Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kragujevac

Kragujevac

 

Ljubinkova banda ikanira, maltretira, radi, gradi, krade i otima

 

 

Nisi interesantan, ni zabavan, a ni pametan

 

 

Neverovatna pria Neboje Gavrilovia, predsednika sindikata iz Kragujevca. Ne verujem u sebe, ne verujem u njega, ne verujem da je ovo mogue. Ali pred njim stoji gomila papira. Ako koza lae, ne lae rog

 

 

Pie: Miodrag Milojevi

 

U socijalizmu je radilo preko 600 radnika, fabrika se zvala Zastava alati. Danas se u kapitalizmu ista fabrika zove Unior komponente, vlasnici Slovenci, makar na papiru, jedan deo prodat je austrijskoj Vedi. Neboja Gavrilovi, bivi predsednik sindikata Nezavisnost, procenuje da danas radi oko 300 radnika.

Nita se nije promenilo privatizacijom koja je okonana 2005. Generalni direktor Ljubinko, sa Jadrankom Savi, sa Mijajlom Stojanovim, profesorom Pritinskog univerziteta, koji je dodao jedno ''i'' svom pezimenu pa je postao Stojanovi - ta banda ikanira, maltretira, radi, gradi, krade i otima.

Ne menja se tim koji pobeuje, isti sastav, ista meta, isto odstojanje.

Bez obzira na to to je u firmi imao dve pravnice, Ljubinko iz suda pre dvehiljadite dovodi mladu Jadranku Savi i odmah zatim doktora prava iz Pritine da bude savetnik Jadranki. Profesor radi po ugovoru o delu. Uzima ogromne pare, on je doktor za isterivanje nepodobnih.

Gde nestadoe bive pravnice? Jednu je Ljubinko najurio, drugu su ikanirali pa je otila sama. Nala je i zaposlenje.

 

Ljubinkovo meetarenje

 

Neboja Gavrilovi pobednik je na takmienju strugara, najbolji je majstor Zastava alatnice, dobitnik diplome za 1996. godinu.

Kao najbolji majstor, dve godine kasnije postaje rukovodilac strugarima.

Zadovoljstvo je razgovarati sa njim, vrlo je inteligentan i izlae redom, po unapred utvrenom planu.

- Dve godine kasnije radnici me izaberu za predsednika sindikata, a onda ponu rukovodioci Ljubinkovi da mi dostavljaju podatke kako se krade.

Direktor Zastava alatnice, Ljubinko Mijailovi, diktatorski vlada i ini uda, kako pre tako i posle privatizacije okonane 2005. godine.

- Predao sam dokumentaciju ministru finansija Boidaru eliu, obaveten sam da je eliev zamenik, ore Ostoji, pokrenuo postupak i predao Okrunom javnom tuilatvu u Kragujevcu.

Kako je direktor Ljubinko sa svojim saradnicima potkradao radnike: - Kad radnik ode na bolovanje i donese doznake, u fabrici se to ne priznaje dok ne potpie predsednik Samostalnog sindikata, Radisav Vukojii. Radniku e bez Vukojiia zaradu umanjiti. Primie nekih 60 posto zarade ili 50 posto. Po zakonu, radnik na bolovanju prima 80 posto zarade.

Rukovodioci sindikata, direktor Ljubinko i ostali napravili su preko Apoteke Markovi krau od 900.000 dinara. Podizani su vitamini, amponi, sirup od jagoda, tamponi, veden biter...

- Evo papir, evo dokaza kako je direktor Ljubinko, dok radnicima zakida na bolovanju, podizao vitamine. Nikakav recept. Ne treba recept. Podie se na potvrdu. Dovoljno je udariti fabriki peat.

Kraa druga: - Kako je Ljubinko, sa novom pravnicom Jadrankom Savi, potkradao topli obrok. - Sve do septembra 2002. godine radnici koji ne koriste nadoknadu za ishranu primali su novac. Od septembra 2002. godine Ljubinko poinje da knjii nadoknadu za ishranu. Istovremeno, pravnica Jadranka Savi objanjava radnicima da nemaju pravo na topli obrok. Znai, nadoknadu uzima Ljubinko sa saradnicima.

Podatke, dokaze o krai iznosili su Ljubinkovi bliski saradnici. Obinom radniku ili predsedniku sindikata ti podaci nisu bili dostupni.

- Sastajali smo se van radnog vremena, na periferiji Kragujevca, u jednoj peenjari. Tu su Ljubinkovi rukovodioci donosili dokumente.

Svaki rukovodilac koji je protiv Ljubinka, ili je smenjen ili isteran iz fabrike.

Javnost u radu. Javno, svi su se oni zaklinjali Ljubinku, tajno su iznosili prljav ve iz fabrike.

Regrese je Ljubinko davao kako mu se prohte, jednom knjii, drugi put ne knjii, tako da nemate pojma ta vam je dao.

- Diplomirani mainski inenjer Jazdimir Lovi, zato to mi je dostavio papire o krai, smenjen je i rasporeen na radno mesto da odrava struju. Ljubinko je hteo samo da ga odstrani, njemu je redovno davao platu.

- Sramota me je to dolazim na posao i ne radim nita...

Naravno, Ljubinko je i tog inenjera najurio iz fabrike, u pogodnom trenutku.

Neboja Gavrilovi nateran je 2004. godine da ode iz fabrike bez otpremnine. Sea se ta je bilo pre toga.

- U fabrici okae papir, ako hoe da radi za praznik, odrie se nadoknade od 35 posto. Postoji mogunost da odbije, ali tada snosi sankcije i teror dok sam ne napusti fabriku.

Primio me je doktor pravnih nauka, Stojanov, koji je sedeo kod Jadranke i hatezejca. Stojanov, koji se u fabrici pojavio pred bombardovanje, 1999. godine, radi po ugovoru o delu. U fabrici, Stojanov je obavljao ulogu politikog komesara. Stojanov je odmah preao na stvar: - U interesu svih, u interesu kolektiva je da nema nadoknade za rad na praznik - kae Stojanov. Sad e ti Jadranka doneti kafu...

Dovoljno je da radnik i Stojanov popiju kafu da stvar bude zavrena u interesu Ljubinka.

- Imam skuvanu kafu u pogonu kod strugara. Da pourim, dok je jo vrua.

- Kad je poeo moj sukob sa mafijom? Mogue je onda, za vreme bombardovanja, kad je Ljubinko izdao nareenje da se radi za vreme vazdune opasnosti.

Moda drugi put. Pozvao me je doktor Stojanov.

Stojanov je odmah preao na stvar: - Potrebno je da se izbaci jedna grupa radnika. Ti, sa predsednikom Samostalnog sindikata Vukojiiem, treba samo da stavi potpis.

Neboja Gavrilovi je pogledao u spisak: - Izbacuju sirotinju i potene, lopovi ostaju.

Doktor Stojanov, on uvek ima reenje. Odluio je da razbije sindikat Nezavisnost.

- Doktor Stojanov je pozvao mog najboljeg drugara. Obeavaju mu grupu i bolje radno mesto da izae iz sindikata. On mi sve ispria.

Rekao sam da izae iz sindikata da vidimo ta e se desiti. Dali su mu bolje radno mesto, sa struga je prebaen gde je istije. Uivao je, ali kratko. Kad sam napisao, oni ga isteraju iz firme, isteraju i Zorana Nedeljkovia, sekretara sindikata.

Pouan je sluaj Stojkovia, radnika iz sela Sumorovca u Grui.

- Stojkovi je imao teko radno mesto. Kad je mraz i sunce, kad zapee zvezda, on je pored ljubiastog plamena. Nije imao ko da im radi. Hatezejac ode u Zastava ambulantu i zakljui mu doznake. Nasilno mu prekida bolovanje.

Stojkovi iz Sumorovca je burno reagovao. Rekao im je u lice, izgovorio je par grubih rei.

- Pozvali su Zastava bezbednost, savladaju ga, veu i udare injekcije. Kad je dvehiljadite godine dolo do promene vlasti, Stojkovi je na sindikatu priao ta su mu radili. Dokaza za tretman na Nervnom nije bilo. Kompletan karton nestao je iz Zastavine ambulante.

- Trebalo me iskljuiti iz sindikata. Ljubinko poziva poverenike Dragana Rania i eljka Perovia, Granski sindikat metalaca. Obojica su to javno priznala. Oni ne mogu da me smene, nisu me oni ni izabrali. Smenio me je Dragan Mati, predsednik Granskog sindikata iz Beograda. Razlog je to sam ga obavestio da se eljko Perovi tajno sastaje sa Ljubinkom i potkrada radnike.

Poverenik koristi Zastavin auto za poslove koji nemaju veze sa sindikatom. Dostavljamo gde je, u restoranu Zastavino podrume, vodio donatore na ruak. Raun pokriva Slavoljub okovi iz ASNS-a.

Radnici itaju na oglasnoj tabli. Dragan Mati smenjuje Neboju Gavrilovia na sednici koja je odrana 10. juna, zbog pisma koje je upueno est dana kasnije, 16. juna.

Kad je to izazvalo sprdnju u fabrici, Mati se ispravlja. U ispravci kae da su ''zbog hitnosti" u IMT - Rakovica odrane dve sednice, 10. i 30. juna.

Kakve veze ima IMT - Rakovica sa alatnicom iz Kragujevca? Zbog ''hitnosti'' u IMT - Rakovica, smenjen predsednik sindikata u Kragujevcu.

- Zvao sam ljude iz IMT - Rakovica. Nita se tamo nije desilo.

 

 

Tajni poslovi

 

Ganjam moju prijavu koju sam podneo Ministarstvu finansija. Prijavu sam podneo kao predsednik sindikata i kao oteeni, i meni su raeni obrauni koji ne odgovaraju injeninom stanju. Poto sam od dravnog tuioca dobio da je predmet predat Okrunom javnom tuiocu u Kragujevcu, obratio sam se 19. septembra 2006. Od septembra do l5. marta sledee godine ne dobijam nikakav odgovor. Ponovo odem kod sekretarice 30. marta. Izaao je Nenad Jovanovi, zamenik javnog tuioca, ovek ije ponaanje me je podsetilo na hijenu.

- Dobie odgovor od optinskog javnog tuioca! - rekao je Jovanovi.

- Meutim, dobijam odgovor od okrunog. Nenad Jovanovi pie: "Ovim dopisom Vas obavetavamo da je postupak protiv Ljubinka Mujailovia, Radisava Vukojiia i Velibora Markovia obustavljen zbog nedostatka dokaza."

Meutim, Velibora Markovia nema u mojoj prijavi, taj ovek ne postoji u predmetu suda. - Dobie isti odgovor i od Optinskog suda.

Obratio sam se predsedniku Optinskog suda, arku Stevanoviu, izneo je spise: - Zbog ega je obustavljen postupak? Ne pie nita. Vetaci utvrdili da Apoteka Markovi nema dokumentaciju za 900.000 dinara, da fabrika nema dokumentaciju. Nikakvo obrazloenje.

Neko e s pravom postaviti pitanje ko je Ljubinko, pitanje njegovih strunih referenci: - Ljubinko je bio niko i nita, obian upravnik pogona, dok njegov roak, Ljubinko Cveti, nije postavljen za naelnika SUP-a u Kragujevcu. Ljubinko je mainski inenjer, ali ja, kao jedan od najboljih radnika, nikad pred sobom nisam video Ljubinkov crte. Prvoplasiran na takmienju ne mora biti i najbolji strugar. Moj kolega, radnik iz sela Resnika kod Kragujevca, mogao je napraviti sve to vidi oima. Zbog godina, radio je neto sporije. ta je bilo sa njim? Ljubinko ga je isterao iz fabrike. Najbolji inenjer u fabrici bio je Radosavljevi, sa titulom magistra. Njega je isterao Ljubinko uz pomo doktora Stojanova. Uz pomo Jadranke Savi i Ljubie Stevanovia.

- Ko je Ljubia Stevanovi?

- Sinovac Veroljuba Stevanovia, gradonaelnika. Tako se prialo po fabrici.

- Za rukovodioca strugarima postavlja se totalni analfabeta. Navodim jedan detalj da pokaem koliko taj ovek ne zna nita. Treba napraviti ruku, jedan krug, a no je uraen samo za jedan deo radijusa.

- Prevrni no naopako, a zadri isti smer!

- Kad se prevrne no, rezna ivica dolazi odozdo, tada ili komad ispada iz maine ili no puca.

- Shvatam da moram da odem, postavlja najgore na rukovodea mesta, najgori su nagraeni, ljudi koji znaju da rade mo' samo da kukaju.

Susret sa Ljubinkom u hodniku: - Tebi pare neu da dam. Moe samo da ode bez otpremnine.

- Dvojica radnika, Krstan i Obradovi, dobijaju otpremninu, sa otpremninom odlaze u penziju i nastavljaju da rade. Trei, Nenad Gavrilovi, obraen je za invalidsku penziju, ali dobija otpremninu. Istraga je voena samo za prvu dvojicu, Nenada Gavrilovia nema u predmetu.

Otpremninu dobija Zoran Obradovi, ovek koji je u radno vreme izraivao abrihtere (ureaj za finu obradu drveta). Abrihteri su raeni na crno o emu postoji zapisnik prethodnog sindikata.

U zapisniku stoji priznanje dato disciplinskoj komisiji: - Vie od 36 godina sam radio poteno, sve do sada sam radio pozitivno, osim ove situacije...

Izrada abrihtera na crno odlazila je, naravno, u privatne depove.

- Raeno je serijski. Kod Obradovia nau dve osovine, kod jednog strugara nau treu. Ceh je platio strugar sa jednom osovinom, Obradovia je Ljubinko zatitio. Obrazloenje: nije radio za trite, nego se zanimao, to mu je hobi.

- Kako su abrihteri iznoeni? U delovima?

- To je gomila gvoa. Ne moe se izneti deo po deo, moe se isterati kamionima, da se to pokrije neim.

- Isterani radnik zavrio je u privatnoj firmi Andrije Maksia u prigradskom naselju Koriani. Andrija Maksi je non-stop kamionima navraao u nau firmu. Niko ivi ne zna ta taj ovek tovari, niko od radnika ne sme da pita. Maksi je radio u Nemakoj, imao je skromnu radionicu na putu za Kraljevo. Maksi je roak Ljubinku. Od skromne radionice sagradio je manju fabriku.

 

 

ta je bilo na poetku?

 

- Obraam se optinskom tuiocu, Duanu Milosavljeviu, 10. aprila 2007. godine. ovek me istog dana prima. Nije uzeo ni da vidi predmet. Predstavio sam mu se.

- ta e, ti nisi ni podneo prijavu?

- Kako?

Duan Milosavljevi se prisea: - A, ima neto u vezi Apoteke Markovi... Voena je istraga...

- ta je bilo?

- Nema dokaza. Ja znam da je Tatjana Stojkovi-unkovi izvrstan tuilac, poznajem njen nain rada, da je vodila postupak kako treba.

- Gde je i kako je SUP pribavljao dokaze? Nije pozvan niko od rukovodilaca, nisam pozvan ja, dokumentacija o krai je kod mene.

Milosavljevi tera svoje. Nastavlja da hvali Tatjanu Stojkovi-unkovi.

- Vidim da me ovek zavre, uhvatim i piem nov zahtev, da mi sve informacije dostavi pisanim putem.

Imam informaciju da niko od rukovodilaca nije pozvan iz SUP-a. Niko me ne obavetava o obustavi krivinog gonjenja, ja sam i morao da budem obaveten i kao oteeni i kao podnosilac prijave.

Neboja Gavrilovi dobija pisani odgovor - Duan Milosavljevi ga obavetava je sve informacije dao kad me je primio i to u prisustvu svog postupajueg zamenika, Tatjane Stojkovi-unkovi.

Koju ja nikada u ivotu nisam video. Lae. Nije bila prisutna.

Opet idem kod predsednika Optinskog suda arka Stevanovia, on me sada upuuje na okrunog tuioca.

To je kao kad se obraa drogiranim ljudima. Dobijam odgovor da je on izvrio nadzor predmeta i da je utvrdio da ne postoje nezakonitosti u radu tuioca i ljudi iz SUP-a.

ta je bilo na poetku? - Radisava Vukojiia, predsednika Samostalnog sindikata, pitao sam ta je podizano u Apoteci Markovi. Dobio sam odgovor da su podizali prvu pomo. Alkohol, vata, gaza, nita drugo ne postoji.

- U firmi je svaki radnik morao da potpie papir da se odrie dugovanja, to se tie neispravnih obrauna i drugih mahinacija. Ko se buni, nema mu pomoi. Nau neki razlog da te utnu.

- Sa manjom cenom rada plate su 2001. bile vee nego nekoliko meseci kasnije kad je cena rada poveana. Kako? Ubacivali su neke ifre koje niko ivi ne razume.

Rukovodioci mi dostavljaju papire da je Radisav Vukojii podizao za erku ampone, tampone, vitamine, kreme... Svaka potvrda je vrednosti dve-tri hiljade dinara. Na svoje ime je podigao vitamine u vrednosti preko 10.000 dinara.

Postavljam pitanje koliko je novca potroeno na sudske sporove sa radnicima, i ko je kriv to su voeni procesi za koje se unapred znalo da e biti izgubljeni. Kad radnicima pukne film, oni tue firmu, dobijaju na sudu. Pravi se teta firmi.

Za Ljubinka to ne predstavlja problem: - Nije davao iz svog depa. Samo da te zeza.

Moj prvi rukovodilac odlazio je montau i iznosio pune torbe delova. Izrada abrihtera vrena je u vreme njegovih deurstava.

Zoran Stankovi radnik je sa treim stepenom. Ljubinko ga postavlja na mesto mainskog inenjera.

- U dokumentaciji imam papir gde Zoran Stankovi falsifikuje Vukojiiev potpis i dostavlja njegovoj bliskoj prijateljici. Ona preko Apoteke Markovi podie irigator. Recepte moe da napie samo doktor, potvrde potpisuje samo Vukojii. Onda odete u Apoteku Markovi i naruite. Tamponi, amponi, sirupi, sokovi.

- Evo dokaza! ena podie irigator na falsifikovanu potvrdu. Falsifikat je lako uoiti. Vidi se, peat sindikata je fotokopiran. Preko njega je udaren fabriki peat, original.

- Na sudu se pojavljuje ovek koji svedoi da je on kao rukovodilac pogona traio da dvojica radnika koji su dobili otpremnine ostanu u fabrici. Taj ovek nikada nije bio rukovodilac pogona, ve neki sporedni rukovodilac iz magacina.

Dana 10. 7. 2002. godine zakljuen je ugovor sa Krstanom da ode iz fabrike. Dana 11. 7. isti ovek je potreban fabrici. Isti sluaj je i sa Obradoviem, samo dve godine ranije.

Na sudu Branislav Dmitrovi, sudski vetak, svedoi da Apoteka Markovi uopte nama dokumentaciju. Doktor koji je vetaio ta je podizano u Apoteci Markovi pozvan je u sud, pojavljuje se u 11 sati i 10 minuta. Izlazi iz suda pet minuta kasnije. Nema ta da vetai.

Dao je, pred sudijom Zvonkom Neoviem, izjavu da nema dokumentacije. Tatjana Stokovi unkovi odustaje od daljeg gonjenja.

Trebalo je neto hitno preduzeti. Preko policije Ljubinko pokuava da ukroti Neboju Gavrilovia. Policija poinje da obilazi kuu.

Istragu je vrio kapetan Goran Divac. Lopovi se tite, mene optuuju za proneveru.

- Zbog ega je obustavljen novac za sindikat? Kapetan Divac ima informaciju da je neki ovan pojeden u kafani kod Simia, na autobuskoj stanici.

- Novac je u mom odsustvu obustavljen od strane odbora sindikata. Vidi se ko je potpisao - Zoran Nedeljkovi. Goran Divac me predaje javnom tuiocu.

- Divac, sad sprovodi istragu protiv mene?! ta si radio protiv Ljubinka?

- Ja sam njima napisao, po dva osnova.

Divac neto jeste napisao. Po otpremnici i po Apoteci Markovi. Ne odgovara javnom tuiocu nita.

Po treem osnovu - za abrihtere - sada se spore javni tuilac i SUP. Javni tuilac tvrdi da je trei zahtev predat SUP-u, SUP tvrdi da trei zahtev nije predat.

Obavio sam razgovor sa Goranom Janjiem, naelnikom za privredni kriminal.

Janji tvrdi da ne postoji trei osnov.

Janji vrti telefon, ''okree'' javnog tuioca. Kao, vodi razgovor. - Ne postoji trei osnov. Evo, rek'o mi javni tuilac.

 

 

Prijave

 

Mislim, zovu me u SUP po mojoj prijavi u vezi sa kraama.

Doekao me je inspektor Niki. - Ima neka prijava protiv tebe!

- Nije protiv mene, nego sam ja podneo prijavu za krau.

- Nije to, protiv tebe ima jedna prijava.

Ko je podneo prijavu?

- Zoran Stankovi. Pie, pretio si im da e ih pobiti gore nego onaj u Parainu.

Zoran Stankovi je glavni falsifikator preko Apoteke Markovi.

Za Nikia mogu rei da je korektan, vremenom me sve vie preuzima Nedeljko Aksentijevi, radnik SUP-a. Nedeljko je zemljak Ljubii Stevanoviu i Veroljubu Stevanoviu, gradonaelniku Kragujevca.

Povodom akcija, pisali su pismo, ulazio sam par puta u fabriku.

- Proveo sam 8. marta 2007. godine u fabrici 15 minuta. Po podne, u tri sata, pred mojom kuom su ljudi iz SUP-a. Pretio si. Doi po podne u est da da izjavu.

Drugi put ga privode to je pisao pismo Ljubinku Mijailoviu, pismo je dostavio sekretarici:

- Poruujem ti sledee. Nisi vie interesantan, nisi ni zabavan, a po mom miljenju nisi ni pametan.

Istoga dana, po podne stie policija, nosi pismo. - Opet si pretio?

- Zato si me pozvao? Ima li tu negde uvreda, ima li pretnji? Nisi interesantan, nisi zabavan, po mom miljenju nisi ni pametan.

- Zna napisao si... Tvoj problem je doktor Stojanov i njegovi postupci.

Drugi su korektni, Aksentijevi i Divac nisu. Aksentijevi se pravdao: - Ne bih ja, majke mi, nego naterao me ef. Podvueno crvenom olovkom.

Sluaj maine. Bio je to najtei sluaj. Sluaj koji za malo nije plaen glavom. Traio je, verovatno, da mu se umesto otpremnine dodeli maina.

- U mom odsustvu otkucaju i stave na oglasnu tablu da je meni maina odobrena. Onda puste glasine, nahukaju radnike da u da odem iz fabrike sa mainom, da proizvodnja staje, da ruim fabriku, prekidam proizvodnju...

Ko je to izmislio, da li Jadranka Savi, da li doktor prava Stojanov?

Tada sam, u septembru, zbog maine i zbog srca zavrio u bolnici. Tada sam bio pred nervnim slomom.

- Jesu ti dali mainu?

- Kakvu mainu? Okaili su papir u fabrici da sindikat i radnike okrenu protiv mene. Uspeli su.

Na pitam ta je bilo dalje. Skinuli su papir sa oglasne table. Sa papirom, nestalo je i maine.

Sada su prevazili vlastite mogunosti. Bacili su kosku meu radnike, priredili su mu lin.

I Radisav Vukojii, i Jadranka, i doktor prava Stojanov, svi oni danas rade u fabrici Unior komponente, nekada Zastava alati.

ta suim trebali toliki vitamini, amponi, sirupi i tamponi za 900.000 dinara, preko Apoteke Markovi?

- Svi rukovodioci, na elu sa Ljubinkom, ljudi su u godinama. Ljudi koji vole ivot. Vitamine koriste za podmlaivanje. Njihove vremene ljubavnice Apoteka Markovi snabdevala je preparatima koji produavaju mladost, a starost ine lepom i bezbrinom.

Apoteka Markovi je u muuvremenu ugaena. Ko sada izdaje vitamine? Ko pije sirupe? Ko pije a ko plaa?

Komije upiru prstom. - Ovde se nalazila Apoteka Markovi.

Lokal se renovira. Moleri rade, obliva ih znoj. Rade bez sokova, bez vitamina.

- Potovana gospodo! Po drugi put od vas traim da izvrite nadzor predmeta KTR 182 - 03 koji ste prosledili Optinskom javnom tuilatvu...

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane