Natrag

(H)umorna pria

(H)umorna pria

 

 

Zbog para koje fale u budetu revizori prave novu vladu

 

 

Borise, zato nisi sakrio klju od kase?

 

 

Briga vas, ili da ne kaem, boli vas .... to su oni nali da fali para u budetu. Uhvatili su i one sa rukom u tegli, ali zar je to vano... Vano je da vi imate koaliciju i tim koji pobeuje. Koalicija znamo kakva vam je, a tim koji pobeuje - pobeuje sopstveni narod. Bravo, estitamo! Moda ova vakcina koju nam spremate protiv svinjskog gripa i nije vakcina za grip, nego neto da nas pelcujete protiv besnila

 

 

Pie Neboja, ita onaj ko nije pelcovan

 

Samo da znate, od danas vam vae neki delovi novog Zakona o bezbednosti u saobraaju. Jo uvek ne vae oni bodovi i takice, pa moete i dalje da jurcate, ugroavate druge, gazite peake i pogaate se sa policajcima ima li popusta ili ne.

Dakle, iskoristite priliku dok je rasprodaja jo na snazi. Zgazite bar pet-est peaka, razbijte par automobila, ta vas briga za zeleno na semaforu, vi ionako godinama prolazite kroz crveno. Napijte se do mile volje i iskoristite priliku dok ne bude na snazi hapenje. A hapenja e biti tek kada naprave jo jednu agenciju. Kao i ostale, i ova nee sluiti niemu osim da neki "nai" primaju plate i dobiju radno mesto.

Love i takica od haraa na prebrzu vonju bie sledee godine koliko hoete. Jer, ako kojim sluajem krenete putem od Beograda ka Lazarevcu, ogranienje je 60 km. Starim putem od Beograda do Novog Sada isto toliko, ali od Inije do Novog Sada 40 km. Primera bezbroj. Gradimo koridore, Mrka izmislio sada i koridor 11 do Crne Gore, a puteve koji su pravljeni jo za vreme Kraljevine Jugoslavije nismo u stanju da presvuemo ni jednim slojem asfalta.

Obilaznica oko Iriga na putu Novi Sad - Ruma - abac pripremljena, nasut kamen, povaljano spremljeno za asfalt - svi zaboravili, osim korova. leperine se provlae kroz ovo sremsko mesto. Ogranienje 40 km.

Jeftinije je postaviti znak ogranienja nego ulagati u odravanje ovih saobraajnica.

Kao da samo uz koridor i na koridoru ive ljudi. Ostale naterajte da voze 40 i neete imati nikakvih problema. Love do krova.

Ogranienja u Beogradu i Novom Sadu sada su 50 kilometara. Jako ogranienje, nije ni trebalo, bre od 20 na sat i onako ne moe.

Samo donose zakone, prete kaznama. I to im je glavni posao, a ono sa im treba da se popravljaju putevi, grade vodovodi, kanalizacije - to kradu. I nikom nita.

Kae premijer - Dravna revizorska komisija nije neto uradila kako treba.

Jeste, premijeru, jer do sada niko nije kontrolisao kako se troe nae pare.

Do sada ste vi samo kontrolisali nas i uzimali koliko vam treba, a sada da vidimo ko e da napipa orku i otkaz. Ili je i ovo jo jedna arena laa za zamajavanje naroda. Briga vas, ili da ne kaem, boli vas .... to su oni nali da fali para u budetu. Uhvatili su i one sa rukom u tegli, ali zar je to vano... Vano je da vi imate koaliciju i tim koji pobeuje.

Koalicija znamo kakva vam je, a tim koji pobeuje - pobeuje sopstveni narod. Bravo, estitamo!

Moda ova vakcina koju nam spremate protiv svinjskog gripa i nije vakcina za grip, nego neto da nas pelcujete protiv besnila. Jer, koliko vidim, i predsednik vam je pobesneo, pa bi i njega trebalo pelcovati. Neto je ljut na ministre. Izgleda, na sve osim na Mlau. Jer kad Mlau naljute, on razjebe koaliciju i ide se na nove izbore. A zna se da je klju od kase u njegovim i guvernerovim rukama (tako je nauio dok je jo bio mali), pa kada se oni naljute jeftinije je ponititi izvetaj revizorske komisije nego praviti nove izbore.

Nije Boris bio dovoljno pametan da na vreme sakrije klju.

Ali sada, ta je tu je: ili izbori ili izvetaj ne valja. Jo samo da vidimo hoe li Ivica i marica Dai imati dovoljno prostora u zatvorima da privede na informativne razgovore sve one kojima su nali pekmez pod noktima. Moda i ne vredi da ih privode, jer sudovi itako ne rade. Pobrinuli su se, dakle, da raspuste sudove, naljute advokate, a tuioci su ionako iz njihove familije.

Izgleda da jedno zajebavanje ne ide samo. Ode i evro nebu pod oblake. Tako se zavrila i prola godina, tada su rekli zbog svetske ekonomske krize. ta je sada, kada kriza prolazi? Ponovo smo najebali sa ratama kredita, cenama... i to sada kada smo se popeli na beli engen. Taman se narod "naotrio da krene u beli svet", kad ono - to e da kota dosta vie. Naravno, Mirko ostaje Mirko. Kod onog Mirka se plaala taksa za izlazak iz zemlje, a ovaj je smislio bolji tos. Digne cenu evra i odmah naplati korienje belog engena. Znao sam da to nee proi tek tako, da su oni pripremili neki zajeb. A verujem da su pripremili i carinike. Jer, dugo su ljudi radili bez provizije, viskija i cigareta. Vreme je da se izgubljeno nadoknadi.

(Za)jebavanju nikad kraja.

uo Lala, naravno po selu se pria, da postoji neka pilula, pa bude mukarina. Moe po selu sve to stigne i nije ti dosta. Ide on to da proveri, pa pravo kod doktora. - Je l' istina doktore da ima takva tableta da kad uzme jednu mo' ba onako muki da radi onu stvar? - Jeste Lalo - odgovori mu doktor. - A da ti meni, doktore, da pola tablete? - to Lalo, pa treba ti cela ako hoe da radi radnju? - Ma zna, doktore, ne bi ja da jebem, ja bi da podjebavam.

Ovi, izgleda, nisu imali dovoljno tableta za sve, pa su neki uzeli celu a nekima zapala samo polovina, ali i to im je, po svemu sudei, dovoljno da nam rade to to nam rade.

 

 

 

 

 

Naravno, Mirko ostaje Mirko. Kod onog Mirka se plaala taksa za izlazak iz zemlje, a ovaj je smislio bolji tos. Digne cenu evra i odmah naplati korienje belog engena. Znao sam da to nee proi tek tako, da su oni pripremili neki zajeb.

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane