je sve lažno. Od našeg dugog putovanja u Evropu, do evropskih proizvoda kojim je preplavljeno tržište. Imamo lažne patriote, lažne političare, lažni kapitalizam, lažnu državu Kosovo pa što onda ne bismo otkrili da imamo i lažne  proizvode iz EU. Problem je što su mnogi naši političari to otkrili tek sada, skoro devet godina od pada Miloševića. Takav se utisak stiče ako ste gledali Drugi program RTS-a i diskusiju narodnih poslanika. Jedni su šokirani ovim otkrićem, drugi zbunjeni, treći se prave ludi, četvrti su neobavešteni, šesti su potpuno nezainteresovani. Presipaju iz šupljeg u prazno da se sve rasipa. Šta? Pa naravno - praznina. Moram da krenem od prenosa Narodne skupštine jer je, pod uslovom da niste partijski ostrašćeni, to najinteresantnija emisija na televiziji. Pravo "pozorište u kući". I ja volim pozorište - što bi rekao Đuza Stojiljković - ali ne u svojoj kući, to jest, državi. Ali, šta je - tu je. Uloge su podeljene, gledaoci su ispred malih ekrana, a reditelj se negde krije u mraku. Jedino je problem sa scenaristima. Ima ih koliko i stranaka. Svaka vaška obaška piše svoj scenario, a gde je mnogo babica (scenarista), to je i kilavo dete. Nušić je imao opštinsko, a mi skupštinsko. Blago nama. I, tako, scenaristi tek sada otkriše da nam EU uvaljuje falš proizvode. Isto ime, jako slična ambalaža, ali sadržaj - foliranje. Samo za istočne i balkanske zemlje. Da je tako, nažalost, ja sam znao još 2000. jer sam imao tu sreću da u to vreme dobijam proizvode iz Kanade, Nemačke, Italije.... Narodni poslanici rekoše to tek danas. Rekoše i nikom ništa. Teraj dalje.
Da se još malo zadržim kod prenosa iz Narodne skupštine. Onomad kad je onaj nesrećnik sa dve bombe upao u zgradu vlade na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom emitovan je kajron informacija i o tome. Kajron se emitovao neprestano, a mnoge televizije su emitovale i vanredne vesti. Svi sem Drugog programa RTS-a! Prosto neverovatno. Gledaoce koji su pratili prenos iz Narodne skupštine niko o bombašu nije informisao. Kao da su kažnjeni zato što su gledali prenos iz Narodne Skupštine! I to je uradio Javni servis koji se reklamira sloganom "Vaše pravo da znate sve"! Ovakav gaf se ne pamti poodavno. Sumnjam da je iko za ovaj propust odgovarao. Sramota.
Ono što normalnom gledaocu najviše bode oči kada gleda prenos iz Narodne skupštine je štoperica predsedavajuće. Uopšte nije bitno o čemu narodni poslanik govori, koliko je to važno za narod, za državu. Njoj je samo važno vreme. Seče narodne poslanike u sred reči a kamoli rečenice i insistira samo na vremenu. A šta je on rekao - uopšte nije važno. Slavica Đukić Dejanović je čak prekinula i premijera Cvetkovića! Isteklo vreme, dosta ste pričali gospodine premijeru. Ovako nešto nema nigde u svetu. To su valjda jedine blagodeti čuvenog poslovnika gde štoperica ima glavnu ulogu u životu i radu srpskog parlamenta. Cilj ovakvog "štoperica-parlamenta" je da se  obezvredi sve što se čuje u Narodnoj skupštini. A šta se čuje? Pa, sve češće čujemo razna nezgodna pitanja vladajućoj koaliciji, a što se tiče odgovora - njih ne čuju ni narodni poslanici koji si ih postavili po par meseci, a kamoli narod, to jest gledaoci.
Ukoliko se pak desi da neki od ministara se usudi  i dođe u Narodnu skupštinu, a pri tome ga opozicija ispreskače nezgodnim pitanjima- Javni servis RTS i za to je pronašao odgovarajući lek. Odmah posle par dana pojavi se u Jutarnjem programu i tamo, natenane, bez provokativnih pitanja, "ubedi" narod kako je on, a ne opozicija u pravu. Poslednji takav slučaj (bar dok ovo pišem) je ministar poljoprivrede Saša Dragin. Uredniku Jutarnjeg programa nije palo ni na kraj pameti da, bar jednom, ali samo jednom od 5.oktobra do danas, pozove bilo koga od ljute opozicije. Ne, oni samo zovu ministre koji tada "uspešno odbranjuju" ono što je inače neodbranjivo. Pri tom, druga strana se ni ne pominje, a kamoli čuje. A čuti obe strane je osnova svakog elementarnog poimanja novinarstva. No, ovde je to tabu tema, mrak. Pa kad je već tako, što se lepo Javni servis Srbije ne preimenuje u  Javni servis vlasti. Milošević bar nije krio da je RTS njegov medijski sluga. Bio je pošteniji. Ovi nam samo bacaju prašinu lažne demokratije u oči. Bacaju, bacaju sve dok nam oči ne zasuze....
Nesreća po narod, a sreća po ovu vladajuću koaliciju što nam je opozicija potpuno razjedinjena, pa čak i međusobno svađalački nastrojena. A  kako i ne bi, kada se u njihove redove uvukli razni smradovi i gadovi. Još nisu dospeli do Narodne skupštine, ali strpljivo čekaju novi izborni krug. Znam jednog (ma lažem, znam ih bar desetak u raznim strankama) koji ima sledeće partijske knjižice: SKJ, SPS, JUL, DSS, (sa DS-om je samo koketirao), SRS i sada je SNS. Da, kod Tome Nikolića. Siguran sam da Toma o ovom tipu i sličnima nema pojma. Ali kameleon je u njegovim redovima. Smeši se, tapše kad treba, klima glavom i čeka svoj trenutak da se kao "veliki patriota" ugura u neku fotelju kao "pouzdan kadar". Do moga što je pouzdan. Znam i mnoge prave demokrate, verne izvornoj ideji, koje su takvi, kao ovaj Tomin pulen, izbacili iz Demokratske stranke. I ovaj će sigurno nekog izbaciti ili bar, u najmanju ruku, naterati one kojima je simpatična politika Nikolića i Vučića da zbog njega ne glasaju za SNS. Kad sam video ovog i još par kameleona, pitao sam se da li, kada se primaju novi članovi u stranku iko proverava ko su oni, šta su, gde su do sada bili i zašto su do sada bili i zašto su do sada promenili toliko partijskih knjižica? Možda bi Bora Otić u svojoj emisiji "5kazanje" (TRV Vojvodina) mogao da umesto što meri koji je šor najširi, "izmeri" ko u Srbiji ima najviše partijskih knjižica. Sada počne polako da snima od mesta do mesta, od grada do grada i pred same izbore pusti taj prilog. Auuu, al' bi to bilo gledano i reprizirano od lokalnih, do televizija sa nacionalnom frekvencijom. A bogme i Ginis bi se zainteresovao, nego šta.
LDP je tražio da se pod hitno smeni Aleksandar Tijanić. Ja predlažem nešto drugo (izgleda da je zrelo za promene): da se zamene neki TV voditelji. Umesto starih, dovedu novi koji su po svom "pokazanom znanju" više adekvatni određenim emisijama. Pa tako na primer, umesto Ivana Zeljkovića emisiju "Želite li da postanete milioner" treba da vodi Božidar Đelić. Na kauču njegove tetke sedeli bi razni politički lideri i predsednici opština i odgovarali Boži kako se od gologuzna postali milioneri. Boža je po tom pitanju stručnjak pa ne bi bilo foliranja. A i narod bi najzad saznao kako se u Srbiji, od pisca grafita postaje milioner, a policija- ništa.
Dnevnik RTS-a obavezno da vodi tandem Šaper-Krstić, a "Beogradsku hroniku" tandem Antić-Krkobabić. Ih Beograđani, tek tada bi ste shvatili da mi živimo u Švedske i Kanade, što bi rekao Radoš Bajić. "Grand paradu" pod hitno da preuzme kvalifikovan par Dinkić-Čanak. Drug Mlađen bi lako mogao da zameni i Sašu Popovića i da on malčice pročeprka  i odredi ko je podoban, a ko nije da bude nova estradna zvezda.
"Noćna smena" (RTV "Vojvodina" ) JE odlična i duhovita. Šteta što se u ovu emisiju ne uloži malo više novca. Verujem da bi smo dobili TV emisiju i za izvoz. Pa kad već blagajnik iz RTV "Vojvodine" neće da ovim talentovanim momcima da da pare, onda je jedini izlaz  da dotičnu emisiju pod hitno preuzmu radikali.  Ima da rade u tri smene.
"Fajront republika" bi takođe trebalo da promeni voditelja. Šta on tu stalno se nešto zeza kad je situacija ozbiljna. Prikladniji voditelj nazivu emisije (emituje je TV FOX) je svakako Čedomir Jovanović. Pravi čovek na pravom mestu. Predlažem da se Tomici Milosavljeviću daju sve emisije o zdravstvu, a "TV Bingo" i "TV Loto" guverneru Jelašiću. Najgledanije emisije, one o kulinarstvu, ubuduće obavezno da vode članovi koalicione vlade. Oni su nam ionako zapržili čorbu, a štopericom nam  mere vreme kad ćemo je pojesti.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane