Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Smederevo

Smederevo

 

Tragom novca namenjenog sportu

 

Odlično ali kriminalno zakucavanje

 

 

  Tragajući za odgovorom kuda sve idu pare iz budžeta za sport grada Smedereva, čelnici KK Basket IN & NV došli do zapanjujućih otkrića

 

 

Igor Milanović

 

Košarkaški klub Basket IN & NV iz Smedereva osnovan je početkom 2007. godine i od početka, zajedno sa još 50-ak klubova, u borbi je za učešće u raspodeli dela sportskog budžeta, a sve po skupštinskim odlukama o budžetu u Smederevu.

Međutim. Prvo su otkrili obmanu o postojanju navodno dva košarkaška kluba sa skoro istovetnim imenima - KK Smederevo, sa evidencionim brojem u Košarkaškom savezu Srbije (KSS) 05132, i KK Smederevo 1953, koji u KSS uopšte nije evidentiran, ali ipak prima pomoć iz budžeta. KK Smederevo, naime, duguje poveriocima nekih milion i po dinara, zbog čega mu je račun u blokadi od 2004. godine. Zbog toga ovaj klub ne može da učestvuje u daljim takmičenjima, pa je iste te 2004. godine formiran fantomski klub Smederevo 1953.

Ovaj potonji iz nekog razloga nije mogao da bude registrovan u KSS, te su igrači registrovani i licencirani za KK Vizura iz Beograda. Međutim, pošto je Vizura beogradski klub, ne može da dobija donacije iz smederevskog budžeta, pa je tako, samo za potrebe uzimanja para iz opštinske kase, formiran klub Smederevo 1953.

A pare za uzimanje nisu male: samo u 2009. sportski budžet je iznosio 38 miliona dinara. Od ove svote je, na primer, Basket IN & NV dobio celih dvadeset hiljada dinara!? S druge strane, Vizura koristi za treninge dvoranu u Smederevu bez plaćanja mesečne zakupnine u iznosu od 400.000 dinara, jer se u Smederevu vodi kao domaći, iako je u KSS-u registrovan kao - beogradski klub.

Ni sami smederevski funkcioneri više ne znaju u kojoj upravi sede, mada se još nije desilo da za svoj "rad" ne prime nadoknadu. Sadašnji gradonačelnik Smedereva Predrag Umićević (DS), ujedno je i predsednik nekog od dva košarkaška kluba (ili onog pod blokadom ili onog neregistrovanog, još se ne zna), dok je njegov prethodnik Saša Radosavljević predsednik skupštine nekog od klubova, mada ni sam ne zna kog.

Ni ostala sportska društva bliska žutoj vlasti nisu loše prošla kada je u pitanju podela narodnih para. Član gradskog veća Nenad Maksić (DS) ne samo da je zadužen za resor sporta i omladine već je po rešenju Ministarstva sporta ovlašćen da deli budžetska sredstva, što on i čini bez ikakve odluke skupštine ili gradskog veća, nasumice i odokativno, po ključu partijske lojalnosti i ličnih prijateljstava. Pošto je uz sve pobrojane funkcije još i predsednik Rukometnog kluba Smederevo, on je svom sopstvenom klubu u 2009. godini dodelio pet i po miliona dinara iz gradske kase.

Maksićev partijski saborac Bojan Teofilović na čelu je uprave odbojkaškog kluba, koji je iz budžeta dobio čak šest miliona dinara. U poređenju sa svim tim, četiri miliona dinara, koliko je prošle godine dato nepostojećem KK Smederevo 1953, i nije neka suma, ali se postavlja pitanje kako uopšte jedan fantomski klub može da dobija pare od države? I u čije je ruke, zapravo, taj novac otišao?

Čini se da pomenuti klubovi veći deo para dobijenih iz budžeta troše protivzakonito, jer isplaćuju naknade i zarade igračima seniorskih selekcija, koje po ugovoru angažuju kao profesionalce, mada je njima dati novac odlukom Skupštine odobren za finansijsku pomoć amaterskom sportu dece i omladine.

Zbog svih ovih malverzacija KK Basket IN & NV je već podneo krivične prijave, ali isto tako 2008. i pokrenuo upravni spor u kome ni do dana današnjeg nema odluke.

Da bi građanima Smedereva skrenuli pažnju na to kako se troši njihov novac, članovi KK Basket IN & NV su 4.12.2009. održali ulični protestni miting. Iako nijedan lokalni medij nije smeo da objavi informaciju o ovom protestu, predsednik UO KK Basket IN & NV Miroljub Ilić najavljuje nove demonstracije za januar 2010, sa porukom: "Nećemo da odustanemo sve dok se stvari ne poboljšaju i ne pohapse višegodišnji pljačkaši gradske kase."

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane