Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(H)umorna pria

(H)umorna pria

 

Dan Republike, vrui varci, holesterol i autoput

 

Oni to mogu sedam puta

 

 

Ovaj praznik, 29. novembar, ne dopada se ni njima dvojici, dublu eli - Duli. Jer, Evropa ne dozvoljava takve obraune sa svinjama. A glavni zatitnici naeg kleanja pred evropskim vratima jesu upravo ova dvojica. Jedan brani Evropu od dima iz naih sulundara, koji greju vodu za urenje, a drugi je humanista koji misli da kada podnesemo zahtev i, ne daj boe, uemo u tu Evropu, unke e padati sa neba, a kobasicama emo kititi vrata za svaki praznik

 

Pie Neboja - ita onaj ko i dalje slavi 29. novembar

 

Evo sad e i 29. novembar. Kako smo se radovali tom prazniku. Mi smo se radovali, ali svinje nisu. Padale su kao snoplje za Dan Republike. Nije se radilo i ilo u kolu dva, tri, etiri pa bogami i pet dana. Razmiljali smo samo kako bi bilo lepo ovaj praznik sastaviti sa Novom godinom.

Za tih nekoliko neradnih dana trebalo je spremiti zimnicu. A ima li ta bolje i zdravije od domae suve unke i kobasice. Ko te onda pitao za holesterol. Vrui varci, digernjae, krvavice... pa kiseli kupus... Sve u svemu, ikebana.... Pa kada se sve zavri, pada zavrno druenje na zabijaki. Druili se roaci, komije, prijatelji...

Jo ne bi ni svanulo, a voda je ve vrila u oranijama, koje su postavljene na loita napravljena od preseenih metalnih buradi na koja su nekako uglavljena improvizovana vrata za loenje i cevi sa unkovima za dim. Voda se grejala za urenje svinja, pa zatim za pranje creva za kobasice i digernjae. Odmah se kuvao i paprika za doruak od iznutrica. Pila se vrua rakija, hladno vino... jebe pivo.

I tako je to trajalo. Bio je to najomiljeniji praznik u onoj dravi. Imalo se - moglo se.

Kae Lala komiji mesaru kada je ovaj uhvatio krme da kolje, a krme se dere iz sveg glasa: "Pusti ga!"

udi se mesar ta je, pa ga pusti.

Onda Lala ree: "E sad ga opet u'vati." Pa onda naredi da ga opet pusti, pa opet uhvati.

"ta je Lalo, to me zajebava? Daj da obavimo posao".

"Ma zna, ou da komije misle da koljemo tri komada", ree Lala.

Neki taj praznik, 29. novembar, Dan Republike, nisu ni danas zaboravili. Ministar Mrkonji ga sigurno dobro pamti i rado ga se sea, jer nam je jo za onaj praznik Prvi maj obeao da e 29. novembar biti obeleen otvaranjem jo 20 (i slovima DVADESET) kilometara autoputa Horgo - (via) Beograd (- Poega, kasnije dodata u projekat).

Ova godina je znaajna po nau putnu privredu. Poelo je suenje drumskoj mafiji koja je maznula jedno 50 kilometara autoputa (a moda i vie), a evo za 29. novembar se otvaraju dve grandiozne deonice od po deset kilometara autoputa, koji se gradi ravno 35 godina. Izgradnja je zapoeta 1974. godine.

Ovo je veliki uspeh jer je proseno graeno pet km puta godinje. S obzirom na to da je sada raena samo jedna traka, bez nadvonjaka i skretanja, to ispada da je ove godine napravljeno dvostruko vie kilometara nego prethodnih godina.

Veliki uspeh demokratske vlasti, gospode ninistara, slubenika u republikoj i pokrajinskoj administraciji, radnih ljudi, graana, ena i dece, gladnih i ednih, zaduenih i prezaduenih, gologuzih i bosonogih - da se Dan Republike obelei jednim vrednim radnim uspehom.

Ili se ovaj autoput ne gradi, jer neki misle da e se Vojvodina otcepiti (a mi im, kao, ne damo), pa to da im gradimo put, neka ga prave sami sa svojim novcima.

A ovek, mislim Mrkonji, dobro zna ta ovom narodu znai obeati neto za 29. novembar. To se mora i uraditi.

I tako su pedantni statistiari izraunali da je ovo sedmo otvaranje ovog nazoviautoputa. Dakle, oni to mogu sedam puta i da ne bude gotovo. Znai mogu jo koji put, a ako ga usitne moi e i ee. Bravo majstori (mislim politiari), takvu potenciju nema cela Evropa, a kamoli bive jugoslovenske republike! I dalje smo ostali najvei i najbolji i najbolje to moemo.

Eto vidi se to i po Mrki. ovek tek to je prevalio sedamdeset i neku, a jo moe. Za razliku od neto starijeg Krkobabia, koji izgleda ne moe, pa e mizerne penzije naredne godine biti iste, nee se dizati. U stvari, penzionerima se naredne godine nee dizati - penzije, nego e i padati, jer ne da Dijana, mislim Dragutinovika. Zna ona dobro da ima i mlaih koji mogu dobro da potegnu pa da im inflacija dogodine skoi. Dakle kad onima skoi, penzosima e da padne.

Ovaj praznik, 29. novembar, ne dopada se ni njima dvojici, dublu eli - Duli. Jer, Evropa ne dozvoljava takve obraune sa svinjama. A glavni zatitnici naeg kleanja pred evropskim vratima jesu upravo ova dvojica. Jedan brani Evropu od dima iz naih sulundara, koji greju vodu za urenje, a drugi je humanista koji misli da kada podnesemo zahtev i, ne daj boe, uemo u tu Evropu, unke e padati sa neba, a kobasicama emo kititi vrata za svaki praznik.

U meuvremenu tota se dogaa ovih dana.

Sve se zna i nita se ne zna. Sudije u jednom optinskom sudu kolektivno podnele ostavke i uzele otpremninu. Kau, ne znaju ni gde e raditi, ni hoe li suda u toj optini i biti. Pa daj ta da.

U Beogradu pak predmete iz jednog suda preneli u drugi, pa u jednom sudu ne znaju gde su im predmeti, a u drugom gde su im sudije.

Stari tos: pitali gedu ta e da radi ako dobije 3 miliona na lotou. "u tuim celo selo". Kako e sada da tui kad nema sudova?

Advokati su odtrajkovali svoje. Nee da im Dinki meri znanje na kilo i upisuje u fiskalnu kasu.

A prosvetari opet najavljuju da e da trajkuju. Njima kad god se ne radi, oni u trajk. Alo, bre uiteljice, kad ete platu da zaradite? Deca osim slova treba da naue i neto drugo. A to drugo kao da ste zaboravili. to ne trajkujete za vreme raspusta, pa se svi lepo skupite na pruzi i zaustavite voz, kao oni proleteri iz Lapova. Ili se skupite pa iz inata okreite kolu. Dva vikenda provedite zakljuani u uionici i dovedite politiare da im odrite predavanja. A vi po deci?! Kao da je deci krivo to ne idu u kolu.

Srbija je slika i prilika zakonske drave. Iako u Ustavu pie da Vojvodina ima pravo da neke stvari regulie Statutom, ne pie i kada. Pa tako Statut Vojvodine eka celu godinu da doe na red. Zatitnik graana eka ve dve godine da mu usvoje zakon, poverenik za javno informisanje isto tako... Jebi ga, pie u Ustavu, a pie i na tarabi.

 

 

Ova godina je znaajna po nau putnu privredu. Poelo je suenje drumskoj mafiji koja je maznula jedno 50 kilometara autoputa (a moda i vie), a evo za 29. novembar se otvaraju dve grandiozne deonice od po deset kilometara autoputa, koji se gradi ravno 35 godina. Izgradnja je zapoeta 1974. godine. Ovo je veliki uspeh jer je proseno graeno pet km puta godinje. S obzirom na to da je sada raena samo jedna traka, bez nadvonjaka i skretanja, to ispada da je ove godine napravljeno dvostruko vie kilometara nego prethodnih godina.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane