Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

 

 

Druga strana

 

Ko i kako troši pare od TV pretplate

 

Mrtve duše u  TV Bastilji

 

 

Da li ste uz račun za struju platili i pretplatu za TV aparat, makar ga i nemali u svom stanu, kompaniji, staklorezačkoj radnji ili bakalnici? Ovo pitanje stalno nam postavljaju na RTS-u, Javnom servisu evropske Srbije, kako se predstavljaju. I prete nam sudom, globom... Prete svaki dan. A ko i kako troši pare sirote raje, koja globu više davati ne može?

 

Ana Lešo

 

I devet godina od početka 21. veka, na prvom programu RTS-a, po stoti put, prikazuju se Otpisani, serija u kojoj nekolicina beogradskih junoša ubija nekoliko stotina Nemaca i domaćih izdajnika. Prikazuju se Kamiondžije, Pozorište u kući, Vruć vetar... serije koje su snimljene pre trideset godina. Na RTS-u, Javnom servisu evropske Srbije - ništa novo, osim generalnog direktora. On je zaista orginalan. Za njegovu platu i finansijske akrobacije potrebno je barem sto hiljada mesečnih pretplata!

Gospodin Milan Ratković živi i radi u Parizu više od 40 godina! Uspeo je da zaradi penziju, francusku, državljanstvo je dobio pre trideset godina...

Ovo leto gospodin Ratković, inače ugledni pisac, novinar i publicista, koji stvara u Parizu, došao je da provede u svojoj vikendici u blizini Obrenovca. On je, inače, rođeni Beograđanin, sa Voždovca, sa prijavom stana na ovoj opštini.

Sticajem okolnosti gospodin Ratković je pre mesec dana povredio nogu. U Srbiji ne važi njegovo francusko zdravstveno osiguranje. Kao državljanin Srbije, Milan ima pravo na socijalno osiguranje, zbog godina starosti. Trebalo je da dokaže da nije u radnom odnosu, i on odlazi u Republički zavod za invalidsko-penziono osiguranje. Ali, đavo je odneo šalu.

Gospodinu Ratkoviću izdaju potvrdu da je on u radnom odnosu u Radio-televiziji Srbije, još od 11. decembra 2003. godine! I da uredno prima platu, da ''Javni servis evropske Srbije'' za njega uredno plaća sve doprinose.

Službenik fonda izračunao je, u paru, da je g. Milan Ratković primio do sada na ime plate iznos od 2.625.680 dinara, koliko je plaćeno u fondove, tri stavke, za svaku u paru, ukupno 1.580.099 dinara. Udarili su mu i pečat, da stvar dobije na zvaničnosti!

Gospodin Ratković je mislio da je to šala. Javlja se u kadrovsku službu RTS-a da pita da li je još u radnom odnosu.

   - Odakle zovete? - pita službenica, i potvrđuje mu da je još "na plati''.

   Zabezeknut, Ratković moli da mu kažu broj računa na koji mu šalju ''platu''.

   - Na onaj Vaš stari račun - kaže službenica, koja shvata da ''nešto nije u redu'', i moli ga da se javi sutra da mu daju podrobniju informaciju.

   Sutradan mu službenica saopštava da će ga odjaviti sa današnjim danom, i upućuje ga da to raspravi sa urednikom Drugog programa Radio Beograda.

   Na čiji račun su odlazile pare proteklih šest godina? Na ime plate za gospodina Ratkovića, koji živi i radi u Parizu, u gradu u kojem je stekao penziju?

   Kada se izračuna koliko je sa računa RTS-a otišlo para za ''platu" Milanu Ratkoviću i za doprinose koji su plaćeni na ime te zarade, računica je čista. Više od 8.000 domaćinstava moralo je da plati mesečnu pretplatu RTS-u da bi g. Ratković bio ''namiren''.

   Koliko mrtvih duša još radi u ovoj javnoj kući?

   Novinari Tabloida su, zahavljujući vezama u službi knjigovodstva, dobili podatke o honorarima zaposlenih i rođacima drmatora iz RTS-a, od kojih boli glava.

   Plaćajate TV pretplatu, jer te su pare potrebne direktorima ove kuće da ih troše. Kako im volja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane