Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zvezde

Zvezde

Nezaboravni XX veka Holivuda (17)

 

Aristokratija nastala iz celuloidne trake

 

Dopisnik Tabloida iz Londona Sandra Skoko izdala je knjigu o dvadesetom veku Holivuda i nezaboravnim ličnostima ove filmske prestonice. Uz njenu saglasnost objavljujemo najzanimljivije delove iz ovog obimnog i bogato ilustrovanog dela. Na preko 650 strana, počev od Etel Barimor, Me Vest, Marlen Ditrih i Grete Garbo, završno sa Nikolasom Kejdžom, Bredom Pitom, Demi Mur, Endi Mekdauel i svim važnijim zvezdama današnje filmske industrije, autorka je sa mnogima od njih napravila intervjue i pretočila ih sa ostalim obimnim istraživanjem u izdavački podvig

 

Piše: Sandra Skoko

 

U big break ulozi u filmu Joela Schumachera, "The Lost Boys", Jason Patric igra mladića koji krade devojku Kieferu Sutherlandu. U zbilji, juna 1991. Jason odvodi Juliu Roberts na odmor u Irsku, kada je otkazala venčanje sa Kieferom. Eksplozija neželjenog publiciteta koju je ovaj događaj izazvao, nije se mogla desiti povučenijoj, stidljivijoj i skromnijoj osobi no što je Jason Patric. Unuk genija komedije Jackiea Gleasona i sin scenariste/glumca Jasona Millera, Jason Patric rođen je 17. juna 1966. u New York Cityu.

U šesnaestoj godini odlazi u Los Angeles gde se pojavljuje u nizu pozorišnih predstava u Santa Monica High School. Nakon maturiranja, Jason odlazi i provodi leto sa Vermont's Champlain Shakespeare Festival grupom. Zatim stiže i prva uloga u TV filmu "Toughlove" 1985. u kome igra sina Brucea Derna. Big break stiže u obliku uloge u filmu "The Lost Boys" 1987. i Jason Patric dostiže prvi tim hollywoodske postave glumaca nove generacije. Zamenivši Keanu Reevesa u "Speed 2: Cruise Control", Jason ubira sve hvale kritike. Umesto da nastavi otvorenim putem slave, Jason se povlači korak unazad, ka zlatnoj sredini, gde se i danas nalazi.

Jason Patric, glumac koji je dosegao vrh popularnosti u relativno kratkom periodu, komotnije se oseća u stabilnoj i sigurnoj sredini liste popularnih, koju popunjavaju karakterni glumci, nego na klimavom i klizavom vrhu. Na takve karakterne ličnosti kao što je Jason teško je naići, ali još uvek postoje. Slava ga nije izopačila. Naprotiv, shvatio je sve negativnosti koje ona nosi i povukao se na vreme u sigurne vode, gde se ceni kvalitet ljudskosti i gde će dobar i jak glumac uvek ostati dobar i jak glumac.

Sreća u glumi

 

Amerika nema kraljeve, kraljice, prinčeve i princeze. Oni stvaraju svoju aristokratiju iz celuloidne trake i njihove dinastije čine heroji Hollywooda, koji uspešno stvaraju sledeće generacije naslednika. Od Barrymoreovih, preko Grantova, Lemmona, Curtisa, Fonda, Bridgesa, do Douglasa, njihovi potomci, slavne i "nobl" osobe po rođenju, drže specijalno mesto u našoj mašti. Charlie Sheen, član klana Sheen, (otac Martin Sheen, braća Emilio i Ramon Estevez, sestra Renee), probio se na filmsko platno takvom brzinom i silinom da se preko noći vinuo u zvezde. Porodično ime svakako je mnogo doprinelo tome. Carlos Irwin Estevez rođen je 3. septembra 1965. u New York Cityu, kao treće od četvoro dece, slavne Sheen porodice. U devetoj godini čini profesionalni debi, u hvaljenoj TV drami "The Execution of Private Slovik", u kojoj je nosilac glavne uloge bio njegov otac Martin Sheen.

Charlie je bio samo statista u sceni venčanja, ali i to je početak. Odmah potom Charlie se pridružuje ocu na lokaciji snimanja filma "Apocalypse Now", na Filipinima, gde provodi deset meseci. Tokom srednjoškolskih dana, Charliev fokus interesovanja bio je atletskog karaktera, ne akademskog, niti teatralnog. U Santa Monica High School, Charlie se aktivno bavio košarkom, američkim fudbalom, golfom, ali najveća ljubav bio je bejzbol. U sedamnaestoj godini Charlie odlazi na audiciju i dobija ulogu u filmu "Grizzly II: The Predator". U školi počinje posustajati s učenjem i ocene padaju, da bi polovinom 1983. u zadnjoj godini napustio školovanje, ostavši bez diplome. Pored slabih ocena, razlozi koji su doveli do te odluke bili su hapšenje zbog prevare i mućke sa kreditnim karticama, kao i pokušaj napada na profesorku engleskog jezika, koja nije htela da ga primi u učionicu kako bi uradio završni ispitni test. Bez testa iz engleskog jezika Charlie nije mogao da diplomira i bejzbol školarina, koju je dobio na University of Kansas, postaje bezvredna i beskorisna. Bez diplome i bez kvalifikacija, Charlie nije imao drugu alternativu, već da okuša sreću u glumi. Samo tri meseca po napuštanju srednje škole, Carlos Estevez dobija prvu filmsku ulogu i zvanično menja ime u Charlie Sheen.

Za razliku od njegovog brata Emilia Esteveza, Charlie nije brinuo što će ga zbog tog prezimena odmah spajati i upoređivati sa slavnim ocem. Čak se može reći da je iz inata Emiliu (koji ne podnosi ikakvu asocijaciju sa ocem), to i učinio. Iako Martin, Emilio i Charlie mnogim gledaocima deluju kao blizanci ili klonovi, takvo mišljenje nemaju uvek i režiseri. Kao primer navešću detalj kada su braća Charlie i Emilio dobili uloge braće u filmu "Red Dawn" 1983; pre samog početka produkcije, Emilio je zamenjen Patrickom Swayzejem (u ulozi Charlievog starijeg brata), jer je režiser smatrao da glumac koji nije ni u kakvom rodbinskom svojstvu, realnije deluje kao filmski brat. Elem. "Platoon" je bio osmi film Charlia Sheena i peta glavna uloga u roku od četiri godine od početka karijere. To je bio film koji od Charlia 1986. stvara glavnu zvezdu. No, vrhunska slava trajala je jedanaest godina, da bi polovinom 1990-ih Charlie spao na osrednji nivo popularnosti. U privatnom životu Charliea Sheena prati glas mačo playboya.

U devetnaestoj godini, tačnije 1984, prvi put postaje otac, dobivši kćer Cassandru, sa tadašnjom devojkom, glumicom Dolly Fox. Tokom 1987. uživa u društvu manekenke čileansko-iranskog porekla, Charlotteom Lewis, no 1989. Charlie biva veren sa glumicom Kelly Preston. Veza puca 1990. i Kelly se udaje za Johna Travoltu. U pokušaju da oproba i bračnu sreću, nakon šestonedeljnog zabavljanja, 1995 Charlie Sheen sklapa brak sa manekenkom Donnom Peel. No, neuspešna bračna zajednica okončana je godinu dana kasnije, polovinom 1996. godine. Charlie Sheen, ako ništa drugo, tipičan je primer hollywoodskog stila života i njihove "nobl" klase (čast izuzecima), koja ako nije krenula putem kriminala ili sporta, definitivno kreće putem glume.

Za tren zvezda

 

Demi Moore rođena je kao Demi Gene Guynes 11. novembra 1962. u Roswellu, New Mexico. Kako su njeni roditelji bili nevenčani tinejdžeri, otac napušta majku dok je još bila trudna, a na scenu stupa budući očuh, koji se ženi majkom u poodmaklom stadijumu trudnoće, prihvata Demi i daje joj njegovo prezime. Detinjstvo Demi Moore bilo je nestabilno. Očuh Duane Guynes, majka i Demi u periodu od trinaest godina, menjaju mesto boravka četrdeset osam puta. Zatim, Demina operacija strabizma rezultirala je neuspehom, odnosno potpunim slepilom na levom oku. Potom, kada je Demi napunila petnaest godina, majka se razvodi od Duanea, koji dve godine kasnije (mesec dana pre Deminog sedamnaestog rođendana), izvršava samoubistvo.

U šesnaestoj godini Demi napušta školu u poteri za karijerom manekena i pojavljuje se naga na stranicama magazina "Oui". Nakon toga dobija ulogu, koja se sastojala od dve reči, u TV seriji "W.E.B.", da bi zatim stigao i big break, zamenivši Genie Francis u TV sapunici "General Hospital". Potom sledi udaja za rok pevača Freddya Moorea i Demi menja prezime iz Guynes u Moore. S promenom prezimena stiže i promena sreće, tako da Demi dobija i prvu filmsku ulogu u "Blame It On Rio" 1984. uz Michaela Cainea, da bi nakon tog filmskog uspeha i proboja, usledio razvod od Moorea. Iako je slava krenula vrlo uspešnim tokom, u privatnom životu 1985. Demi dotiče dno, dostigavši vrhunac u konzumiranju pića i jačih droga, od kojih postaje ovisna još u tinejdžerskim danima.

Spazivši je na setu Universal Studija, režiser Joel Schumacher znao je da je stvorena za ulogu Jules, mlade bankarke ovisne o kokainu, u njegovom filmu "St. Elmo's Fire" 1985. No, u jednom trenutku, hvata Demi kako se krišom drogira, te joj Schumacher preti davanjem otkaza ukoliko se ne uljudi. Demi odmah odlazi na lečenje u rehabilitacioni centar, menja se za sto osamdeset stepeni i daje fantastični portret lika u filmu, nikada više nemajući problema s alkoholom i drogom. Takođe, tokom snimanja filma "St. Elmo's Fire", Demi počinje da se zabavlja sa Emiliom Estevezom. Kupuju kuću na obali, u koju se useljavaju, datum venčanja biva zakazan za 7. decembar 1986, no sudbina je umešala svoje prste i na jesen 1985. advokat Marvin Mitchelson uručuje Estevezu tužbu u iznosu od tri miliona dolara, povodom dokazivanja očinstva, uz dodatni zahtev alimentacije u vrednosti od petnaest hiljada dolara mesečno za svako dete. (Emilio ima sina Taylora Levia Salleya i kćer Palomu Estevez, iz četvorogodišnje vanbračne veze sa glumicom Carey Salley, koja je tokom uručenja tužbe bila trudna noseći njihovu ćerku.)

Demi nije želela da ima već stvorenu, "instant" porodicu, te nakon štampanja i slanja pozivnica za venčanje, napušta Emilia Esteveza. Potom sledi burno, četvoromesečno zabavljanje sa Bruceom Willisom, a zatim i venčanje u Las Vegasu 22. novembra 1987, nakon odgledanog boks meča. Sa Bruceom, Demi ima tri kćeri, Rumer, Scout i Tallulah Belle, no brak biva okončan tokom 1999. godine. Karijera ove glumice išla je vrlo uspešnim tokom i dostigla je slavu zvezda u kratkom vremenskom periodu, dokazujući se u ulogama različitog karaktera. Tokom 2005. udaje se za glumca Ashtona Kutchera koji je dvadesetak godina mlađi od nje.

Povratak hit filmom

 

Slavna kćer, još slavnijih roditelja (Tonya Curtisa i Janet Leigh), Jamie Lee Curtis prošla je kroz mnoge metamorfoze. Prvo je bila znana kao ćerka hollywoodskih matine idola; potom, kad je i sama postala glumica, zahvaljujući vokalnim sposobnostima u filmovima kao što su: "Halloween", "Prom Night", "The Fog" (igrajući uz majku Janet), Jamie Lee dobija nadimak "The Queen of Scream" ("kraljica vriske"). Zatim, nakon filma "Trading Places", postaje znana po svojim bujnim grudima; da bi dve godine kasnije, zahvaljujući filmu "Perfect", dobila novi nadimak - "the girl with the legs" i "the body beauty".

Taman kada je malo falilo da bude proglašena "bivšom", vraća se na scenu, hit filmom "A Fish Called Wanda", da bi konačno postala zvezda hit humorističkom TV serijom "Anything But Love". Jamie Lee Curtis rođena je 22. novembra 1959. u Los Angelesu, California. Kada je imala samo tri godine, roditelji se razvode i detinjstvo provodi seljakajući se od jednog do drugog roditelja. Školujući se u Beverly Hills High School, Westlake School for Girls i Choate Rosemary Hall u Connecticutu, Jamie Lee konačno odlazi na University of the Pacific, na studije glume. U okviru jednog od predmeta, bila je praksa odlaska na audicije u Universal Studios, gde Jamie Lee odlazi i dobija sedmogodišnji ugovor sa studiom.

U osamnaestoj godini napušta univerzitet i dobija male uloge u TV serijama "Quincy", "Columbo" i "The Nancy Drew Mysteries". Potom stiže i uloga u TV filmu "Operation Petticoat", (rimejk filma iz 1959. u kome je glavnu ulogu igrao njen otac Tony), a zatim u istoimenoj humorističkoj TV seriji, čije je emitovanje trajalo trinaest meseci. Mesec dana nakon prekida emitovanja serije, Jamie Lee dobija ulogu u filmu Johna Carpentera, "Halloween", a zatim u slabim horor filmovima. S padom karijere, Jamie Lee predaje se piću i tabletama što traje pune tri godine. Ipak, uspeva da se izvuče iz tih poroka i dobija ulogu u filmu osrednjeg kvaliteta, "She's In the Army Now" 1981. uz Melanie Griffith. Kako je počela fascinacija oko njenih grudi, tokom promocije filma "Fierce Creatures" 1997, Jamie Lee izjavljuje: "Od tog trenutka moje grudi vode život za sebe. One imaju svog agenta, svog publicistu, svoj fan club, čak i svoju website stranu." Tokom 1984. Jamie Lee upoznaje glumca i pisca Christophera Guesta, za koga se udaje decembra iste godine. Zbog nesposobnosti da rodi dete, Jamie Lee i Christopher usvajaju dvanaest sati staru bebu, devojčicu Annie, tokom 1985, a 1997. usvajaju i drugo dete, dečaka Thomasa.

Iste godine, Jamie Lee piše knjigu za decu "Tell Me Again About the Night I Was Born", s temom o usvojenoj deci i ljubavi koja im se pruža. Ova glumica, spisateljica, majka i supruga, koja pati od multipleks skleroze, zaradila je i titulu Lady Haden-Guest, jer je suprug, nakon smrti daljih rođaka u Engleskoj 1997, kao jedini naslednik celokupnog imanja, nasledio i titulu petog barona od Salinga.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane