Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kontranapad
Iza kulisa pozorišne predstave zvane "Vanredna skupština FK "Vojvodina"

Poljupci kao ujed zmije
 
Amfiteatar SPENS bio je poprište još jedne pozorišne lakrdije koju su priredili fudbalski magovi novog doba. Javnost koja ne sme progovoriti, daje legitimitet "gospoštini" ili dilentantizmu i prevarama - što dođe na isto. Institucije sistema nezainteresovane za sudbinu i budućnost kulturno istorijske tekovine Srba koju predstavlja najstariji fudbalski superligaš iz srpske Atine. Dođoši iz Slavonije Vojvodinu, bez Srbije, vide u Evropi!

Miroslav Vislavski

Na samo kilometar-dva od kamenih zidina Srpskog narodnog pozorišta, u vreme najprestižnije smotre pozorišne umetnosti u ovom delu Evrope, odigrana je predstava u kojoj su glavne ličnosti bili fudbalske "mesije" Novog Sada.
Na više meseci najavljivanoj i dobro doziranoj dramaturgiji vanredne sednice Skupštine FK "Vojvodina", na kojoj se očekivalo da će "Sveti Ratko ubiti aždahu", padali su poljupci koji su podsećali na ujede zmija iz najkomercijalnijih filmskih rola Holivuda.
   Istina, tek će predstojeći period odgovoriti da li su poljupci viđeni na sceni Amfiteatra popularnog SPENSA za vreme petnaestominutne tirade za koju se kaže da je sednica Skupštine, koju su pred prepunim "gledalištem" priredili novi - stari i u tom trenutku aktuelni predsednik Kluba, bili poljupci smrti ili mamac za uobičajeno prazne "tribine" prilikom zasedanja najvišeg doma Stare fudbalske dame iz Srpske Atine.
Vojislav Gajić, vlasnik građevinskog giganta "Aleksandar" i Ratko Bata Buturović, vlasnik dva najprestižnija hotela u Novom Sadu, su manirima kakvi se viđaju samo na filmskom platnu u najbližim kumovskim odnosima, delili neštedimice komplimente i razmenjivali poljupce umesto, po dobrom srpskom receptu najavljivanih strelica i argumenata na putu do predsedničkog prestola!
 Da je nirvana u odnosima i redovima najstarijeg srpskog fudbalskog superligaša, postarali su se i vicepredsednici koji simbolizuju: kapital - Mirka Dubroje, status i moć u sistemu - poznatog advokata Ljubomira Apra, kao i direktor Kluba Cvetko Riđošić koji je identifikovan kao seme zla sa kojim su polarizovane pozicije između slavonsko - krajiškog i crnogorskog lobija i uticaja na fudbalske laloše! I oni su se ljubili sa glavnim protagonistima predstave, i na taj način poput najbolje fasade demonstrirali jedinstvo među doskorašnjim vladarima na sceni, kojih više biti neće (!?) i stvarnog vladara koji je sa ili bez funkcije, istinski vođa novosadskog superligaša.
 Voja Gajić je, zagrljen sa Buturovićem, podigavši mu ruku poput stranačkih prvaka u izbornoj kampanji, u jednom trenutku, izgleda uverivši samog sebe da je na sceni iskren odnos, poželeo da prenese takvo osećanje i na sve prisutne, viknuo: Ovo je Evropa, a Vojvodina je deo te Evrope!(Oj Srbijo mati, nemoj zaplakati zbog ovog govneta iz Vukovara, napomena redakcije). Vojvodina, kao deo Evrope na koju se poziva magacioner iz Bobote, ni ne treba da se poistovećuje sa Evropom, ako nema ko da je reprezentuje iz njenih redova, ako je spala na to da je reprezentuju samo oni koje je prihvatila u svoje krilo, sa praznim ili punim koferima, sasvim je svejedno. I to u vreme kada je odavno bila u Evropi iz koje su je u nekom trenutku izopštili baš oni koji su danas najglasniji u njenom dozivanju.
Na isforsiranoj sednici Skupštine FK "Vojvodina" se očekivalo da će aktuelno rukovodstvo položiti račune pred javnošću o poslovanju Kluba. Novim Sadom već poduže kolaju kuloarske priče o novom finansijskom kolapsu kluba koji iznosi gotovo dva miliona evra! To je značajnije više od javno projektovanog godišnjeg budžeta "lala". U okolnostima kada je pod vođstvom Ratka Buturovića klub konsolidovan, i početkom 2008. godine prihodovao pet miliona evra, od najvećeg transfera u istoriji kluba za Kačara i Despotovića, smatralo se da sledi mirniji dugoročniji period u poslovanju i takmičenju. Međutim, hapšenjem i  pritvaranjem Bate Kan Kana, zbog sumnji da je predvodio grupu fudbalskih ljudi u lažiranju utakmice Mladost (Lučani) - Vojvodina, novi lideri Mirko Dubroja i Vojislav Gajić, kojima je harizmatični predsednik poverio vođenje kluba, su nekontrolisano ispraznili račun i, priča se po Novom Sadu, zadužili kasu sa najvećim iznosom u istoriji crveno belih!
Izvori bliski Tabloidu tvrde da ih je na tom putu vodio i stajao iza svega direktor Cvetko Riđošić, za koga Buturović smatra da mu je "napakovao" aferu sa Lučanima. I koliko god je Riđošić, bio važan u dovođenju Ratka Buturovića pre tri godine na čelo kluba, izvesno je da je izgubio poverenje stvarnog gazde.
Nakon čudesne predstave na poslednjem skupu Vojvodininih pristalica koji je nazvan sednicom Skupštine, leđa su mu okrenuli i vođe navijačkih grupa. Oni koji su pod njegovim vođstvom ovladali Klubom i zajedno sa njime kreirali kadrovsko rešenje u liku Bate Kan Kana, a nakon što su srušili ostatke klupske hijerarhije koju je početkom 2001. godine instalirao direktor Demokratske stranke, Miodrag Kostić, za koga Vojvodinaši kažu da je najveći pljačkaš u istoriji FK "Vojvodina".
Nema sumnje da se očekivala i informacija o novo izgrađenoj zgradi koju je podigao "Karin komerc", kompanija Mirka Dubroje, o kojoj se u kuloarima prepričava da je Dubroja zacenio 2.000.000 evra, koje je navodno želeo da oprihoduje u okviru klupskog budžeta, a na šta mu je Buturović odbrusio: Ko ti je rekao da gradiš, eto ti zgrada, nosi j(s)e! Zanimljivo je da na prethodnoj farsi koju je priredio Vojislav Gajić tri meseca ranije, koja je trajala sat vremena i na kojoj je samo on govorio, između ostalog i parafrazirao ili improvizovao finansijski izveštaj za prošlu godinu, rečju nije pomenuta zgrada koju je sagradio Mirko Dubroja. Kao da nema veze sa poslovnom godinom FK "Vojvodina" i kao da za nju biznismen iz Karina ne potražuje novac!?
Da se novac za vreme Buturovićevog pritvora nemilice rasipao potvrđuje i primer koji je potencirao u neformalnim razgovorima i sam Bata, a koji se odnosi na plaćanje usluga u iznosu od 17.000.000 dinara (!?) advokatskoj kancelariji koja je davala usluge FK "Vojvodina"! Njegovo pitanje o kakvim se predmetima radi koji su toliki trošak, ostalo je bez odgovora. Sumnja je da se radilo o klasičnom pranju novca! Dotični advokat je prijatelj Cvetka Riđošića i njegov izbor za klupskog zastupnika pred zakonom! Prijateljstvo i poverenje se razvilo nakon pritvora u kome se našao i sam Riđošić zbog sumnji da je imao "udela" u nekim transferima igrača. Javnost je kao i u mnogim drugim slučajevima ostala uskraćena za odgovor šta se desilo sa optužnicom i kako je (ne)moćni Petar Mohan uspeo da relativizira i amortizuje Riđošićev "greh".
Pošto na farsičnoj predstavi nije podnet i pored dnevnog reda nikakav izveštaj o radu i poslovanju, ostala je nepoznanica šta su se u kuloarima dogovarali Buturović i sa druge strane Gajić, Dubroja, Apro, Riđošić. Da li je njihov miran odlazak iz Kluba vredan cene potrošenog ili sklonjenog novca i kompromisa da se ne diže prašina? Na to pitanje neće da odgovara Buturović, a da li će ikada, ostaje da se nagađa.
Izvesno je samo da će Buturović ostati legitimni neprikosnoveni gazda koji i bez zakonskog uporišta ima odrešene ruke za apsolutnim vladanjem "Vojvodinom". To su želeli ili "želeli" svi oni koji su danas u "Vojvodini", kao i 44 članova Skupštine kluba koji su ga izglasali mimo dnevnog reda, ceneći da je on par dana ranije dostavljen delegatima.
Sa druge strane, rezultat poslednjih konsultacija par sati uoči sednice "Skupštine" sa Gajićem i drugovima nije omogućio da bude sadržan u napisanom dnevnom redu. Ili su organizatori sednice na čelu sa graditeljem "Aleksandrom" mislili da se tačka dnevnog reda u kojoj bi se razrešio stari i izabrao novi predsednik ne može uvrstiti u sadržaj rada na samoj sednici. Dakle oni to nisu očigledno razumeli i znali jer, tu lekciju nisu imali u sopstvenom "idejno - političkom" osposobljavanju kada su se "spremali" da preuzmu vođenje poslova i upravljanje sistemom i državom! Zato su sama razrežnica Voje Gajića i izbor Ratka Buturovića bili posve "prirodni" i spontani. Gajić je zagrlivši Batu Kan Kana pred govornicom, javno rekao da se zamorio, zaboravljajući da se samo pre tri meseca "tukao" sa svojim igračima koji su tražili da se pomeri i prepusti predsedničko mesto Buturoviću. Tada je još veoma oran, poletno i žilavo držao poziciju predsednika bez namere da se liši titule prvog u klupskoj hijerarhiji. Šta više, otkazao je prećutno, već najavljenu sednicu Skupštine koja bi o tome raspravljala.
Dakle, zagrljen sa svojim selektorom je "zamolio" Batu da ispuni obećanje da će preuzeti klub, kada on "posustane" pod jednim uslovom da će bolje raditi od njega! Bata je "skrhano" odgovorio da je to nemoguće, jer jedan je Voja Gajić, koji je uvek prvi (!?), ali je obećao da će se truditi da ga dobro zameni, da će puno raditi i čuvati Vojvodinu! Nakon takvih "potresnih" scena, članovima "Skupštine", pred punim Amfiteatrom posmatrača sumornih lica nije drugo preostalo već da jednoglasno, dakle plebiscitom obavežu Batu da zaigra novi krug Kan Kana!
Ono što je vidljiva činjenica nakon takozvane sednice Skupštine FK "Vojvodina" jeste započet proces promena na svim nivoima po modelu već poznate devize izrečene prilikom prvobitnog izbora Buturovića, a koja glasi: Od danas se za sve u klubu JA pitam, a za sve JA odgovaram!
Kao gazda "Vojvodine", Buturović je pokazao savršenstvo. Možda bi autoritet koji uživa neki nazvali strahom koji vlada kod partnera i raznih poslovnih ljudi koji sarađuju sa Batom Kan Kanom. To je manje važno. Važno je da će postojati red, i odgovornost. To Buturović može da obezbedi i da to podvede kada je potrebno pod odluku Upravnog odbora, dajući tako legitimitet svojoj volji, nameri i odluci.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane