Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

 

Do koske

 

Uoči posete ruskog predsednika Beogradu i Srbiji

 

 

Medvedev među glodarima

 

Poseta predsednika Rusije Beogradu označiće početak jedne nove epohe u međunarodnim i ekonomskim odnosima Srbije sa svetom. Zašto se domaće štetočine neće preterano radovati visokom gostu i njegovoj, za Srbiju tako važnoj misiji?

 

 

Nikola Vlahović

 

 

Prošlo je dvadeset godina od kako je ruski predsednik Mihail Gorbačov posetio Beograd. Bila su to druga vremena i druge okolnosti, pa su i nazivi tadašnjih država bili različiti. Još uvek smo bili drugovi, i još uvek su to bile sovjetsko-jugoslovenske relacije.

Slobodan Milošević je bio mali balkanski satrap u usponu, a Mihal Gorbačov svetska zvezda bez premca, čovek koji je bez rata bacio na kolena ceo zapadni svet, osvojivši ga šarmom, obrazovanjem, visokom političkom kulturom i iskrenom težnjom ka miru u svetu.

U jednoj tadašnjoj anketi među slučajno odabranom ciljnom grupom u Nemačkoj, na pitanje koga bi želeli da imaju za predsednika, najveći broj ispitanika odgovorio je da bi na tom mestu rado videli upravo Mihaila Gorbačova!

Ali, opsednut tek stvorenim mitom o sopstvenoj veličini koji su podgrevale najgore klerofašističke udvorice i najgori ljudski talog iz postojeće državne birokratije, Milošević je iskoristio priliku pa je visokom gostu održao na licu mesta lekciju o komparativnim prednostima samoupravnog socijalizma, i skrenuo mu pažnju da je ova "balkanska Amerika" već odavno uvela slobodno tržište, a da vlada u Moskvi to tek treba da uradi.

Gorbačov mu je odgovorio tako što je prošetao kroz Knez Mihailovu ulicu i razgovarao sa narodom. Takvo nešto Milošević nikada nije umeo da izvede. Zazidan u sopstvenom birokratskom kavezu, širio je tragediju, pa je i završio tragično.

Dvadeset godina kasnije, ove 2009. godine, u Srbiju dolazi Dmitrij Medvedev, mladi intelektualac iz Sankt Peterburga, danas predsednik moćne ruske imperije u usponu, najbliži saradnik ključnog čoveka novog ruskog veka, Vladimira Putina.

Dolazili su pobednici Petog oktobra kod Vladimira Putina dok je on bio predsednik Rusije. Viđeni su i Vojislav Koštunica i Boris Tadić u kratkim, i vrlo kratkim audijencijama. Ali Putin njima nikada nije došao "na noge". On je i bez svečanih večera i još svečanijih ceremonija znao ko smo i kakvi smo. Zbog takvih je iz obaveštajne senke iao u politiku. Zbog sličnih je i sklonio (istina dostojanstveno i tiho), pijanog Borisa Jeljcina koji je bio spreman da rasparča Rusiju, i koji je zaista verovao da je liberalni kapitalizam isto što i slobodan pristup neograničenim količinama votke.

Poznajući, dakle, ovu domaću sortu pravoslavnih neokomunista, dobro organizovanih samo kad je otimanje od naroda u pitanju, Vladimir Putin nema ništa protiv da njegov predsednik države Dmitrij Medvedev dođe u Beograd i donese radosne vesti o kreditnoj pomoći Rusije od jedne milijarde dolara, o ruskim investicijama na budućoj trasi prirodnog gasa kroz Srbiju, rekonstrukciji hidroelektrane Đerdap, ruskom metrou, razvoju ruskih banaka, i ko zna kakvim još pratećim projektima.

Reći će predsednik Medvedev da srpska vlada ne treba da brine oko zahteva Međunarodnog monetarnog fonda. Reći će da je Srbija najvažniji strateški partner Rusije u regionu. Reći će iz Beograda celom svetu da ovaj mali, hrabri, talentovani, ali napaćeni, poniženi i pomalo zalutali narod nije sam, nego da ima najmoćnijeg zaštitnika!

Daleko od medija, dobiće srpske vođe jednu drugu poruku. Biće im saopšteno da Rusija zna o kakvim je ovde glodarima reč, te da nijedna rublja, evro ili dolar iz Moskve neće u Srbiji biti nenamenski potrošen, opljačkan ili kao provizija stavljen u stranačke fondove za opstanak na vlasti.

Podsetiće ruski predsednik srpske vladare na činjenicu da više niko u Srbiju ne ulaže, da su sve strane investicije stale i da ih je dotle doveo njihov lopovski duh.

Dolazak ruskog predsednika Medvedeva u Srbiju, slobodno govoreći, ima istorijski karakter. Ruske investicije u Srbiji, usred svetskog ekonomskog kolapsa, imaju strateški karakter. Za američku ekonomsku imperiju ovo je tranzitna, neprofitabilna zona. Za onoga ko vidi više i dalje, ovde su mala vrata Evropske unije.

Ali, da bi stvari funkcionisale u smeru koji je potreban velikim silama (ali i gladnom, nezaposlenom i očajnom radništvu Srbije), neko treba da zavrne ruke vlastohlepnom orkestru pljačkaša koji već dugo vode Srbiju u potpuni bankrot.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane