Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Duševna bolnica, od para praonica

 

Skini mrtve i obuci žive

 

(Pismo radnika Doma za duševno obolela lica iz Čuruga)

 

Mi, radnici Doma za duševno obolela lica Čurug u Čurugu, obraćamo vam se jer ne možemo ništa da učinimo protiv velikih demokrata, pošto ni sve krivične prijave, upućene tužilaštvu, policiji, pokrajinskoj inspekciji, budžetskoj inspekciji - nisu vredele. Jednostavno, ako direktora imenuje DS, onda on može kako hoće, niko mu ništa ne može.

Čak je i članica Upravnog odbora Doma, gospođa Jela Dujin-Sekulić, koja radi već 34 godine, i kao nabavljač i kao rukovodilac ishrane, zbog jezika dobila otkaz, jer je zvala Budžetsku inspekciju da prekontroliše i utvrdi zloupotrebe u trošenju budžetskih sredstava od strane direktora i njegovog tima.

Inspektor rada je gospođu Jelenu vratio posle mesec dana na posao, ali su joj ukinuli radno mesto, i postavili je za obračunskog radnika, pa tako već više od pet meseci ništa ne radi.

Ali, pravi povod za ovo pismo je direktor Doma Miodrag Mijatović, koji svojim odlukama podiže novac sa zbirnog kartona mrtvih korisnika (novac koji pripada privatno i lično korisnicima Doma!), pa te pare upotrebljava za kupovinu odeće i obuće živim korisnicima!

Tako da kod nas mrtvi korisnici štede, i još daju donaciju živim korisnicima, i to direktor hladno potpisuje, kao da je sve u najboljem redu.

Koliko ima umrlih korisnika usluga Doma, i koliko imaju para, i zašto te pare nisu vraćene posle njihove smrti, to je sad veliko pitanje. Znamo da je to velika zloupotreba.

Plate i zarade šefu računovodstva, pravniku i fakturisti blagajniku isplaćuju se mimo rešenja Ministarstva za rad i socijalnu politiku, i to nemilice. Šef računovodstva, koji ima srednju školu, prima veću platu od socijalne radnice sa VSS, a svaki mesec ima i prekovremene sate, pa čak i kad je na godišnjem odmoru.

Ovakvom nezakonitom isplatom, samo za ovu godinu, za prvih pet meseci, Dom i budžet oštećeni su za oko 1.000.000 dinara, a te isplate su išle i tokom cele 2008, pa je, verovatno, iznos dva puta veći.

Službena vozila u 80 odsto slučajeva upotrebljavaju se za privatnu vožnju demokrata, ali gorivo se plaća sa domskog računa, i to direktor natrpa u džepove, po 30.000 dinara u bonovima, pa deli kome stigne, i ko mu je dobar i poslušan.

Dobili smo i sanitet zalaganjem ministra Rasima Ljajića lično, ali sanitet ne prevozi korisnike usluga Doma, on prevozi fantomskog koordinatora, krompir, radnike koji su po volji, i narod iz sela, a korisnici se nisu ni desetak puta vozili za skoro dve godine, koliko postoji taj sanitet.

Obaveštavali smo pokrajinsku inspektorku o ovome, saobraćajnu policiju, pokrajinskog sekretara za socijalnu zaštitu Novku Mojić, ali ništa nije vredelo, vožnja se i dalje nastavila nesmanjenim tempom, naravno sve na račun Doma.

Demokratska stranka je imenovala direktora Doma, a on je brže-bolje primio radnika Aleksandra Delića, člana DS-a, koji je običan medicinski tehničar, ali zato vedri i oblači u Domu.

Po njegovoj direktivi pojedine službe koje rade direktno sa korisnicima, rade po 24 časa, neki ceo mesec bez ijednog slobodnog dana, neki 16 sati, on sve kontroliše, a radnik je na određeno vreme i član Upravnog odbora kojeg je imenovao osnivač, odnosno Pokrajina! Bolje reći Demokratska stranka, i koji je nezakonito primljen na izmišljeno radno mesto koordinator svega, mada tako nešto ne postoji u rešenju Ministarstva koje nam propisuje radna mesta i plate.

To mu, međutim, nije smetalo da dovede svoje demokratske kompanjone i postavi ih na ključna radna mesta (iako je i sam radnik na određeno vreme), i to pravnika sekretara, šefa računovodstva, blagajnika fakturistu, kao i mnoge druge radnike na radna mesta koja su njemu odgovarala, pa se tako stvorio višak od dvadesetak radnika, i to sve na teret korisnika i na uštrb njihove odeće i obuće.

Naime, za celu prošlu godinu, za sve korisnike, a ima ih 200, smeštenih u Domu, kupljeno je odeće i obuće za celih 84.900 dinaara, i to 30 pari papuča na 200 korisnika, ali su zato tri demokratske dame (šef računovodstva, sekretar i fakturista ) za samo jedno turističko putovanje na Zlatibor, naravno o trošku Doma, potrošile 100.000 dinara!

O zloupotrebama demokrata mogli bismo vam pisati strane i strane. Šaljemo vam krivične prijave koje su podnete, a i pritužbe Bojanu Pajtiću, kao predsedniku Izvršnog veća. Ima ih dosta, on je ostao nem i gluv na sve to.

Bila nam je u poseti gospođa sekretar Novka Mojić, ali se naravno najavila unapred pet dana, sve je bilo spremno za doček, radilo se u četiri smene da se očisti i sredi Dom. Gospođa Novka nije htela ni sa kim da priča, mada su radnici imali šta da joj kažu o radu direktora, možda se bojala svinjskog gripa, ali demokratski direktor je pustio jake žile, kao i sve demokrate, i niko ih ne može oterati, ma šta uradili.

Ako nisu valjali socijalisti, danas treba reći da su oni bili mala deca spram ovih demokrata. Mi, koji pamtimo bolja vremena u Domu, znamo da ovakvog direktora i ovakve pljačke nikada nije bilo.

 

(Imena i adrese autora poznati redakciji)

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane