Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Medijska kuća koja širi mrak

Kad Veselin viski pije deset žena potpisuje

 

Mile Ješanov

 

   Jedan od pisaca predloga izmena Zakona o javnom informisanju koji je šokirao profesiju a i javnost, Veselin Vesa Simonović, siva je eminencija u kompaniji Blic, koja često menja vlasnike.
   Menjaju se vlasnici, ali Simonović uvek ostaje čovek broj - jedan.
   Izdanja Blica godinama promovišu svaku vlast i njene interese. Simonović je glavni urednik tog udvoričkog dnevnog lista Blic, ali o svemu odlučuje u kompaniji.
   Veselin Simonović je profesionalni marginalac. Niko ne pamti da je napisao tekst, makar i od deset rečenica, jer sa pisanjem ima poteškoća. Ali, njegova vrlina je impresivna - saginje se pred vlasnicima i udvara svakoj vlasti. Zaposleni ga zovu Monika (Levinski).
   Kako opstaje Simonović?
   Za saradnike bira novinare koji su još slabiji pisci od njega, a koji mogu i manje da popiju od njega.
   Generalni direktor švajcarske kompanije Ringier - njenih izdanja u Beogradu, je gospođa Jelena Drakulić-Petrović. Ipak, ona nije prvi čovek, iako formalno ima sva ovlašćenja. Gospođa Drakulić-Petrović bila je prevodilac bivšem direktoru Atili Mihoku, Mađaru koji je zastupao drugu firmu, a u čijem je vlasništvu doskora bila kompanija Blic. A Blic služi međunarodnoj mafiji za pranje para.
   Gospođa Drakulić-Petrović je kao lični Atilin prevodilac ušla i u njegovo srce. Simonović je to znao da nagradi. Imenovao je ovu ženu bez ikakvog iskustva u novinarstvu za generalnog direktora! Svoju ljubavnicu Tijanu Bajović postavio je u hijerarhiji za drugog čoveka kuće.
   Kompanija Blic, trenutno vlasništvo švajcarske korporacije Ringier, ima više direktora nego novinara i drugog osoblja! Veselin Simonović je marginalne novinarke imenovao za direktore raznih izdanja, sektora, službi... U ovoj kući ima više od trideset direktora!
   Direktori u kompaniji Blic imaju na raspolaganju auto, većina i sekretaricu, plate koje nisu manje od 200.000 dinara, i pravo da mesečno na reprezentaciju potroše još toliko!
   Klanjajući se svakoj vlasti, Simonović je u ovoj kompaniji uveo dvostruko knjigovodstvo. Dobar deo njegovih direktora platu dobija u kešu, da izbegnu porez.
   Slika Simonovićevih direktora i urednika je otprilike sledeća: srednja škola, studije na Megatrend univerzitetu, piju po litar viskija, šenluče u kabinetima, i većinu ih, kao borce na lafetu, iznose do kola, gde ih čekaju vozači da ih odvezu kući. Svaki od Simonovićevih direktora i urednika ima rešeno stambeno pitanje, a većina ih je kupila stan u tek izgrađenom novobeogradskom naselju Belvil!
   Upućeni tvrde da je Simonović, vođenjem dvostrukog knjigovodstva, oštetio budžet Srbije za nekoliko miliona evra godišnje! Naravno, poreski organi ćute, Vesa služi vlasti.
   Njegova megalomanija razbesnela je i vlasnike Ringiera zbog odluke da kupi NIN, lažno prikazujući finansijsko stanje ovog najuglednijeg srpskog nedeljnika. Simonović je bezecovao nedeljnik za svog bliskog mokrog druga Srđana Radulovića.
   I dok novinari izdanja Blica dobijaju mizerne plate, a saradnici za naporan mesečni rad dobiju na ruke po 20.000, direktori i urednici zarađuju po 3.000 evra, plus dodatak u kešu, na ruke.
   Takođe, dok nemilice troše, direktorima ne pada na pamet da zaposlenima kupe kompjutere, štampače, fotoaparate i opremu. Izdanja Blica prave se pomoću štapa i kanapa.
   Ima u Blicu i sposobnih urednika, ali pominjanje njihovih imena dovelo bih ih, verujemo, u neprilike i zato se izvinjamo što to ne činimo.
   Iz kompanije Ringier obavešteni smo o Simonovićevim dugogodišnjim malverzacijama i pljačkama. Roblje iz Blica iskreno veruje da će on uskoro završiti u zatvoru, bez obzira na njegovo udvorištvo srpskoj vlasteli.

 

 

  

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane