Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

 

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Sezona gladi

 

Milovan Brkić

 

 

U gladi su, kažu, velike oči.   

U Srbiji je nastupila sezona gladi. Mnogima su i oči gladne. Gladne godine predstavljaju budućnost za većinu građana Srbije.

Vlasti teška srca priznaju da 700.000 građana ima mesečni prihod ispod 15 evra i da se po kriterijumima međunarodnih humanitarnih organizacija oni smatraju hronično gladnima,  tačnije rečeno ekstremno siromašnima - koji tavore, s mogućnošču da zbog gladi svaki naredni dan u životu ne dočekaju!

U Srbiji, koja ima plodne njive Srema, Banata, Bačke, Mačve, Pomoravlja, Stiga... gladni su i paori! Mnoga domaćinstva ne mogu da plate ni setvu ni žetvu ni đubriva, njive prodaju da plate porez, da prežive neki dan duže. Paorima država ne garantuje otkup žita, pšenice, soje, ječma, suncokreta... Vlast dopušta tajkunima i stranim firmama da unište srpsku poljoprivredu.

Samo je gramziva, surova, otuđena i podanička vlast mogla da na rub smrti dovede najmanje polovinu svojih građana! U Srbiji se gladuje kao u Africi i umire kao u Bijafri. Umire se od smrti čiji uzrok se i ne ispituje, jer se zna da je reč o posledicama od gladi.

Onaj ko nije u životu barem jedan dan gladovao jer nije imao šta da jede, ne može razumeti u kakvom se stanju nalaze porodice koje ne mogu svojoj deci da ponude koru hleba, čašu mleka... O voću, povrću, mesu i da ne govorimo. Za polovinu grđana to već postaje sanak pusti.

Sadašnji vlastodršci pretili su nam minulih godina da ćemo propasti ako ne glasamo za njih, ako nas oni ne uvedu u Evropsku uniju, u NATO alijansu, ako ne poljubimo skute Vladi SAD...

Sve je to bilo pusto obećanje onih kojima su oči gladne. Gladne od pohlepe za novcem, za skupuim odelima, automobilima, vilama, kokainom i milionima evropskih novčanica.

Nije nikakva tajna da banda Čedomira Jovanovića, Olivera Dulića, Aleksandra Vlahovića, Tomice Milosavljevića i njihovih partijskih satrapa iz inostranstva dobija ogromne sume novca da razori Srbiju i dovede je do prosjačkog štapa.

Niko od opozicionih poslanika ne traži u srpskom parlamentu raspravu o gladi, o merama koje treba preduzeti da polovina stanovništa prezimi ovu zimu, da im država makar i javnim pozivom razvijenim zemljama omogući pakete u hrani i odeći i obezbedi ogrev za ovu zimu.

O gladi u Srbiji vlast i stranačka elita raspravljaju kao o statističkim podacima! Privatne televizije pokreću akcije snabdevanja narodne kuhinje, umesto da se oglasi predsednik Republike - koji se šepuri kao Neron, zadovoljan svojim izgledom. On sigurno neće pocrveneti od stida što je njegova politika polovinu građana dovela pred vrata pakla i izložila ih stravičnom propadanju od gladi.

Sezona i budućnost s gladnim godinama, doneće Srbiji mnogo smrti. Oni koji su nam obećavali put u Evropu, polovinu nas odveli su na put umiranja.

Sa njima smo pošli u budućnost, a stigli do bu...

 

                                    www.milovanbrkic.com

  

  

  

  

 

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane