Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ljig-Valjevo

Ljig-Valjevo

 

 

Sme li neko Šmita da pita

 

Ni milionske krađe u Livnici Ljig nisu dovoljan razlog da Poreska uprava iz Valjeva i opštinski javni tužilac iz Ljiga pokrenu istražne radnje protiv Milutina Radisavljevića zvanog Šmit, direktora ove firme, koji je doveo 159 radnika do teškog socijalnog položaja svojim štetočinskim poslovanjem. Uprkos tome, jedan ovdašnji narodni poslanik skupio je potrebnu dokumentaciju i odlučio da upozna i javnost i državne organe sa ovim slučajem

 

A. Lešo

 

 

Pred kraj 2009. godine narodni poslanik Zoran Popović uputio je opštinskom javnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Milutina Radisavljevića zvanog Šmit, inače direktora preduzeća Livnica Ljig iz Ljiga.

Popović je teško optužio Radisavljevića da je "...krao od države pa je država ostala uskraćena za neplaćeni porez, krao od većinskog vlasnika tako što je sistematski uništavao vrednost kapitala Livnice Ljig, krao od radnika tako što im nije uplaćivao obaveze na ime penzijsko invalidskog osiguranja, krao od malih akcionara koji su ostali uskraćeni za dividendu...".

U tekstu krivične prijave protiv Milutina Radisavljevića Šmita dalje piše da je "sve ovo radio na očigled institucija zaduženih za sprovođenje zakona u ovoj zemlji, jer kako drukčije objasniti da je ponovio sva ova nedela ranije opisana u krivičnoj prijavi KT-18/08".

Narodni poslanik Zoran Popović pozvao se na dokumenta sa kojima je upoznao i javnog tužioca Milana Gavrilovića, mesec dana pre podnošenja krivične prijave. Među najinteresantnijim dokumentima je i popis od 18. novembra, kad je utvrđen manjak od 41,5 miliona dinara na gotovim proizvodima i 19,5 miliona na sirovinama. Tu je i dokumentacija o štetnim poslovima sa firmom Atlas (i Atlas Steel) iz Beograda, zatim dokumentacija o plaćanju takozvanih konsalting usluga prema firmi Gest komerc i VMR Trade u visini od 3,7 miliona dinara, dokumentacija o poslovanju na štetu Livnice Ljig, a za račun preduzeća Ansal Steel vlasništvo Dragana Lakićevića, dokumentacija o poslovanju bez zarade (!) sa preduzećem Living Beograd i HIP Azotara Pančevo, dokumentacija o tome kako firma Soto iz Beograda u krugu Livnice Ljig drži određena sredstva i hemikalije, a nema ugovora o zakupu, dokumentacija o kafanskim reprezentacijama, dokumentacija o štetnom poslovanju sa firmama MD Kojić u visini od 2 miliona dinara, i Školac u iznosu od 1,7 miliona dinara, i još desetine drugih dokumenata o štetnim ugovorima, poslovima sa nepotpunom dokumentacijom ili sa vrlo malo pisanih tragova iz čega je lako utvrditi da je Livnica Ljig stalno na gubitku.

Narodni poslanik Zoran Popović nije se na ovome zadržao. U međuvremenu je uputio terenskoj kontroli Poreske uprave u Valjevu zahtev za detaljnu kontrolu finansijskog poslovanja Livnice Ljig u kome je naveo još niz nezakonitih radnji od kojih je zanimljivo davanje jemstva firmi Tim-Pelikan u iznosu od 14.436 evra isključivo sa ciljem pribavljanja protivpravne dobiti, ali i znatno delikatnije činjenice poput one da je Milutin Radisavljević Šmit, kao prvi čovek ove firme, zakinuo državu za ravno 20 miliona dinara poreza.

Dan pošto je terenska kontrola Poreske uprave iz Valjeva dobila Popovićev zahtev, stigla je i gorepomenuta krivična prijava. Hoće li Livnica Ljig i njen neprikosnoveni direktor Milutin Šmit Radisavljević nastaviti da "posluju" kao i do sada, bez obzira na činjenice koje ga ozbiljno krivično terete, zavisi očigledno od sprege pravosuđa, politike i burazerskog socijalizma koji ovde još uvek vlada kao recidiv dogovorne ekonomije iz prošlog veka.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane