Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

Fajront televizija

 

Piše: Rajko Roki Dvizac

 

   Televizija je najveći zagovornik, saučesnik i promoter potrošačkog društva. To se najupečatljivije vidi u TV reklamama. Sa samozvanim demokratskim promenama u Srbiji na naše male ekrane dospele su čuvene krilatice - naredbe: "Kupi jedan, dobićeš dva" i slično. Nemam ništa protiv TV reklama, bez obzira na to što često neumesno i predugo prekidaju filmove, ako su adresirane na pojedinca i dozvoljavaju mu slobodnu volju da sam odluči da li će da kupi reklamirani proizvod ili ne.
Ali... Smetaju mi kad se za reklame za određeni proizvod koriste masovne scene. Kolektivno ludilo za kolektivnu potrošnju. Ovih dana aktuelna je takozvana brrr reklama za jedan osvežavajući napitak. Potencijalni kupci se tretiraju kao praznoglave marionete. Uniformisano stado koje horski bleki i horski kupuje. Budi deo stada, radi što i svi (kupuj) ili ćeš biti proglašen za crnu ovcu. A crna ovca nigde nije dobrodošla. Ona je aut modernog globalnog potrošačkog društva. Brrr... bolje je biti crna ovca, nego ovca za šišanje. Fajront reklama!
U Beogradskoj hronici(RTS) su obelodanili da je vozilima Hitne pomoći zabranjeno da uđu u žutu traku kako po starom, tako i po novom zakonu. Zna se da se vozilima Hitne pomoći uglavnom prevozi običan, ali bolestan narod. Shodno tome, zaključite sami koliko naša voljena Vlada voli svoj narod i brine o njegovom zdravlju?! Fajront zakon!
Pitaju me poštovani čitaoci šta je zajedničko za "ptičji grip" i aktuelni "svinjski grip"? Pitaju me i odmah odgovaraju - farmaceutske kompanije. Slažem se samo donekle. Po meni, ono što povezuje ova dva gripa jeste veoma zanimljiva činjenica da ni od prve, a ni od druge bolesti nikad nije oboleo ni jedan jedini bogataš! Čak ni član njihove porodice. Zvuči gotovo neverovatno: ako si bogat - ti si imun na grip. Ovo su kolektivne uniformisane bolesti, a bogataši ne nose uniforme. Fajront grip.
Aneks ovoj priči je izjava ministra zdravlja Tomice Milosavljevića (emitovana na TV Avali) da se na jesen očekuje oko 2 miliona obolelih od gripa, ali, po njemu, to nije razlog za paniku?! Drugu Tomici dva miliona obolelih nije dovoljno za paniku - neverovatno! Da je ovo, kojim slučajem, izjavio ministar zdravlja Francuske, Italije ili Grčke, istog dana dobio bi fajront kartu. Kod nas, nikom ništa. Ko je taj koji pravi paniku? Narod sigurno nije, a bogme nije čak ni opozicija. Fajront ministar.
Postoji TV emisija (a i časopis) Uradi sam. Novim Zakonom o informisanju ovaj naziv će se promeniti i u duhu novog zakona glasiti Ukradi sam. Fajront za srpsko novinarstvo.
Šta je najinteresantnije u prenosima sednica Narodne skupštine? Pa, sasvim sigurno je to deo u kome poslanici opozicije reklamiraju povredu poslovnika. Ne zna se ko ga više povređuje, da li opozicija ili predsedavajući. Liči na neku novu verziju Igara bez granica. U toj igri jedino ne učestvuju poslanici vladajuće koalicije. Zašto? Pa stalno su u bifeu, neutralnoj zoni. Obazrivi neki ljudi, ne žele da ometaju ni kolege opozicionare, ni predsedavajuće koji su uvek u pravu. Lepo od njih. Fajront poslovnik.
Neke TV emisije (a i radio) vremenom izgube i sjaj i značaj. Pogotovo to važi za jake autorske emisije. Neke su sa svojim autorima otišle u penziju, a neke, na silu, u novom ruhu pokušavaju da nastave kao da se ništa nije dogodilo. Najočitiji primer je emisija kratke forme City TV Pink. Od nekadašnje kultne emisije ostala je samo prašina. A kada se pojavila (vodio ju je Boško Jakovljević) izazvala je pravi bum na našem TV nebu. City je bila "kul" i "in", stvar prestiža, a voditelj Boško Jakovljević preko noći postao je najpopularnija TV faca. Nekako baš u to "zvezdano vreme Cityja" bio sam zajedno sa Boškom Jakovljevićem gost na TV Politici u emisiji Gordane Predić.
I znam da je dočekan kao prava TV zvezda. City je u to vreme bio toliko važan da onaj koga nije bilo u toj emisiji - kao da nije ni postojao! Potom se pojavilo mnoštvo kopija ove emisije na ostalim televizijama, loših i onih manje loših, ali niko nije mogao ni približno da ugrozi rejting Cityja. A onda je Boško sam sebi dao fajront i otišao u neke druge emisije. City je prepušten drugima. Postave su se menjale, menjale, menjale... City je postao očajna kopija sopstvenog originala. Potpuno nevažna emisija. Autsajder. Još jedna u nizu, zvezdama ni blizu. Fajront City.
Televizija Fox je umesto Nindža ratnika pokrenula novu verziju nekadašnjih Igara bez granica. Trud je očigledan, voditelji po običaju duhoviti, bez dlake na jeziku, a same igre su malčice pojednostavljene i skromne. Scenografija još skromnija. Utisak posle prvog gledanja Kraljeva Ade je da je sve nekako urađeno na brzaka, pod presijom hitnosti. Zato je i rezultat  takav kakav je - skroman. Kraljevi sa Ade nisu ni do kolena Nindža ratnicima. Ovakva brzopletost nije svojstvena televiziji kao što je Fox. Fajront za Kraljeve Ade.
Sve televizije su se udružile u jednoj kolektivnoj prevari koja se odigrala 23. i 24. jula ove godine. Naime, 23. jula na svim TV kanalima se najavljivao toplotni udar 24. jula, koji je po prognozama trebalo da pređe 41 stepen. Pa i više. Lekari, psiholozi, voditelji na televizijama  javnost su upozoravali i savetovali da se pripaze tog 24. jula - najtoplijeg dana u godini. A onda je osvanuo i taj "sudnji dan". Umesto 41 stepena, u Beogradu je izmereno 33 stepena. Neupućeni su komentarisali: "Prevarili se prognozeri" i "Prevarila se televizija"!!! Ali ja bih rekao: "Prevarili nas prognozeri" i "Prevarila nas televizija"! Zašto? Zato što je toplotni udar bio 23. jula, dakle dan pre TV najave, a to su znali i prognostičari i TV voditelji.
Da vas podsetim: 23. jula maksimalna temperatura je bila 44 stepena, a na svim televizijama za taj dan se govorilo da je maksimalna temperatura od 33 do 36 stepeni. Jedino je na TV Foxu prikazan snimak javnog termometra u Beogradu gde je u tom trenutku temeperatura bila 39 stepeni. Zašto je ovo rađeno? Namerno, da bi se u datom trenutku skrenula pažnja javnosti. Posledica svega je što je jedan čovek umro u Šapcu. Možda je verovao televiziji. Nažalost. Ako nas televizije lažu za vremensku prognozu, zamislite šta nam rade kada je u pitanju ekonomija, politika i tome slično. Zato, recite fajront TV prognostičarima i fajront televizijama.
Ima jedna "sjajna žvaka", sjajna žvaka za ludaka. Reklama besmislena, bezvezna, da ne upotrebim neki ružniji izraz koji sam čuo od klinaca na ulici. Istini za volju, žvaka je zaista sjajna, ali je reklama za nju fajront.
Penzioner Milorad Ž. je poslušao savet lekara i rešio se stresa. Umesto da počne da koristi "bensedin", on je prestao da gleda televiziju. Čak je prodao i svoj televizor. Oseća se sjajno.
Profesor matematike Milan B. je krečio svoju kuću. Izbacio je stvari koje mu nisu bile potrebne. Između ostalog, i svoj TV aparat. Posledica ovog poteza - magistrirao je i, što je još važnije - vratio je osmeh na lice.
Službenik Jovan S. godinama je važio za mirnog, učtivog, odmerenog i dobrodušnog čoveka. Silom prilika morao je na prinudni odmor. Firma mu se raspadala. Nije znao šta će sa sobom. Uvalio se u fotelju i danima je buljio u televizor. Ubrzo, počeo je da se svađa. Prvo sa televizorom, a onda sa ukućanima. Televizija je od njega napravila pravu prznicu. Ako ovo pročita - zna šta mu je činiti. Treba samo da kaže: "Fajront televizija"!!!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane