Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

 

Niška duvanska pljačka

 

Evro s onoga sveta

 

Pouzdani izvori potvrdili su istraživačima Tabloida da holandska of šor kompanija Filip Moris Internacional na račun budžeta Srbije nikada nije uplatila iznos od 387 miliona evra! U stvari, nije uplatila ni jedan jedini evro

 

 

M. Brkić

 

 

Prodaja Niške fabrike duvana je, kao što smo objavili u prošlom broju, i dalje državna tajna! Od kada je 1. septembra 2003. godine u Beogradu potpisan ugovor (u ime Agencije za privatizaciju parafirao ga je direktor Mirko Cvetković, a u ime kompanije Filip Moris direktor za Evropu Žan-Klod Kunc), svi podaci o prodaji 66,45 odsto akcija DIN Niš i danas su obavijeni velom tajne.

Prema potpisanom kupoprodajnom ugovoru, kompanija Filip Moris Internacional iz Holandije trebalo je da uplati u budžet Srbije 387 miliona evra, da investira u fabriku 64,85 miliona evra, da za socijalni program obezbedi 59,11 miliona evra, plus 7,07 miliona evra za dodatni socijalni program, uz obavezu države da poslednji iznos vrati kompaniji po isteku roka od pet godina.

Upućeni u poslovanje Duvanske industrije u Nišu potvrdili su istraživačima Tabloida da holandska of šor kompanija Filip Moris Internacional na račun budžeta Srbije - nikada nije uplatila iznos od 387 miliona evra! U stvari, nije uplatila ni jedan jedini evro!

Tadašnji ministar finansija Božidar Đelić i ministar za privatizaciju (pljačku) neodređeno su saopštavali da je novac dobijen prodajom Niške duvanske industrije iskorišćen za regulisanje duga Pariskom klubu poverilaca! Koji poverioci su namireni, i kojim iznosom, građanima Srbije to nikada nije saopšteno. Ni vlada premijera Zorana Živkovića, ni potonje vlade premijera Vojislava Koštunice, po svemu sudeći, nisu o ovoj špekulaciji imale nikakva saznanja.

Pljačkaški dvojac Aleksandar Vlahović - Boždar Đelić, skoro deceniju pustoši nekažnjeno Srbiju.

U prošlom broju opisali smo na koji način je rukovodstvo Duvanske industrije Niš, na čelu sa direktorom Eugenijem Sidolom, prevarilo radnike ove fabrike, male akcionare.

Upućeni tvrde da većinski vlasnik Filip Moris Internacionala u razvoj fabrike, od predviđenih 64,85 miliona evra, nije uložio ni prebijene pare!

Ove godine je Duvanska industrija Niš podnela tužbu protiv Republike Srbije tražeći povraćaj uloženih sedam miliona evra u dopunski socijalni program. Novac je uložen u isplatu otpremnine zaposlenim radnicima.

Da bi sve bilo pod kontrolom, dvojac Vlahović-Đelić poslao je u Duvansku industriju u Nišu Đelićevu desnu ruku, čuvenu prevarantkinju Milicu Bisić, koja je prethodno opljačkala budžet Republike Srpske.

Mafijaši iz Filip Moris Internacionala bili su, međutim, široke ruke i izdašni prema direktorijumu DIN Niš, koji je dao saglasnost da se fabrika proda of šor firmi iz Holandije, čiji kapital je tada iznosio nekoliko hiljada evra!

Tadašnjem direktoru DIN Niš Slavoljubu Miloševiću 1. juna 2004. godine isplaćen je iznos od 15 miliona dinara (ili 204.000 evra, po tadašnjem kursu) - kao otpremnina!

Istog dana lepo su se ovajdili i ostali rukovodioci ove fabrike.

Predsednik Upravnog odbora DIN Niš Predrag Milosavljević, zvani Peđa Galija, isplaćen je sa 14 miliona dinara. Isto toliko dobio je i član upravnog odbora Miroslav Milenković.

Tadašnji tehnički direktor fabrike Dmitar Mitov i njegova supruga Milica Mitov, zvana Mitka, dobili su 1. juna 2004. godine po 12 miliona dinara.

Finansijski direktor fabrike Ratko Mišić isplaćen je, takođe, iznosom od tadašnjih 12 miliona dinara (po tadašnjem kursu oko 180.000 evra). Dragan Filipović, koji je pre dolaska u DIN Niš bio načelnik SUP-a Niš, takođe je dobio 12 miliona dinara, koliko su dobili i Radojica Bogdanović i Vitko Golubović.

Pravnik Vitko Golubović je potom sklopio ugovor sa kompanijom o pružanju pravnih usluga vredan 1,5 miliona dinara.

Ostali učenici u "timu za prodaju" dobili su od kompanije Filip Moris Internacional iznose od 15.000 do 100.000 dolara.

Dopunski socijalni program, u iznosu od 7.860.000 dolara, isplaćen je podobnim funkcionerima DIN Niš. Pet godina kasnije, kompanija iz Holandije potražuje tužbom od Republike Srbije ovaj novac, jer je u kupoprodajnom ugovoru navedena obaveza da Republika Srbija ovaj novac vrati!

Banda Aleksandra Vlahovića i Božidara Đelića je prodala DIN Niš besplatno holandskoj of šor kompaniji Filip Moris Internacional! Naravno, za lepu proviziju.

Za proteklih pet godina holandska kompanija je otpustila oko 2.000 radnika, uz simboličnu apanažu. Planira se otpuštanje još 300 radnika, a izvori Tabloida tvrde da rukovodstvo fabrike planira da za godinu dana spakuje mašine i odnese ih u Indiju ili Bangladeš, sve u zavisnosti od razvoja događaja u ovom regionu.

Od planiranih investicija, koje je prema ugovoru o kupoprodaji Filip Moris Internacional bio u obavezi da uloži u razvoj DIN Niš (66,45 miliona evra), ostale su samo papirnate ugovorne obaveze.

Uz pomoć Danila Nikolića, predsednika Okružnog suda u Nišu, novo rukovodstvo iz holandske of šor kompanije uspelo je da dobije sve sporove protiv malih akcionara, u čijem vlasništvu je ostalo 35,15  odsto akcija i da im opljačka dividende. Ćerku predsednika Okružnog suda Danila Nikolića Filip Moris Internacional poslao je na besplatno školovanje u SAD.

Uskoro će većinu radnika fabrike ostaviti bez posla i bez egzistencije. Kada spakuju mašine i uteknu, ugasiće of šor kompaniju u Holandiji i otići na drugi kraj sveta, da uz pomoć mita i korupcije pljačkaju druge države i narode.

  

  

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane