Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Kako je Milovan Bojić prevario bliske rođake iz rodnog Lipova i protiv njih poveo rat

U Ostrogu čuda neviđena

 

Bivši ministar zdravlja a danas vlasnik klinike Ostrog u Beogradu, Milovan Bojić, teško je zloupotrebio i opljačkao svoga bliskog rođaka Svetislava. Na prevaru je od njega i drugih bliskih rođaka uzeo 30. 300 evra, a prema njihovoj tvrdnji, očigledno nema nameru da vrati. Svetislav Bojić je zbog lažne prijave slavnog rođaka proveo pet meseci u zloglasnom crnogorskom zatvoru Spuž, a po izlasku iz zatvora odlučio je da krivično goni Milovana zbog podmetanja krivičnog dela koje nije počinio.

 

Goran Predojević

 

''Milovanu Bojiću, bivšem članu direkcije JUL-a i ministru zdravlja srpske vlade, vlasniku klinike Ostrog, dao sam ukupno 30.300 evra, od oktobra 2004. pa do proleća 2005. godine."
Ovako je svoju ispovest počeo Svetislav Bojić, bliski rođak Milovana Bojića, iz sela Lipovo kod Kolašina, koji je umesto bratske hvale odležao pet meseci zatvora u crnogorskom zatvoru Spuž. Svetislav je svoju neverovatnu priču potkrepio i mnogobrojnim materijalnim dokazima.
Novac je Milovanu Bojiću bio navodno potreban za otvaranje klinike Ostrog u Beogradu. Njegovi rođaci su primetili da je neraspoložen i neveseo, priupitali su muči li ga što, i mogu li na neki način da pomognu.
 Pomogao je Svetislav Milovanu sa 20.000 evra, a potom je dodao još para, a da stvar bude još gora, bivši ministar ga je slao da ide kod raznih ljudi i uzima novac u njegovo ime. On je računao na rođačku bliskost i poštenje, pa nije posumnjao da će novac biti vraćen. Uveren u Milovanovo poštenje, Svetislav je i svoju suprugu zaposlio u Ostrogu kao lekara.
Umesto vraćanja duga, problem nastaje kada je 2006. godine finansijska policija upala u bolnicu Ostrog, po navodno anonimnoj krivičnoj prijavi koju je, takođe navodno, smestio Vladimir Bulatović, koji živi u nevenčanom braku sa Draganom Bojić, sinovicom Milovana Bojića.
 Tada je, tvrdi Svetislav, telohranitelj Milovana Bojića oteo Bulatovića na prevaru, pozvao Milovana i saopštio mu "šifrovano: "Nosim paket".
Osam sati je držan u privatnom pritvoru bez vode, hrane i neophodnih lekova na privatnom medicinskom fakultetu koji se tada nalazio u Sportsko-rekreativnom centru 25 maj, na Dorćolu. Milovan je tvrdio Svetislavu da ima video-snimke kako Vladimir ulazi u finansijsku policiju i podnosi prijavu, ali mu te snimke nikad nije pokazao.
Svetislav tvrdi, poznavajući Vladimira, da on to nikada ne bi uradio, pa počinje da sumnja u dobre namere svog rođaka, počinje da od rođaka traži da mu vrati novac.
Negde u novembru 2006. godine, Svetislav Bojić odlazi na kliniku Ostrog po pare, gde shvata da je njegov rođak Milovan , "fabrika za potrošnju para".
- Mislio sam da će mi vratiti bar 5.000 evra. Novac mi je bio potreban da kupim akcije solane u Ulcinju, jer se očekivalo da će njihova vrednost višestruko da skoči na berzi. Milovan me nagovarao da to ne uradim, objašnjavajući da će on da kupi vojnu bolnicu u Meljinama, pa će tada biti mnogo više para i za mene i za njega - priča Svetislav.
Milovan je Svetislavu tvrdio da je vrednost akcija solane laž i prevara, ali je nevoljno rekao: "Eto, rođače, ako insistiraš, nije problem da se novčani zajam od 30.300 evra veže za akcije solane Baja Sekulić iz Ulcinja".
 Napustio je Svetislav Milovanov  raskošni kabinet veoma ljut, povređen kao čovek i rođak, jer su čak i na njegovo iznenađenje akcije solane naglio skočile na berzi.
U maju 2007. godine Milovan Bojić obećava da će Svetislavu da kupi stan ili kuću u vrednosti od 200.000 evra, jer je puno izgubio. Obećava čak da će to uraditi na ime Svetislavljeve supruge, jer jedino tako, navodno, može da skine novac sa računa bolnice Ostrog, od kredita koji je tih dana dobio iz Crne Gore. Od toga, naravno, nije bilo ništa, i svako dalje nastojanje Svetislava da vrati novac završavao se sve gore i gore.
- Milovan je počeo da gubi kontrolu nad postupcima nazivajući me svim i svačim, psujući mi mrtvog oca Milutina, koji je Milovana mnogo voleo dok je bio dete, i koji mu je davao novac za školovanje dok je bio u Kolašinu. Sve te pretnje i poruke i dan-danas čuvam na više mesta, kao i neke naše telefonske razgovore, a kasnije sam bio prinuđen da ih prosledim policiji u Beogradu, tražeći da me zaštite od ovakvog čoveka - priča Svetislav.
Samo nekoliko dana nakon što je policija pozvala Milovana Bojića na informativni razgovor, nekad bliski a sad zaraćeni rođaci sreli su se u rodnom Lipovu kod Kolašina.
 Milovan Bojić je u naletu besa, opisuje taj susret Svetislav, pokušao da ubije svog rođaka službenim kolima bolnice Ostrog, naočigled mnogih svedoka.
Posle tog incidenta, Svetislav ostaje u Lipovu, a već sutradan Milovan odlazi u Podgoricu, ispred hotela Crna Gora podmeće policiji i tužilaštvu sporne dokaze da Svetislav od njega traži novac za iznudu i reket, pa mu je usput, tog jutra, u znak upozorenja, polomio retrovizor na automobilu.
Fotografiju iz Lipova Milovan prilaže navodno kao čvrst materijalni dokaz crnogorskoj policiji, a istovremeno podnosi krivičnu prijavu protiv Svetislava  u policijskoj upravi područne jedinice Podgorica, uveren da je to idealno mesto za obračun sa svojim rođakom. Milovan Bojić je ipak doktor nauka, profesor univerziteta, poznati lekar, bivši ministar srpske vlade i uticajni član JUL-a, vlasnik klinike Ostrog, vlasnik Medicinske akademije... Ko da ne poveruje ovakvoj personi?
 - I ja sam mu verovao od malih nogu, čak sam bio njegov miljenik iz bratstva. Na proslavi crkve u Lipovu, koju je on pravio, Milovan Bojić me preko ozvučenja proglašava za svog naslednika. Nije mi se to svidelo jer on ima svoju porodicu, svoju decu i svoje potomke. Ima ko da ga nasledi - priča Svetislav Bojić.
Odmah posle prijave incidenta u Podgorici, policija iz Kolašina upada u selo Lipovo. Svetislava 19. septembra sprovode po nalogu podgoričke policije u glavni grad Crne Gore bez naloga istražnog sudije.
- Policija je bila ubeđena da je u pitanju neka greška, nije im bilo jasno zašto me ne vode u Kolašin ili Bijelo Polje, gde je mesna nadležnost policije i sudstva, a ni meni situacija nije bila jasna - objašnjava Svetislav Bojić.
U Podgoricu je odveden bez naloga istražnog sudije i tamo shvata da "sila Boga ne moli", lisice su mu stavili na ruke tek posle 55 sati boravka u policijskoj stanici, odakle je uz neviđene mere obezbeđenja odveden kod istražnog sudije, i to ne kod sudije osnovnog nego kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici.
Svetislav Bojić je shvatio da je neko debelo poverovao u priču Milovana Bojića, ili je nekome bilo dobrodošlo da ovaj slučaj procesuira, a to se videlo kroz tamnovanje zbog lažnih svedoka. Proveo je pet meseci u zloglasnom zatvoru Spuž. Optužen je za krivično delo iznude svog rođaka Milovana Bojića (u pokušaju) za, ni manje ni više, nego - milion evra!
Priča o tome kako je bliski rođak Milovana Bojića Svetislav podvrgnut psihičkoj torturi u policiji i kako je preko noći postao kriminalac i špijun, kako brat bratu radi o glavi i ko je istraživao kriminalno poreklo imovine bivšeg ministra zdravlja, još nije završena.
 Neće se ta priča završiti ni lako ni brzo, jer je Milovan Bojić u Beogradu pokrenuo još jedan proces protiv rođaka Svetislava i njegove supruge i brata, istog dana kada je on pušten iz zatvora u Spužu, koju je tužilaštvo odbacilo posle višemesečnog maltretiranja.
Slavni doktor Milovan u ovaj proces nije ušao sam, već je uključio i svoju suprugu koja je prijavu potpisala u ime njihovog maloletnog deteta. Kako je prijava odbačena, i rođaci su krenuli u kontranapad podnošenjem krivične prijave protiv Milovana i njegove supruge za lažno prijavljivanje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane