https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

 

U Tvrđavi

 

 

M. Brkić

 

Radisav-Raja Rodić je preduzetnik iz Ripnja sa mestom boravka u Okružnom zatvoru.

Duže od deset godina sve vlasti lovile su Rodića, kao kapitalca. Uhvatiti Raju za rogove, značilo je pokazati koliko je vlast jaka.

U usponu Miloševićeve vlasti gazda Raja je na dođemo ti štampao list Demokratija, letke, postere, parole... opoziciji. Policija je privodila Raju. Pretili su mu apsom, dizanjem u vazduh, zaplenom imovine...

Besite me, govorio je Raja, al' ja sam štampar, moje nije da cenzurišem.

Onda su na vlast došli oni kojima je Raja štampao na veresiju. Ej, bre Rajo, kazali su novi gopodari Srbije, nismo ti mi Sloba, s nama nema zajebancije. Mi smo proleteri, revolucionari, mi odmah apsimo i pucamo. Nego plaćaj, i jezik za zube.

Raja je otvorio stranice svojih listova Glas javnosti, Kurir, Grom da se čuje istina o pljačkanju i novih vlasti.

Jake policijske snage opkoljavale su njegove redakcije. Vlast je siktala da Raja 1999. godine nije platio porez! Pare ili život, poručivali su vlastodršci.

Gazda Raja nije od čelika. Od stalnog rvanja sa ološem iz vlasti izgubio je slezinu, jetru su mu malo preuredili, zbog tumora itećenja njenih funkcija u slivu vena... Raja se spremao na dalek put, da se javi svetom Georgiju.

Boris Tadić, gmaz koji se proglasio gospodarom Srbije, rešen da mačem seče i vlada, naredio je da Raja ''ima da umre u apsu". Ima Gospodar da nauči pameti sve one koji se ne dive njegovom sipljivom telu, njegovoj pederastiji, sklonosti da zbog nemoći bije žene...

I Raju uhapsiše 27. oktobra. On je izašao iz bolnice da se javi Tadićevim pandurima. Kada su videli da je gazda-Raja živi leš, pustili su ga kući, da prezdravi. Sikter, viknuo je gospodar Srbije, ima da ga uhapsite, kevu vam jebem. Boris, gmaz, bio je van sebe. I uhapsiše gazda-Raju. Optužili su ga da je pre deset godina uzeo kredit od Komercijalne banke, a da ga njegovo preduzeće nije u celosti vratilo! Opa, nije više utaja poreza, nego kredit! Sledeća optužba glasiće da je mrzeo nastavnika pevanja.

Svaki pravnik zna da je ovde reč o obligacionom odnosu, ali smeće od sudije Branislav Pantelić određuje Raji pritvor. I piše u rešenju da to čini da smrtno bolesni Raja ne bi ponovio  krivično delo!

Pa koga to zajebavaju skotovi poput Borisa Tadića i njegovih sudija?!

Batina ima dva kraja. Valjda će taj drugi uskoro da opali po njušci i onog ko se batinom igra.

Umri muški, Rajo! I sačekaj uskoro svoje progonioce, dok pored tebe budu prolazili na putu za pakao.

 

  

 

 

 

 

 

 

  

podeli ovaj članak:

Natrag