Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Nastavak skandaloznih otkrića grupe zaposlenih u pravosuđu Zrenjanina

 

Volem lolu, al' volem i lovu

 

Zrenjanin, kao centar Banata, nikada u svojoj dugoj istoriji nije bio predmet najniže pohlepe svojih čelnih ljudi kao što je to danas. Ova donedavno najperspektivnija vojvođanska opština, pretvorila se u brlog potkupljenih advokata, tužilaca, sudija, političara i svakoga ko nešto znači. Zašto je to tako i ko su akteri zrenjaninskog moralnog i materijalnog blata, za Tabloid pokušava da objasni grupa zaposlenih u pravosuđu ovog grada.

 

Priredio: Mile Ješanov

 

 U Zrenjaninu, koji je važno političko uporište svake vojvođanske koalicije, glavni akteri političko-privrednog kriminala i njihovi pomagači su uvek jedni isti ljudi: sudije sa svih nivoa, tužioci, zamenici tužioca, advokati, veštaci... Ovako sumornu sliku nekada najnaprednije opštine, grupa zaposlenih u zrenjaninskom pravosuđu, u pismu dostavljenom redakciji Tabloida, potkrepila je i mnoštvom činjenica.
 U svojevrsnom nastavku njihovih dosadašnjih težnji da razobliče ulogu i zadatak pojedinih ličnosti iz vrha lokalne samouprave, autori kažu da se broj nezadovoljnih svakim danom povećava:
 "... Sad se javljaju i sudije, stručni saradnici, pomoćno osoblje, radnici na obezbeđenju. Ima nas više od sedamdeset, samo iz zgrade pravde. Da nekog ne uvredimo: ne samo sudije već pomoćnici, zamenici tužilaca, pojedini iz oba tužilaštva, dugovečni stručni saradnici koji nemaju veze i poznanstva u visokom Savetu pravosuđa da bi ih neko predložio za sudije, zatim daktilografi, pošteni advokati (ima i takvih!) koji moraju da daju danak sudijama i tužiocima, radnici i službenici opštine, šalterski službenici, novinari...".

 

Udovice, ljubavnice, cipelice...

 

Autori hronike zrenjaninskog političkog i pravosudnog haosa, odmah nakon prvog obraćanja javnosti sa stranica Tabloida, bili su izloženi pretnjama smrću i fizičkim nasrtajima na svakoga ko je ličio na "sumnjivo lice" i potencijalnog autora. 
- Biće i sad svašta, kažu potpisnici, samo se manje bojimo, jer ide reizbor sudija i mnogo nas je više uključeno u akciju otkrivanja krađa, podmićivanja i ukazivanja na bezakonje...
A treba reći da samo u toku jednog dana preko 20 predmeta u svakom sudu (u Okružnom možda 1 do 3 mesečno) antidatiraju žalbe, tužbe, i svu dokumentaciju kojoj je prošao rok. Sve uz znanje i dozvolu sudija. Vodeći u tome je Trgovinski sud.
 Sve se to godinama radilo uz podršku glavnih i sporednih iz MUP-a Zrenjanin.
Slučaj penzionisanog policajca Miškovića, poznatijeg po nadimku Pidula, koji je stekao veliki imetak tokom svog službovanja, rečito govori o tome kako i koliko je korumpirana policija i pravosuđe u Zrenjaninu. 
U penziju je otišao i bivši predsednik upravnog odbora zrenjaninskog giganta kućne hemije, Luxola. On u vlasništvu ima pola ulice Laze Kostića, a za svoje sinove kupio je stanove u gradovima gde studiraju. Interesantan je i slučaj inspektora Gorana Delića, koji se sada bavi ucenama onih kojima je uterivao procente dok je radio u policiji.
  Predsednik advokatske komore grada je glavni u obećavajućim uslovnim i malim presudama, navodno preko svojih bivših dugogodišnjih saradnika, tužilaca. Jednog od njih, bivšeg okružnog tužioca Dragana Lazića, za koga svi u Zrenjaninu znaju da je u kriminalu, upravo on brani. Njega nije uzeo specijalni tužilac, već mu se sudi u Pančevu, da mu ne bi dirali silnu nepokretnu i pokretnu imovinu. A posle će advokat koji ga brani, bivši tužilac, da ga uzme kod sebe u svoju advokatsku kancelariju.
 Gospođa Divna Tatić, predsednica Opštinskog suda u Zrenjaninu, u međuvremenu je postala "vesela udovica". Zvuči glupo, ali je tačno. Nas je stid od njenog smeha, nakon smrti muža. Ori se zgrada suda. Njen pokojni muž je bio advokat i ostao je upamćen po tome što nikada nije isplatio nijednog od onih koje je zastupao u svim stečajevima Sloge, Bisernog ostrva iz Kumana, Robnih kuća Beograd, i ko zna koliko je njoj u zaostavštinu ostavio miliona dinara, deviza, nekretnina. Sve je to trebalo da se isplati strankama koje je kao advokat zastupao, uključujući i takse. Ništa od toga za života nije uradio. Moglo mu se. Ko je smeo od nas običnih službenika da mu pošalje opomenu za neplaćenu taksu? Niko, jer bi odmah dobio otkaz od njegove žene predsednice suda.
 Pred njegovu smrt, a znala je da će umreti, kupila je sebi novi automobil, jedan stan u Novom Sadu, stan u Zrenjaninu na Žitnom trgu, kuću... Naravno, sve od tuđeg novca. Sva nabrojana zadovoljstva, ova žena ima i u Sečnju, odakle je, kao najlošiji sudija, postavljena za predsednika Opštinskog suda u Zrenjaninu. Zna se ko joj je tu uslugu učinio. Njoj i sudiji Okružnog suda Dušanki Babić koja sada hoće da bude predsednik Apelacionog suda.
Ta predsednica Opštinskog suda je suspendovala jednog od najboljih sudija opštinskog suda, Svetolika Vioglavina, jer je navodno primio mito. Svi znaju da to nije tačno. Zna i ona, jako dobro.
Da nesreća bude veća, u zgradi pravde, koja to u Zrenjaninu nije već više od dvadeset godina - već je zgrada bola, jauka i prokletstva - imamo u Opštinskom javnom tužilaštvu glavnog tužioca Zorana Vucelju (prošli put smo namerno pogrešili u imenu, pa se on javno hvalio da to nije on) koji "puca" na mesto okružnoj JT, koje je sad u v.d. stanju. Sadašnji v.d. okružnog toliko ga se plaši da to nije normalno. Sigurno nešto ima što samo njih dvojica znaju. Saznaće se i to uskoro. Kad je otimačina za vlast, onda tajni nema.
Nije zgoreg obnoviti zrenjaninsko gradivo: Okružni tužilac Dragan Lazić bio je uhapšen i proveo je šest meseci u pritvoru u Pančevu, gde je cinkario bivšeg gradonačelnika Kneževića.
 Lazić je harao, imao cenovnik, tarifu 50 puta veću od advokatske i lekarske zajedno, radio i naređivao ostalim tužiocima, zamenicima, sudijama na svim nivoima šta da rade, koliko da uzimaju i udeljivao im mrvice. Svi su mu titrali i ulagivali se. Stekao je tako na "pošten" način građaru, ciglanu, ribnjak, dve kuće, kuću u Crnoj Gori, stanove u Novom Sadu i Beogradu...
 U izjavi pred istražnim sudijom je naveo da su mu sve to poklonili tast i tašta iz Perleza od svojih učiteljskih plata i penzija! A ovamo nastavnici štrajkuju zbog malih plata! Valjda su mu oni, tast i tašta, ženini roditelji, godinama od velikih učiteljskih plata izdržavali dugogodišnju ljubavnicu i plaćali joj stan. Zbog njega je vlasnik preduzeća Dijagonala pobegao posle izlaska iz pritvora i sada živi u Kuvajtu. Lako je odgovoriti na pitanje ko mu je dao pasoš. Opet neko iz policije i suda kome je dobro platio bekstvo u slobodu.
U najmanju ruku, taj okoreli, dokazani kriminalac, bivši okružni tužilac Dragan Lazić, mislio je da će zameniti republičkog tužioca Radovanovića ili sadašnjeg specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića. Najbolji prijatelji su mu i dalje ostali Jovan Prijić, Dragiša Slijepčević, Zoran Vucelja, policajac Željko Trajković, zvani Trajs, sudije Dušanka Babić, Miša Popović, Radomir Radojčić, Aleksandar Stoiljkovski i mnoge poznate ličnosti u sadašnjem vrhu vlasti Vojvodine i Srbije. Ne bi onda bilo nikakvo čudo da baš on bude predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu.
Taj Dragan Lazić je skinuo sa trona gradonačelnika Gorana Kneževića. Zato njemu ne sudi Specijalni sud, već Okružni sud u Pančevu. To je bila cena i dogovor, kako se priča po kuloarima suda i gradu. Pa, ili će biti oslobođen, kao sudija Trgovinskog suda Ljubica Popović, ili će biti uslovna osuda, bez uzimanja imanja. Zavisi kako se advokat mr Đorđević dogovori sa kolegama iz Pančeva. 
Jer, on brani kolegu advokata Matića (najboljeg druga Predraga  Grgića, visokog funkcionera u pokrajinskom DS-u, čiju su ženu, nažalost narkomanku, sada postavili za direktora TO Zrenjanin), učesnika u aferi vezanoj za bivšeg gradonačelnika Gorana Kneževića.
Dragan Lazić je bio među prvim uhapšenima, prvi je "propevao" pa su ga pustili posle šest meseci pritvora u Pančevu. On i dalje dobija mesečno 50.000,00 dinara. Dobio je 15.000 evra kao razliku u plati. Pre pritvaranja, tužio je državu beogradskom sudu, jer zrenjaninskom nije verovao, i tako dobio novce. A mi pojedini ništa. To je cena poštenja i funkcije.
 Zamenica opštinskog JT Vesna Marković (devojačko Rauški), svakako je veselija strana zrenjaninske nevesele stvarnosti. Naime, njena sklonost da sa muškarcima opšti isključivo iz razloga seksualne intime. Nju je zaposlio Zoran Vucelja, glavni OJT, pretendent za okružnog JT (kao i Zoran Đuran, zamenik okružnog JT) svemogući, koga je država nekoliko puta o trošku poreskih obveznika slala na edukacije u Ameriku, Kanadu i neke evropske zemlje.
 Prvo je zamenica OJT Vesna Marković bila intimna drugarica sa njim. Zoran Vucelja živi nevenčano (možda se ovih dana i venčao?) sa prodavačicom cipela (kojoj će obezbediti diplomu fakulteta), koja radi u jednom zrenjaninskom lokalu u centru grada, u tržnom centru PINK.
Tu su stanove solidarnosti dobili sudija okružnog suda Dušanka Babić i zamenik OJT Zoran Djuran, koje su otkupili za nepunih 5.000 evra za oba stana. Stanovi su de lux kategorije.
 Oba ova stručnjaka koji su bad-badava dobili stanove solidarnosti, imaju kuće u istom gradu i u drugim većim gradovima, a Vucelja je dobio i lokal od klijenta mafijaša u znak neke zahvalnosti. Zrenjaninci znaju o kome se i o čemu se radi.
 Pomenuta vesela dama Vesna Marković, zamenik OJT, bacila je svojevremeno oko i na jadnog sudiju Svetolika Vioglavina, jer je čula da ima stariju ženu i da se sa njom nikako ne slaže. Pa zamenica OJT Markovićka je rešila da se "drugu nađe u nevolji".
 Da nesreća bude veća, Vioglavinu je pre nekoliko godina umro sin. Ovom časnom sudiji posle toga nije bilo ni do čega, a kamoli do jedne takve delikatne ponude. Naravno da je ovaj, inače vrlo uvažen i pametan čovek takvo nešto odbio, ali je Markovićka tada pred svedocima obećala da će mu se kad-tad osvetiti. Svi u sudu znaju da je sklona tome.
Jedan čuveni predmet su zajedno radili, on kao sudija i ona kao zamenik OJT. Advokat koji je branio osumnjičenog je njoj dao novce, a ona, kao zamenik OJT, držala ih je kod sebe nekoliko dana. Onda se predomislila, jer joj je, očito, bilo malo para. Jurila je i tog advokata, davaoca novaca, ali je on odbio da razgovara. Isto je uradio i sudija.   Posle par dana, Vesna Marković je počela da skreće celu svoju ujdurmu u pravcu sudije Svetolika Vioglavina, ali je on shvatio problem i zahtevom za izuzeće u predmetu jasno stavio do znanja da neće da ima ništa sa njenim "akrobacijama".
Dok se on time bavio, zamenica OJT Vesna Marković obavestila je udovicu, predsednicu Opštinskog suda Divnu Tatić, o dobijenim novcima, i dodala da je novce davala sudiji Vioglavinu.
Gospođa predsednica je brzopotezno reagovala. Umesto da sama reši problem, jer dobro zna ko je ko među sudijama i tužiocima, dosetila se da reši problem neisplaćenih dugova strankama koje je zastupao njen pokojni muž advokat, pa je problem usmerila na sudiju Vioglavina i navodno primanje mita. Sve to samo da ne bi stranke koje je zastupao njen pokojni muž jurile nju da im isplati novac koji je njoj ostavio i koji je ona potrošila mnogo pre nego što je ovaj umro.
Na taj način je jedan odličan sudija kakav je Svetolik Vioglavin, suspendovan do daljeg, po odluci višeg suda, a na predlog svoje predsednice.

 

 Ponavljač Žika zatečen u stečaju

 

Po nivoima u sudstvu, Trgovinski sud u ovom gradu nastavlja sa nezapamćenim nezakonjem i važi i dalje za jedan od najgorih sudova u Vojvodini i Srbiji. Kao da znaju da su im dani odbrojani. Među nama, piscima, imamo lice koje sa još njih troje radi baš sa papirima od važnosti. Ne smemo da objašnjavamo, jer će biti prozivki kao prošli put. U Trgovinski sud je pre nekih desetinu dana gostovala ekipa TV B92 iz Beograda. Domaćin im je bila PR Ljiljana Popov. Pored silnih stečajeva koji su kod ovog suda, novinarka je došla samo zbog čuvenog Šinvoza, jer je to zahtevao i platio anketni odbor (koji je, kako smo pouzdano saznali, platio iz sredstava Pokreta Ravnopravnost dolazak TV B92 i unapred pripremio informaciju o Šinvozu).
Prema dojavi našeg lica iz ovog suda, anketni odbor ima svog sudiju koji je direktno od početka uključen u vođenje Šinvoza u stečaju, i kojeg plaća sve vreme. Sudijino ime nećemo pominjati jer je na bolovanju, pa nije pošteno dirati ga dok boluje. Od njega nije bilo pošteno što je radio sa svima, počev od stečajnog upravnika, advokata Papića, grobara, diplomiranog ekonomistu - veštaka Kevrešana, davao podatke i pisao za advokata koji zastupa anketni odbor. Radio čovek na sve strane. Kad je video da će mu se sedenje na dve stolice izmaći, otišao na bolovanje.
Sve sudije Trgovinskog suda, počev od v.d. predsednice Mirjane Palinkaš su tog dana, kad je došla TV B92, imale dan godišnjeg odmora, koji su baš tog dana koristili.
PR Trgovinskog suda je što zbog brzine, straha ili neznanja, ali i da se što pre reši TV ekipe B92 i anketnog odbora, naredila osobi koja je, slučajno, naš izvor informacija, da kopira papire za anketni odbor i TV ekipu. Mi vam šaljemo jedan kopirani prilog, od onog koji je PR Ljiljana Popov dala TV ekipi i anketnom odboru. Tog smo uspeli da se dočepamo.
Dostavljamo Vam Rešenje stečajnog sudije Radomira Radojčića od 22.07.2008. godine kojim je taj sudija dao nagradu stečajnom upravniku Nebojši Bajiću iz Kikinde u iznosu od 57.587,00 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate po srednjem kursu NBS, samo za Šinvoz u stečaju. Radojčić je inače od februara 2009. godine na bolovanju.
Da zlo ne bude manje, već samo veće, nije prošlo ni sedam dana, a Stečajno veče istog ovog suda, na čelu sa sudijom Aleksandrom Stoiljkovski, predsednicom Trgovinskog suda Radoslavom Ugrinov i sudijom Milanom Pajtaševim, dana 29.07.2008. godine donelo je novo Rešenje kojim je uvećalo nagradu stečajnom upravniku Nebojši Bajiću, isto za Šinvoz, za još 51.818,30 evra.
Prostom matematikom, ukupno 109.405,30 evra.
Sve nagrade, pa i ovu, dele sudije, njihovi saradnici, procenitelji, advokati, veštaci, izrađivači...
Ovde je stečajni upravnik Nebojša Bajić dobio najmanje, kao i veštak Žika Kevrešan, jer nije ništa radio (čuveni diplomirani ekonomista koji iz ravno sedam pokušaja nije mogao da položi pismeni ispit da bi dobio licencu, po izjavi predavača sudije Jasmine Zjalić iz Trgovinskog suda Novi Sad).
 Službena osoba iz Trgovinskog suda, koja je potpisnicima ovog pisma dala sporna rešenja, ovaj stečajni upravnik ima preko Trgovinskog suda u Zrenjaninu 9 stečajeva. I još 4 stečaja preko ostalih sudova i Agencije za privatizaciju.
Kolike je tek nagrade dobio u tim ostalim stečajevima? U ovo ne ulaze mesečna primanja, putni troškovi, reprezentacija, agencije koje je plaćao da mu vode knjige, troškovi benzina za tih ukupnih 20 dolazaka.
 Pisao je da je dolazio svaki drugi dan (ovo je izjava sudije Radojčića). Sve stečajeve vodi isti čovek, iz drugog grada. Nije on kriv. Sudije su te koje određuju ko će biti stečajni upravnik. Samo u Zrenjaninu ima 10 stečajnih upravnika sa licencom, koji nemaju nijedan stečaj. Ista stručna lica, koja preporučuju ove iste sudije: advokat Dejan Papić, koji je bio doušnik DB-a.
On i veštak Žika Kevrešan, njegov verni drug, grobar privrede, koji ni pismeni ispit ne može da položi, predstavljaju tim bez koga ne može da se desi nijedna procena ili reorganizacija u Vojvodini, Zrenjaninu, Kikindi, Bečeju... Nisu uspeli nigde. Svuda propadne ono što oni napišu i procene. Al' novce uzmu odmah, unapred, na početku posla. Zato što oni znaju da nigde neće uspeti. Nigde nisu uspeli i ništa završili do kraja.

Saznali smo da je sudija Aleksandar Stoiljkovski sa advokatima Dejanom Papićem, Velimirom Kojićem, Ivicom Simonovskim, njegovom intimnom prijateljicom i bivšom advokatskom pripravnicom Brankicom Mandić, Žikom Kevrešanom i njegovom novom saputnicom i saradnicom, te stečajnim upravnicima Nebojšom Bajićem, dr Draganom Božićem (koji je stečajni upravnik u Bisernom ostrvu odakle su čuvena vina Krokan iz Kumana, koje je godinama u reorganizaciji), Milanom Nićetinom i još nekim tužiocima, zamenicima tužioca i sudijama iz opštinskog i okružnog suda, pa čak i dva,još uvek aktivna člana anketnog odbora, slavio na advokatovom brodu (advokat Dejan Papić ima svoj brod) kad je doneto Rešenje da je reorganizacija u Šinvozu (po izveštaju stečajnog upravnika) od strane direktorice završena po svim merama, dinarskim i deviznim isplatama, da je započeta proizvodnja, a da se direktorka Šinvoza vratila u Beograd.
Na tom brodu su valjda  podelili "teško" zarađenu nagradu dva puta dosuđivanu stečajnom upravniku dok je vodio stečaj u Šinvozu. Delili su i dobijene nagrade iz Beka i Ipoka. Mi, pisci ovog teksta, moramo pohvaliti sudije u jednom, jer su zajednički, usmeno uz rakiju, na brodu, potvrdili da je u Šinvozu tokom celog stečaja, stečajni upravnik Nebojša Bajić bio prisutan ukupno 20 dana, a ceo stečaj je trajao više od godinu dana.
Ovaj podatak smo saznali od majke bivše advokatske pripravnice (Brankice Mandić) kod Ivice Simonovskog, koja radi na zrenjaninskoj pijaci i koja je hvalila stečajnog upravnika Nebojšu Bajića, kako je za kratko vreme završio stečaj u Šinvozu. Njoj, kao majci bivše advokatske pripravnice, nije jasno zašto taj isti stečajni upravnik u Beku ne završava stečaj, koji je počeo pre onog u Šinvozu.
Mi iz suda i advokati, da objasnimo majci bivše advokatske pripravnice: za mesnu industriju Bek, svi znamo da je reorganizacija propala, al' da su novac svi napred navedeni uzeli unapred, pa ih baš briga da l' će radnici da rade, ili će da umru od gladi.
Za Ipok smo svi čitali u novinama kako su se u fabrici potukli direktor i vlasnik zato što je propala reorganizacija. Tu su isti ljudi uzeli novac unapred. Ovde se radi samo o drugom stečajnom upravniku (Nićetin Milan koji je zajedno radio u banci sa advokatom Papićem i Kevrešanom u svim stečajevima, procenama, isplatama i deljenjima novca).
Za fabriku tepiha smo saznali i posle čitali da će ovih dana stečajna upravnica Danica Kesić (koja je sve vreme dok je bila stečajni upravnik u fabrici tepiha, bila i direktorka pravne službe u JP Pijace i parkinzi u Zrenjaninu) početi da deli novac radnicima. Dve godine posle prodaje tepihare. Pita li se neko koliko je obezvređen taj novac i hoće li Danica Kesić snositi neku odgovornost? I ona se lepo druži sa našim sudijama.
Pričaju naše sudije na svim nivoima, opštinskom, trgovinskom i okružnom, da će nakon reizbora imati mesečne plate, najmanja će biti 200.000,00 dinara.
Nadamo se da će predsednik Tadić i visoki Savet pravosuđa, pre imenovanja, svakog sudiju da preispitaju. Pa neće neki da se hvale da su im mesta već zagarantovana, da za njih ne važe nekakvi reizbori.
Pametan je jedino sudija Radomir Radojčić koji se sam sklonio, da l' zbog stvarne bolesti, il' da zavara tragove. Aleksandar Stoiljkovski će imati gde da ode, ako ga ne strpaju u zatvor.
Kod rođenog brata u advokatsku kancelariju, preko koga je ponešto radio, ne mnogo, bio je tu advokat Dejan Papić, da se ne dosete. Zato je brata slao u druge sudove preko kolega. Mada on stvarno misli da će u najmanju ruku biti predsednik Trgovinskog suda u Zrenjaninu, a posle mu ne gine Viši Trgovinski ili Vrhovni sud.
Neka Specijalno tužilaštvo ispita odakle im sve to što imaju, od sudijskih plata, kad se sabere i oduzme, kako neki mogu da imaju stanove po Novom Sadu, Beogradu, kuće za vikend na Fruškoj gori, zidaju kuće spratnice po Zrenjaninu (sudija Stoiljkovski, jedino za pohvalu kod njega je svake godine po jedno dete, a žena mu bivši njegov daktilograf i ćerka je penzionisanog SPS okružnog tužioca Riste Davidovića iz Sutjeske, prošli put smo namerno pogrešili).
Kobajagi naivna sudija Cica Grubanov iz Okružnog suda presuđuje kako joj kažu advokati, presude joj piše ćerka koja je posle 10 godina studiranja prava njen sudijski pripravnik u Okružnom sudu.
 Nije samo sudija Miša Popović taj kome predmeti zastarevaju, kao u slučaju okrivljenog Miodraga Dangubića, direktora Prehrane, kome ovih dana treba da se isplati veliki novac zbog neažurnosti zamenika OJT Tihomira Tiće Stojadinova i Zorana Đurana koji se živ namuči sa Agroživom. To će Dangubić da podeli njima, sudijama i tužiocima, jer su mu učinili da predmeti zastare, Zamenik OJT Đuran Zoran umesto što trči po Beogradu i juri mesto okružnog JT, treba da sedne i čita zakone koji se odnose na Agroživ, jer će ga oni uputiti na saradnike stručnjake, grobare privrede koji su privatizovali Agroživ i ojadili državu (tadašnji predsednik Žitišta Amidžić i sadašnji veštak Keveršan radili su to zajedno sa Čedomirom Ivkovićem u preduzeću Servo Mihalj Inženjering, gde je bio zaposlen, sve dok se njih dvojica nisu posvađali oko podele plena i podelili imovinu da ne bi završili kao ovi iz Agroživa).
Tu je i Radovan Anđelov, čuveni bivši direktor preduzeća GIK Banat, zaštićen kao beli medved jer je venčani kum njegovog sina šef odseka za privredni kriminala u Zrenjaninu. Sve iz interesa. Sve konce vuče izvesni Šerfezi, koji je zet nekadašnjeg načelnika MUP-a Zrenjanin, sada advokata u penziji Branka Rešina.
Svi iz suda, i oni koji nisu a učestvuju u raskrinkavanju, besni su i ljuti na uhapšenog gradonačelnika Gorana Kneževića koji je za sve ovo znao pre nego je postao gradonačelnik. Čim je postao gradonačelnik, morao je bitange i lopove da pohapsi. Danas bi ga svi slavili i bio bi ponos i dika ne samo svoje porodice nego cele države. Ovako su njega izdali oni, jer on nije umeo da se nosi sa lopovima i korupcijom koja je zavladala našim bednim životima.
Okružni istražni sudija Goran Zec je otvoreno svim strankama, ne samo kolegama i advokatima, prstom ukazivao na pojedine kolege sudije pripravnike i saradnike koji su vam prošli put pisali. Ali za njega bi bilo najbolje da jednom ne progovorimo i o tome kod koga njegova supruga radi i šta radi.

(Oprema teksta redakcijska)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane