Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Politika

Politika

 

Srpske partije: što više unište, veći profit

 

 

Kad kažu moralno, misle na oralno

 

 

   U ovoj godini Srbiju očekuju teški potresi, još veće siromaštvo, nova masovnija otpuštanja onih koji imaju državni, ili bilo kakav posao, nova ponižavanja građana. Samo će politička elita moći da uživa u svom plenu, do kojeg je došla minulih godina

 

 

Milica Grabež

 

 

Na Božić, kaže verovanje, treba početi poslove do kojih je čoveku stalo, jer će se sigurno uspešno okončati.

Srpski političari nisu Hristovi sledbenici. Oni su pohlepni, gramzivi, oholi, bezosećajni.

Srbija ima više političkih partija nego sve zemlje Evropske unije. Političke partije su postale profitabilna preduzeća.

Nijedna politička partija u Srbiji nije strukturisana kao prava politička stranka. Svi politički programi srpskih stranaka su identični. Sve partije imaju vođu, grupu oko vođe i sledbenike. Iza svih uticajnijih partija stoje finansijeri iz sveta ratnih profitera, tajkuna i stranih obaveštajnih centara i vlada. Podele na partije leve, desne ili demohrišćanske orijentacije - lažne su.

Demokratska stranka je dolaskom DOS-a preuzela i vlast i slast. Nakon streljanja premijera Zorana Đinđića, rukovođenje partijom ubrzo preuzima Boris Tadić, koji postaje i njen novi lider, a sredinom 2004. godine i predsednik Republike Srbije. Pod Tadićevom šapom DS postaje mafijaška organizacija, sa više porodica. Tadić je ozvaničio i podsticao pljačkanje javnih preduzeća, fondova, bolnica, škola, tajkuna. I njegova lična pohlepa je neopisiva.

 

Sledi rastakanje

 

U ovoj godini Demokratska stranka će preživeti tektonske potrese. Pretpostavka je da će se raspasti. Odlazak predsednika Tadića je neminovan. Na ovaj ili onaj način, on će na proleće biti na meti svojih stranačkih kolega, pozicije i opozicije, svojih savetnika i međunarodnih centara moći.

Bitka za vlasništvo nad DS-om traje već tri godine. Glavni zakulisni akteri su zamenik predsednika stranke Dušan Petrović Karamela, advokat iz Šapca, nekadašnji ministar pravde Srbije. U poslednje dve godine gospodin Petrović se u DS-u bavi organizacionim pitanjima. U svetu biznisa i u rodnom Šapcu Dušan Petrović je poznat po nadimku Gospodin deset odsto, a u narodu kao Karamela, jer u nastupu uporno oponaša pokojnog premijera Đinđića. Pozicija gospodina Petrovića je značajna, kako u stranci, tako i u podzemlju i biznisu. Istražni organi imaju uvid u njegovu imovinu, koja se prikriva različitim vlasnicima, a procenjuje se na više od sto miliona evra!

Poslednjom reorganizacijom pravosuđa vešto je, iz senke, rukovodio gospodin Petrović, postavljajući svoje ljude. Raspolaže velikom količinom keša pa je kupio veći broj opštinskih odbora u Srbiji, a naročito u Podrinju, Valjevsko-kolubarskom, Niškom i Moravskom okrugu, a dobro je pozicioniran u stranci u Sremu. Nekoliko njegovih žestokih momaka je ubijeno, a u podzemlju ga, radi namirenja računa, čekaju oni koje je reketirao otimajući im firme i zaradu.

Druga kriminalna grupa u stranci je ministar odbrane Dragan Šutanovac. On je takođe zaradio ogromne pare, a naročito angažujući svoju mehanizaciju u Kolubari, i transakcijama sa prodajom oružja. Pretpostavlja se da je reč o desetinama miliona evra, koje je on sa pljačkaškom bandom iz Jugoimporta SDPR stavio u svoj džep. Šutanovac i Petrović su u javnom sukobu i - ne govore. Šutanovac protiv sebe ima i još uvek živog predsednika Borisa Tadića.

Gospodin Šutanovac je čovek bez ikakvih moralnih skrupula. Oženio se ćerkom Miroslava Ilića samo da bi se spasao siromaštva. Otvoreno radi protiv interesa Srbije primajući od američke vlade značajna sredstva. Sa svoje strane, državna administracija iz Vašingtona plaća malu grupu ništarija, koja za njen račun uništava vlastite građane. Šutanovac je iz tog kruga. Ali, on je omražen u Vojsci, u policiji, u stranci, među opštinskim odborima.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je takođe uticajan čovek u DS-u. Bogat je, rukovodi gradskim budžetom i marketinškim agencijama, vodi računa da se javno ne kompromituje. U dobrim je odnosima sa vodećim biznismenima, koji, u svakom trenutku, mogu da mu obezbede barem pedeset miliona evra za kampanju. Predsednik je i gradskog odbora stranke, a ni ta infrastruktura nije mala. Trudi se da bude u koaliciji sa Šutanovcem, jer Đilas ne traži uporište u inostranstvu.

Bojan Pajtić i Pokrajinski odbor DS-a naneće najznačajniji udar Borisu Tadiću, koji je svoju vlast gradio na pružanju otvorene podrške Pajtićevoj grupi. Gospodin Pajtić ima najsnažniju podršku iz inostranstva. Izvori Tabloida ukazuju da će se pokrajinsko rukovodstvo glatko odreći Borisa Tadića, ostavljajući ga bez podrške. Nagovarajući poslanike mađarske nacionalne manjine da ne glasaju za budžet, gospodin Pajtić je poručio Tadiću da je vreme da se raziđu.

Zbog svega toga će se u ovoj godini Demokratska stranka rastočiti.

Ni Mlađanu Dinkiću se ne piše dobro. Njegov drugi čovek, ministar zdravlja Tomica Milosavljević, već je podneo ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora G17 Plus u Beogradu. Gospodin Milosavljević se već dogovorio sa Tadićem da pređe u njegovu stranku i da mu pruži finansijsku podršku. I sam Dinkić je najavio da će ''očistiti stranku od onih koji su u nju došli da bi se obogatili". Uticaj ove stranke u ovoj godini će biti beznačajan, ako do izbora dođe.

Partija Čedomira Jovanovića postaće još usamljenija. Nijedna partija sa njim ne želi u koaliciju. Gospodin Jovanović je narkoman, osvedočeni kriminalac i lopov. Njegove bivše stranačke kolege Branislav Lečić i Goran Petrović mesecima ga opisuju kao moralnu nakazu i čoveka koji stranku koristi da bi se obogatio. Jovanović, inače, nema prijatelja, poznat je kao čovek koji ne drži reč i, osim engleske obaveštajne službe, niko drugi na njega ne računa. On ima dosta neraščišćenih računa sa mafijom i može se desiti da se ona obračuna sa njim.

 

Rtovi izgubljenih nada

 

Novoformirana Srpska napredna stranka u ovoj godini će imati zadatak da radi na denacifikaciji Srba! Dvojica ratnih huškača i profitera, njen predsednik Tomislav Nikolić i njegov zamenik Aleksandar Vučić, svakodnevno će pozivati Srbe na pokajanje, u Evropu, u NATO pakt. Grdiće ih što se bune, jer vlast je tako dobra.

U ovoj godini dvojac iz SNS-a ostaće bez kormilara. Aleksandar Vučić otvoreno harangira u stranci protiv Nikolića. Gospodin Vučić je 15 godina na vezi sa Londonom i njegovom obaveštajnom službom. On je spretno radio na razbijanju Radikalne stranke. Vučić je nastojao da sebe predstavi kao čoveka koji živi od svog rada. Navodno, nije imao ni za telefonski račun i struju. Vešto manipuliše uticajem stranke tako što ucenjuje biznismene, koji, ako ne plate, odmah budu prozvani za govornicom Narodne skupštine Srbije ili preko medija, koje Vučić snabdeva izvesnim količinama novca.

Tomislav Nikolić sebe već vidi kao predsednika Srbije. U sukobu sa Vučićem on će ostati kratkih rukava. Nikolić je impulsivan, na prvi pogled, ali se brzo povuče, i trpi. Nije on čovek od inicijative, niti čovek koji ulazi u konflikt.

S druge strane, Aleksandar Vučić je omiljen u gej krugovima. Oni ga promovišu i podržavaju. On je podmukao, arogantan, vešto blefira, ume da na svoj pederski način priđe ljudima (ponekad i nekoj ženi). Pred značajnim ljudima je unizan, obećava med i mleko, a potom je surov prema onima koji ga plaćaju. Nezajažljiv je u traženju novca i protivusluga. On organizuje stranku, tako što zavađa po gradovima one koji konkurišu za rukovodstvo u opštinskim odborima.

U ovoj godini će, nema sumnje, doći do razlaza između njega i Nikolića. Intenzitet tog sukoba odrediće obaveštajci iz Londona, koji plaćaju Vučića.

U ovoj godini i Srpska radikalna stranka će, posle nokauta od Nikolića, stati na noge. Prvo, Šešelj se vraća sigurno iz Haga. Drugo, kao pragmatičnom čoveku, njemu je jasno kuda duvaju vetrovi. Promene koje vrši u stranci su impresivne. Za zaposlanike i rukovodioce Šešelj dovodi mlade, obrazovane, sposobne i nekompromitovane ljude, koji plene svojom elokvencijom i pristojnošću. U ovoj godini biće još više gladnih, obeznađenih i nacionalno obeščašćenih građana. Šešeljeva partija će okupiti sve one koji su izgubili nadu. Ona će, pored Koštuničine stranke, ostati jedino utočište za one koji još smeju da javno kažu da su Srbi. A takva partija će, nema sumnje, morati da postoji.

Dvojac Nikolić-Vučić izgubiće polovinu simpatizera svojim udvorištvom prema Tadiću i stranim mentorima, jer je to već sada nepodnošljivo i degutantno. Šta to siromašnim građanima mogu ponuditi Nikolić i Vučić, a da im već deset godina od sadašnjih vlastodržaca nije nuđeno?

Stranački lideri će u ovoj godini raditi protiv interesa građana i zemlje. A problem sa njima može da reši samo jedan šaržer.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane