Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Teror

 

Teror

 

Nasilje nad zaposlenima u MUP-u Srbije sve je žešće

 

 

Jočićeva banda i dalje hara

 

 

živ a upukojen policijski sindikalac, otkaz policijskom službeniku odmah posle dodele svečane plakete za doprinos u ovoj službi i druga čudesa koja su se dešavala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije za vreme bivšeg ministra Dragana Jočića, ostavila su svoje duboke tragove na dušama i biografijama njegovih žrtava, kao i u sudskim procesima, koji su konačno doneli uvek sporu, ali dostižnu pravdu

 

 

M. Grabež

  

Kada je pre godinu dana Ivica Dačić postavljen za ministra unutrašnjih poslova, hiljade zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije ponadalo se da će on rasturiti organizovanu bandu na čijem čelu je bio prethodni ministar Dragan Jočić.

Bivši ministar (u dva mandata) Dragan Jočić teško je povređen 26. januara prošle godine, u sobraćajnoj nesreći kod Velike Plane. Njegova ovlašćenja preuzela je državni sekretar Mirjana Orašanin.

Dušana Mihajlovića je na mestu ministra unutrašnjih poslova Dragan Jočić nasledio početkom februara 2004. godine. Njegovo preuzimanje policije, hiljadama zaposlenih uništilo je živote i karijeru.

Dragan Jočić je u mladosti bio sitan kriminalac. Jajara, takoreći. Bio je miljenik Vojislava Koštunice, a kasnije se Koštunica veoma plašio ''sukoba mišljenja'' sa svojim ministrom.

Ministar Jočić je počeo da okuplja svoj tim, a na najodgovornije funkcije postavljao je polusvet i bahate ljude. Mladen Kuribak je postavljen za načelnika Uprave policije  MUP-a Srbije. Pre toga je radio u jednoj vojvođanskoj varoši. Jočića je zadužio tako što mu je dao dozvolu za lovačku pušku, dok je DSS bila u opoziciji. Kuribak je sa sobom doveo izvesnog Nikolu Popovca, koji je postao načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd, mada on nije znao više od deset ulica u glavnom gradu.

Na mesto načelnika Resora javne bezbednosti ministar Jočić je postavio Milana Miloševića, anonimnog policajca iz Odeljenja za zaštitu zakonitosti beogradske policije.

Na važna policijska mesta Jočić postavlja svoje sunarodnike iz Crne Gore.

U rukovođenju Jočić postaje bahat, osion, a u tome ga oponašaju i njegovi izabranici. Počinje proganjanje policajaca, premeštanje na druga radna mesta, slanje na rad u druge gradove.

Dok je nekoliko meseci zamenjivala povređenog ministra, Mirjana Orašanin potpisala je stotinak rešenja kojima je prestao radni odnos zaposlenima, jer su ''prestali da ispunjavaju uslove koji su potrebni za prijem na rad''.

 Vrhovni sud Srbije poništio je sva rešenja i otpušene vratio na posao. MUP Srbije mora da plati desetine miliona odštete otpuštenim policajcima.

U svojoj osionosti Jočić je najviše mrzeo sindikalne funkcionere.

Predsednik Nezavisnog sidnikata policije Milosav Vasić je bio pod danonoćnom prismotrom i praćenjem. Pod optužbom da je na kola stavio nalepnicu sindikata, i optužbom da je vršeći sindikalnu dužnost povredio ugled službe, Disciplinska komisija MUP-a Srbije potvrdila je 22. juna 2007. godine rešenje disciplinskog starešine kojim je Vasiću izrečena mera prestanka radnog odnosa!

Vrhovni sud Srbije je 21. maja ove godine PONIšTIO kao nezakonito rešenje o otkazu.

Direktor policije Milorad Veljović doneo je 20. jula ove godine rešenje kojim se Milosav Vasić vraća na rad, u Policijsku stanicu u Obrenovcu (Jočić ga je po kazni poslao u Obrenovac). Istim rešenjem direktora policije, Vasiću se priznaju sva prava iz radnog odnosa, počev od 22. juna 2007. godine. To znači da Vasiću moraju da se isplate zarade za 26 meseci, i uplate doprinosi za radni staž.

Vrhovni sud Srbije poništio je rešenje Disciplinske komisije MUP-a Srbije zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

I Vasić je počeo da radi. Jočićeva banda je na nogama. Disciplinska komisija MUP-a donosi 22. jula ove godine novo rešenje kojim Vasiću prestaje radni odnos, i njega odjavljuju  sa spiska zaposlenih, iako je radio do 24. avgusta.

Po nalogu izvesnog željka Nikača, pomoćnika načelnika Uprave policije MUP-a, komandir PS Obrenovac razdužuje Vasića 25. avgusta, bez rešenja direktora policije. Dicsiplinska komisija nije mogla doneti novu odluku, jer je od dana navodne povrede radne discipline prošlo 2 godine i 10 meseci, i nastupila je apsolutna zastarelost vođenja disciplinskog postupka.

Pre nekoliko meseci, gostujući u jednoj TV emisiji, gospodin Nikač je, pričajući o sindikalnim aktivnostima u policiji,  Milosava Vasića označio kao "pokojni Vasić"'. željko Nikač postao je ljubimac Jočića zbog pozadinskih strasti!

Ko će odgovarati za progon bivšeg predsednika sindikata policije, kome je ovo četvrti otkaz? Ko će platiti odštetu za njegovo protivzakonito otpuštanje i progon? Milosav Vasić je zatražio od ministra policije Ivice Dačića da mu isplati zarade, i ima tvrde garancije da će sindikati policije deset evropskih zemalja zatražiti od svojih vlada da se ministru Dačiću uskrati poseta njihovim državama. Vasić se, ipak, nada da će ministar Dačić poštovati zakon, i da će kazniti one koji su ga nezakonito otpustili.

Posebno tragična je sudbina poručnika Novice Todorovića. On je 19. januara 2004. godine, po treći put zaredom, dobio plaketu ministra policije za uspešno obavljanje posla. Ocenjivan je najvišom ocenom. Kada je primao plaketu, pola sata kasnije uručeno mu je rešenje o prestanku radnog odnosa! Rešenje je potpisao izvesni Goran Popović, pomoćnik načelnika Uprave za kadrove MUP-a Srbije, navodeći da se protiv Todorovića vodi krivični postupak pred Opštinskim sudom u Loznici, u koju Todorović nikada nije kročio! I pored potvrde suda iz Loznice da se protiv njega ne vodi pred ovim sudom nikakav postupak, ministar Dragan Jočić je potvrdio rešenje.

Novica Todorović dobio je 26. avgusta ove godine presudu Okružnog suda u Beogradu, kojom se potvrđuje presuda Prvog opštinskog suda u Beogradu kojom je naloženo da MUP Srbije Todorovića vrati na posao. U obrazloženju presude Okružnog suda navodi se da pomoćnik načelnika Uprave za kadrove Goran Popović nije bio ovlašćen da donosi rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima u MUP-u Srbije!

Posle pet godina i sedam meseci Novica Todorović, poznatiji pod nadimkom Serdar, biće vraćen na posao i MUP će morati da mu isplati zarade i doprinose za penziono-invalidsko osiguranje. Goran Todorović je i dalje funkcioner u MUP-u Srbije. Rešenje o prestanku radnog odnosa policajcu koji je proglašen za najboljeg, doneo je za 500 evra, koliko je dobio od nekih mafijaša kojima se Todorović tokom vršenja poslova zamerio.

U svakoj pravnoj državi oni koji nezakonito uskraćuju radna prava zaposlenima bili bi u zatvoru.

Vrhovni sud Srbije poništio je skoro sva rešenja Disciplinske komisije MUP-a Srbije o otpuštanju policajaca s rada. Nekoliko desetina miliona dinara moraće da se izdvoji iz kase MUP-a za isplatu izgubljenih zarada i doprinosa.

Ministar policije Ivica Dačić potpuno je nezainteresovan što Jočićeva banda godišnje uzme na nišan po nekoliko stotina policajaca koji im nisu po volji ili slučajno, vršeći svoja ovašćenja, nabasaju na kriminal miljenika i prijatelja Jočićevih bandita na najvišim funkcijama u policiji.

Tabloid će u narednim brojevima objaviti spisak onih koji su nezakonito otpušeni, i visinu odštete koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije mora da im isplati. O upropaščenim  životima otpuštenih policajaca i njihovih porodica, mogle bi se ispisati stotine i stotine romana i drama.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane