Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bezbednost

Bezbednost

 

Amerika Tajna sluba titi prvog manjinskog stanovnika Bele kue

 

 

Ko se boji crnog predsednika jo

 

 

Republikanci ponavljaju svoje trikove koje su koristili protiv svakog predsednika iz Demokratske partije, jo iz vremena kada je republikanac Nikson bio prinuen da podnese ostavku

 

Milan Balinda

 

Ameriki predsednik Barak Obama dobio je u kraem vremenskom periodu vie pretnji smru od bilo kog ranijeg predsednika u amerikoj istoriji. Sudei po jednoj knjizi koja je izala tokom prve nedelje prolog avgusta, predsednik Obama je meta vie od 30 pretnji dnevno. Otkako je novi stanovnik Bele kue preuzeo dunost, pretnje su se poveale za 400 odsto u odnosu na oko 3.000 pretnji godinje koje je dobijao predsednik Bu.

Neke od tih pretnji bile su objavljene javnosti, a neke zbog mera opreznosti i opasnosti da bi mogle svojim tehnikim reenjima da inspiriu potencijalne kriminalce, poznate su samo ljudima iz Tajnog servisa, slube koja je zaduena za bezbednost aktuelnog stanovnika Bele kue i njegove porodice, potpredsednika i njegove porodice, bivih predsednika i visokih stranih zvaninika tokom posete Sjedinjenim Dravama, ili susreta sa amerikim predsednikom, ili drugom visokom linou, bilo gde u svetu. Kako sada stvari stoje, Tajni servis nema dovoljan broj ljudi i dovoljno novca da se adekvatno suoi sa novonastalom situacijom.

Meu te pretnje ukljuena je i zavera jedne rasistike druine iz pokreta Bela nadmo iz drave Tenesi, koji su prole godine planirali da pokradu prodavnicu oruja, upucaju 88 crnaca, zakolju jo 14, a potom ubiju prvog crnog predsednika u amerikoj istoriji. U pomenutoj knjizi, objavljenoj pod naslovom "U predsednikoj Tajnoj slubi", pie da su amerike pijunske agencije imale podatak da su pojedinci povezani sa somalijskom muslimanskom grupom Al-ahab nameravali da ometu predsedniku inauguraciju koja je odrana prolog januara.

Tada je Tajna sluba koordinirala najmanje 40.000 agenata i drugih pripadnika iz 94 policijskih, vojnih i sigurnosnih agencija. Nakon to je Obama bio izabran za predsednika, zatita Tajne slube proirila se i na njegovu decu Maliju, kodno ime Rediejns (sjaj), i Sau nazvanu Rousbad (pupoljak rue), kao i na suprugu Miel, kodnog imena Renesansa. Zatitu je tada dobila i porodica kandidata za potpredsednika Doa Bajdena. Inae, Obama je imao zatitu Tajne slube 18 meseci pre nego to je izabran, to je ranije nego za bilo kog kandidata u istoriji amerikih predsednikih izbora.

Zato je Barak Obama vea meta od ostalih? Jedan od razloga, ali nikako i jedini, jeste taj to je dananji ameriki predsednik crnac. Dobro meanac, jer mu je majka bila belkinja, ali mnogi ako ne i veina meu amerikim crncima takoe su meanci jer su im neki ukundedovi bili belci. Pri tome ne bi trebalo zaboraviti injenicu da je Obama i pre izbora bio crnac i da je kao crnac postao predsednik. Dakle, makar neto malo vie od polovine Amerikanaca nisu se ustruavali da izaberu crnca za predsednika.

U onoj drugoj polovini nisu samo rasisti, jer su mnogi od njih glasali protiv Obame iz mnogih drugih razloga, a ne zbog njegove rasne pripadnosti. Ili im se nije dopao plan kandidata iz Demokratske partije, ili, prosto naprosto, ne bi glasali ni za jednog kandidata koji nije iz Republikanske stranke. Meu onima koji su glasali za Obaminog suparnika ima i rasista. Ipak, nije iskljueno da je poneki umereni rasista glasao za Obamu jer je iz Demokratske partije i/ili mu se njegov program uinio dobar za zemlju. Nema naina da se ustanovi koliko rasista ima u Americi jer i sam pojedinac ne mora uvek da bude siguran da li je rasista ili nije. Bez obzira na to da li je belac - pa mrzi obojene, crnac - pa mrzi ne-crne, Indijanac - pa pre podne mrzi..., Kinez...

Desniari mrze Baraka Obamu. Ne obavezno zato to je crnac, nego pre svega zato to njegova poruka nade hrani njihovu paranoju. Desniari su konzervativci i na bilo koji nagovetaj promena dobiju ospice. Ideja da Sjedinjene Drave mogu da svetu prikau svoje drugo, nenije, oseajnije lice takoe ih uasava. Naravno kada se tome doda kultura vatrenog oruja, koja je snana u Dravama, i koja se osea ugroenom zahvaljujui pre svega orkestriranoj propagandi da e nova administracija da otea posedovanje linog naoruanja, onda se dobija jo vea grupa neprijatelja. Nikako ne bi trebalo zanemariti i rasistike organizacije kao to su KKK, Arijevska nacija, skinhedsi i ostatak psihopata. Ipak, iza te bujice mrnje koja zapljuskuje Obamu stoje izvesne interesne grupe iz sveta biznisa, a ako ne i na prvom mestu, sama Republikanska partija.

Republikanci ponavljaju svoje trikove koje su koristili protiv svakog predsednika iz Demokratske partije, jo iz vremena kada je republikanac Nikson bio prinuen da podnese ostavku. Njihov plan sutinski se sastoji od sledeeg: blaenje karaktera, skandalozne glasine, izazivanje straha, zastraivanje i emocionalno obojene etikete. Obama je etiketiran kao "socijalista". U delu neobrazovane Amerike re "socijalista" automatski izaziva negativne reakcije.

Orkestrirani napad republikanaca ponekad dobija i otvorenu ili skoro otvorenu rasistiku formu. Sredinom septembra, dok je predsednik Obama drao svoje izlaganje pred Kongresom, Do Vilson, kongresmen iz June Karoline, prekinuo ga je sledeim reima: "Lae!" To je bilo neuveno, ne samo zato to predsednik nije lagao nego i da jeste, predsedniku se ne dobacuje tokom izlaganja. To je taj civilizovani sporazum meu amerikim politiarima. Meutim, to "Lae!" Amerikancima je zvualo mnogo gore nego to to ostatku sveta moe da izgleda. Naime, svi su to asocirali sa: "Lae, deko!". A "deko" je bio nadimak svakog crnca, bez obzira na godine starosti, u onoj i onakvoj rasistikoj Americi, pre svega na jugu zemlje.

To to kongresmen Vilson nije rekao "deko" posle "lae" nije umanjio utisak tekog rasistikog ispada. Ako se tome doda da je Do Vilson bio lan grupe Sinovi veterana konfederacije, organizacije koja se zalagala da se konfederativna zastava vijori na vrhu kongresne zgrade June Karoline, a i to da se Juna Karolina po miljenju mnogih jo nije u potpunosti pomirila sa nestankom robovlasnikog sistema, onda to "Lae!" zaista ima rasistiki ton. Kada je Dord V. Bu izlagao u Kongresu da Irak poseduje oruje za masovno unitenje, a pri tome lagao, niko ga u Kongresu nije prekinuo pogrdnim uzvikom. Oigledno je da neki Amerikanci, pa bili oni i na visokim politikim poloajima, naprosto ne mogu da poveruju i sa tim se nee nikad pomiriti da je predsednik crnac.

ak i pre nego to je Obama poloio zakletvu kao 44. predsednik Sjedinjenih Drava, na internetu su dominirale stranice na kojima su se prikazivale sve vrste konspiracija vezanih za Obamino ime. Optuivan je i kao izdajnik. Takoe se tvrdilo, a i dalje se tvrdi, da je Obama musliman, makar i prikriven, da nije roen u Americi te stoga ne moe da bude izabran za predsednika, da je orue Novog svetskog poretka iji je zadatak da stvori novu dravu sastavljenu od SAD, Kanade i Meksika... Odmah nakon polaganja zakletve pronele su se glasine da novi predsednik namerava da proglasi vanredno stanje i da svim graanima oduzme oruje. Bilo je i glasina da e nova administracija svakom hrianskom vlasniku vatrenog oruja istetovirati predsedniki grb na stopalu.

Nakon to republikanci nisu uspeli da blokiraju izbor Sonje Sotomajor, latinoamerikog porekla, za mesto u Vrhovnom sudu, desniarski medijski demagozi, konzervativni hriani, korporativni politiki operativci i ekonomski libertarijanci usredsredili su svoje snage na opstrukciju zdravstvene reforme. Udruenim snagama, uz veliku pomo zainteresovanih osiguravajuih kua i Republikanske partije, ta opstrukcija do sada daje za njih dobre rezultate. Najvie korieni metod je teorija konspiracije. Desniarska propaganda tvrdi, izmeu ostalog, da e administracija organizovati servis koji e odluivati ko od starih i bolesnih treba da umre da bi se tako utedeo novac. Poznato je da konspiracija masovno privlai sledbenike u vreme socijalnih, kulturnih, ekonomskih i/ili politikih tenzija.

Bez obzira na to to reagovanje i metode rasista, desniara i hrianskih konzervativaca nije nikoga obavetenog iznenadilo, ipak veoma nelagodno izgleda prizor iz Merilenda, na primer, gde jedan ovek tokom politikog skupa nosi plakat na kome pie: "Smrt Obami" i "Smrt Mieli i njenim tupavim erkama". Videti vidno naoruanog mukarca na slinom skupu u Nju Hemiru ispred zgrade u kojoj se nalazio Barak Obama, takoe moe da zategne nerve. Ako se tome doda da je taj "kauboj" prethodno prisustvovao misama u baptistikoj crkvi pastora Stivena Andersona, svetenika koji tvrdi da mrzi Obamu i poziva na njegovu smrt, onda zaista treba imati potovanje za rad Tajne slube koja mora o svemu tome da se stara.

Pastor Stiven Anderson, ija je propoved protiv Obame prenesena i na vestima CNN-a, uz sablaavanje voditelja, koraa veoma tankom linijom koja deli poziv na ubistvo i slobodu govora. Meutim, potreban je samo jedan labilnog mentalnog zdravlja da bi reagovao na ove Andersonove rei: "Veeras hou da objavim ovu propoved... zato ja mrzim Baraka Obamu... Moram da vam neto kaem - ja mrzim Baraka Obamu. Kaete, dobro, ne voli njegove stavove. Ne, mrzim njegovu linost. O, misli da ne voli njegovu politiku? Ne, ja mrzim njega... Vratimo se sada na Psalam 58 i dopustite mi da vas neto upitam. Zato bi Barak Obama trebalo da se rastopi kao pu? Zato bi Barak Obama trebalo da umre kao neblagovremeni poroaj? Zato bi njegova deca trebalo da budu bez oca, a njegova ena udovica...? Dobro, rei u vam zato. Zato, budui da Barak Obama misli da je OK da upotrebi slani rastvor, tano, da abortira neroeno dete... i voleo bih da vidim Baraka Obamu kako se topi kao pu noas... Ne, neu da se molim za njegovo dobro. Moliu se da umre i ode u pakao..."

Nije mali broj Amerikanaca koji se ponekad zabrinu za Obamin ivot. Veliki je broj graana irom sveta koji ponekad imaju tu zebnju. Mnogima je palo na pamet da bi neki ludak, ili makar neko s ludakom ideologijom, mogao da ubije amerikog predsednika i tokom same ceremonije inauguracije. Tako neto uvek moe da se dogodi bilo kom amerikom stanovniku Bele kue, ali ipak nije na odmet pridodati tome i rasnu komponentu. Ne da su Sjedinjene Drave rasistika zemlja, to nisu jer su izabrali crnog predsednika, ali tamo ivi i veliki broj lunatika. Lunatika sa inicijativom, a dobro naoruanih i treniranih. to se politikog neprijateljstva tie, Obamu sada ne napada samo desnica ve i levica. Ovi potonji nisu zadovoljni Obaminim uinkom, ali jo ne prete da e da ga iile kao pua.

 

 

Bilo je glasina da e nova administracija svakom hrianskom vlasniku vatrenog oruja istetovirati predsedniki grb na stopalu.

 

 

 

 

Kako to radi Tajna sluba

 

Amerika Tajna sluba (Secret Service) osnovana je 1865. godine i bila je pod Ministarstvom finansija, ali je sada pod komandom Ministarstva domovinske sigurnosti. Prvobitna uloga Slube bila je da ispituje finansijski kriminal i lano tampanje i proturanje novca. I dan-danas Tajna sluba je zaduena za lani novac, mada postoje zahtevi da se Sluba oslobodi tog posla i posveti iskljuivo zatiti predsednika i drugih visokih linosti.

Godinji budet Slube iznosi 1,4 milijardi dolara i nastavlja da raste. Prole godine Tajna sluba je traila dodatnih 33 miliona za nabavku kompjutera i drugih stvari iz oblasti informativne tehnologije. U ovom trenutku sluba titi 32 ljudi, od kojih 24 dan i no, a osam tokom manjih broja sati dnevno. Takoe obezbeuje skupove na visokom nivou, kao to su sastanci svetskih lidera i partijske konvencije. Izmeu 1. oktobra prole godine i 30. septembra ove, Tajna sluba je titila 116 svetskih dravnih lidera i 58 njihovih supruga.

Posao Tajne slube, koja se ali na nedovoljan broj agenata i nizak budet, postao je jo komplikovaniji stupanjem Baraka Obame u Belu kuu. Po nekim istraivanjima od 2000. godine pa donedavno, broj amerikih "grupacija mrnje" poveao se sa 602 na 926. Iako Tajna sluba sarauje sa drugim bezbednosnim agencijama, ipak oni imaju krajnju odgovornost za ivote onih koje tite, kao i za svaki falsifikovani dolar.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane