Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

 

Uvodnik

(Pr)osudite sami

 

Napojnica

Milovan Brkić

Prošle nedelje posetila me je grupa ''naprednjaka'' sa Voždovca. Računaju na mene, kažu, jer su prevareni, a kasno su to uvideli.
Priključili su se partiji Tomislava Nikolića, učinilo im se da je  ovoga puta iskren, da zaista želi da menja vlast. Uložili su dosta para u kampanju za lokalne izbore u ovoj opštini. I pobedili. Počeli su da se istinski raduju. Radikalki Marini Raguž, pristojnoj i obrazovanoj ženi i političaru, ponudili su koaliciju. Učinili su to poneti ponudom njihovog lidera da i u Zemunu, sa radikalima, naprave koaliciju.
Brzo su shvatili da su prevareni i da je i ovog puta Tomislav Nikolić, na nesreći i energiji svojih birača, uzeo lepe pare. On će koaliciju praviti sa Tadićevom partijom.
Šta sam mogao, rekao sam im istinu. Izvadio sam iz fioke biografiju Tomislava Nikolića, kada je još krajem osamdesetih isplaćen od tajne policije da svoje grobarsko umeće primenjuje i u politici.
Kod svake sahrane grobari dobiju napojnicu. Gospodin Nikolić je bio nešto više, referent za grobna mesta, i od njega je zavisilo gde će da smesti pokojnika. Bio je i skuplji od napojnice za običnog grobara. Tomini aktivisti su počeli da se udaraju rukom po čelu. Auu, kakvo đubre... kažu, a ja sležem ramenima. Takav je život.
Prošle godine, nakon održavanja vanrednih izbora, danima sam slao SMS poruke uvredljive sadržine funkcionerima SPS-a. Bio sam razočaran što su stupili u koaliciju sa Borisom Tadićem. Jedan od funkcionera SPS-a sa kojim sam se kasnije sreo, objasnio mi je da je premijer Koštunica, pre podnošenja ostavke, ponudio Dačiću i Nikoliću da formiraju vladu, jer su imali većinu u parlamentu. Nikolić je odlučno odbio premijera, rekavši da on ima zadatak da rasturi Srpsku radikalnu stranku, i da će formirati svoju. Socijalisti posle nisu imali izbora, što mi se učinilo sasvim izvesnim, kada je gospodin Nikolić brzopotezno čestitao Tadiću na pobedi. Pitao sam se, kolika je njegova napojnica. Koliko je drukara iz Kragujevca naplatila svoju poslušnost Tadiću.
Uskoro je Nikolić rasturio radikale. "Ja zaista mogu dugo da trpim, baš mnogo dugo, ali sada moram da kažem da Vojislav Šešelj, sa kojim me veže dvostruko kumstvo, rukovodi strankom na ružan način".
Prethodno je g. Nikolić opelješio račune radikala, zadužio ih  velikim kreditima...
Upućeni znaju da su kafanske sedeljkeTadića, Dačića i Nikolića sve učestalije. Boris Tadić sprema pare, jer ako već služi kao pseto, što je činio i prema dvostrukom kumu Šešelju, Toma hoće da mu se za to plati. Njegova napojnica je skupa! Ništa bez nekoliko miliona evra!
Toma je već zaradio stan od 170 kvadrata, kuću, kuću i ranč na selu, veliki vozni park, stanove za svoja dva sina... Mnogo je Toma naplaćivao. Od Žarka Zečevića, od biznismena kojima je nudio zaštitu, a kojih bi se odrekao preko noći...
Mene muči samo pitanje: Da li se gospodin Nikolić plaši za svoj, i živote svojih sinova, koje je zbrinuo naplaćujući nesreću onih koji su, prevareni i u nadi da će njegova partija spasti Srbiji, glasali za njega. Plaši li se Velike Naplate? Jer, jednog dana, svi računi ipak budu   namireni. A dotle, neka Toma i njegovi sinovi, sokolovi, uživaju u otetim novcima.
 Od napojnice se niko nije usrećio.

www.milovanbrkic.com

  

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane