Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tamo daleko

Tamo daleko

 

Kriminal u Vrnjakoj Banji: Policija na strani narkodilera

 

Da li sam ja lud ili je sud ud

 

Šta god se dogodi u ovom delu Evrope, svih pedeset hiljada policajaca grada Vrnjake banje hapse mene. Ljudi, arajte malo!

 

 

 

Devedesetih godina prolog veka Vrnjaka Banja je liila na ikago - njome su harale bande narkodilera, koje su imale otvorenu zatitu policije i sudstva. Ja sam tada bio dvadesetogodinjak i radio sam u obezbeenju nekih lokala, u kojima nisam dozvoljavao prodaju droge. Kako nisam mogao da raunam na pomo policije esto sam narkodilere lino izbacivao iz lokala. Od tada traju moje muke sa korumpiranim pravosuem i policijom, jer su i danas isti centri moi koji su i onda vladali Vrnjakom Banjom.

Kada su me poetkom ovog veka optuili za prekoraenje nune odbrane, jer sam se noem suprotstavio grupi koja me je napala, sudija ore Zdravkovi (istovremeno i predsednik suda) osudio me je na 1,5 godinu zatvora i na izdravanje kazne poslao u zloglasni zatvor u upriji, iako je taj zatvor bio predvien samo za osuenike do jedne godine robije.

Ubrzo po mom izlasku sa izdravanja kazne biva uvedeno vanredno stanje i proglaena akcija "Sablja", u okviru koje me hapse i bez razloga dre 40 dana u pritvoru, iako sam se ja po izlasku iz zatvora sklanjao iz Vrnjake Banje i odlazio ak u inostranstvo kako bih izbegao progon lokalnih monika.

Ve pomenuti sudija Zdravkovi tada me osuuje na est meseci zatvora zbog navodnog zloinakog udruivanja, a na osnovu izjava trojice policajaca - Ivice Predolca, Radeta Trifunovia i Gorana uria, ija su svedoenja bila identina, ba kao da su ih sva trojica nauila napamet. Drugostepeni sud je, naravno, ovakvu presudu ukinuo i oslobodio me svake krivice. Niko nikada nije poveo istragu povodom ovog montiranog procesa, pa su svi akteri ostali na svojim funkcijama i radnim mestima.

Kako u toku voenja postupka nisam smeo da naputam mesto stanovanja, bio sam izloen stalnom progonu policije i narkomafije, kojoj sam i dalje branio pristup lokalima u kojima sam radio. Iz revolta prema ovakvom ponaanju, prilikom jednog sluajnog susreta sa naelnikom SUP-a Draganom Janiijeviem, koji u tom trenutku nije bio na dunosti, ulazim u verbalni konflikt s njim i udaram mu amar. Za ovo delo, okvalifikovano kao nasilniko ponaanje, bivam osuen na osam meseci. Pomenuti Janiijevi je kasnije smenjen sa dunosti zbog uea u aferi "Indeks".

Dok sam izdravao ovu kaznu rodila mi se erka, ali mi nisu dozvolili da je posetim i vidim. I po mom izlasku maltretiranje se nastavlja, jer me privode kada god se u Vrnjakoj Banji desi neko nasilje. Ni za jedno od ovih dela mi nikada nije bilo sueno. Tokom jednog pretresa moje kue policija je ak razmontirala i odnela video-nadzor koji sam postavio, kako ne bi bilo svedoanstava o njihovom bahatom ponaanju.

Kulminacija ovog terora nastaje kada sam iz diskoteke "Podrum", u kojoj sam povremeno radio kao obezbeenje, udaljio neke sitne narkodilere. Posle toga u diskoteku dolazi grupa policajaca koje je predvodio Goran Radovanovi (u meuvremenu smenjen zbog nesavesnog obavljanja dunosti) i poinje da maltretira goste. Ja sam im se tada suprotstavio i zaradio novu optunicu.

Sudija Ljiljana endi me za ovo delo osuuje na dve i po godine zatvora, iako sam traio njeno izuzee, jer sam njenom sestriu prethodno pozajmio 12.000 evra. Iako ja od dunika nisam traio kamatu, niti sam ga pritiskao da mi vrati pare, pretpostavljao sam da sudija oekuje da njenom roaku u zamenu za oslobaajuu presudu oprostim dug.

Nikada nisam izbegavao odgovornost za ono za ta me sud osudi, ak ni onda kada sam bio ubeen u sopstvenu nevinost. Isto je tako i sada, ali se plaim da mojoj golgoti nije doao kraj, jer su i policija i pravosue Vrnjake Banje duboko korumpirani od narkomafije, sa kojom sam u sukobu ve due od jedne decenije. Nadam se, jedino, da e objavljivanje ovog pisma da pokrene one potene tuioce i policajce da se obraunaju sa kriminalcima u sopstvenim redovima.

 

Miodrag Veovi

Vrnjaka Banja

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane