Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

 

Tabloid je pozvan

 

Subotica: Kako uništiti Carinu

 

Sotir i Frotir na granici otadžbine

 

Tabloid je dobio pismo grupe carinskih radnika sa pograničnog prelaza Kelebija kod Subotice, koje govori o daljem srozavanju ove službe i kadrovskim tragikomedijama. Pismo objavljujemo bez skraćenja.

 

 

Na carinskom prelazu u Subotici odigrava se prava drama i haos posle jednogodišnje epizode sa upravnicom Ljiljom Vuković-Simić, koju je u ovu službu doveo odbor Demokratske stranke u Subotici. No, i pored partijske zaštite, smenjena je sa tog mesta zbog niza mahinacija.

Mislili smo da gore ne može biti. Ali, ispostavilo se da i od toga ima gore. Na čelo Carine u Subotici postavljen je čovek koji ne ispunjava nijedan uslov za upravnika, osim partijske pripadnosti. Pošto je takav kakav je, iz Beograda mu je kao pomoć upućen izvesni Sotirković, da donosi odluke i uvodi red. Ovaj dvojac već je dobio karakteristično ime: "Sotir i Frotir". Dakle, "Sotir i Frotir" srozavaju ugled ove službe na još niži nivo nego što je to ranije bio slučaj, a sve sposobne i pametne ljude, uz to vrlo vredne, šalju na nevažna radna mesta, a za najbliže saradnike su doveli ljude-fikuse, koji niti šta znaju niti šta rade, ali zato klimaju glavom puno radno vreme. Gospodin "Frotir" (upravnik, prim. red.) ima ravno pet savetnika i pomoćnika. Poslednji koji je zaposlen na takvom radnom mestu, izvesni Isak, bavi se privatnim biznisom, a u Carinu je došao isključivo zbog potrebe dobijanja osećaja da je moćan.

Za četiri meseca vladavine "Sotira i Frotira", na graničnim prelazima oni su uspeli da "postignu veliki uspeh" zabranivši radnicima da u vrelim letnjim danima drže flašice vode ili soka u kućicama u kojima vrše kontrolu. Uspeli su čak i to da, upadajući u cik zore, "otkriju" ponekog carinika bez kape na glavi!

Da nije sposobnih kolega na mestima šefova (koji pravim čudom opstaju na radnim mestima), putnički prelazi bili bi skoro sasvim uništeni.

Umesto da bude sprečen šverc tehnike, hrane, lekova, on cveta kao retko kada ranije. Naime, subotička buvlja pijaca prepuna je te švercovane robe i najbolji je dokaz šta se na graničnim prelazima (ne)radi.

Sve odlučne i profesionalne službenike sa putničkih prelaza ovaj "dvojac" je oterao tako da danas na Kelebiji imate "sklanjanja" izuzetnih šefova smena (Novović i Mudža), i dovođenje izvesnog Bude Lazarevića. U toku su disciplinski postupci protiv najkvalitetnijih ljudi, ruši se ugled, a stanje u službi je sve gore...

           

        (Ogorčeni radnici Carinarnice Subotica, slede potpisi)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane