Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPIZODA (15)

 

EPIZODA (15)

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

U 2010. godinu Srbija je ušla uz muziku i uz pesmu sa svih medija. Opet su "kolo vodili" pevači i pevačice narodne muzike. Razgolićene sirene i gospoda u frakovima pevali su o Moravi, Drini, Ibru, Savi, Dunavu. Svi su ojkali, drali se, distonirali, "gutali čitave strofe".

Sponzoruše su pevale o nežnim zagrljajima, radodajke su pevale o slatkim poljupcima, koritarke su pevale o strasnim uzdisajima, nekoliko žigola se klelo na večnu ljubav, a poneka jajara je pokazivala koliko je njen otac, "gospodin seljak", pogrešio što je nije "ostavio na imanju".

Eh, lako je bilo starim Srbima da kažu: "Pesma nas je održala, njojzi hvala"! Da su tada pevali ovi sadašnji, Srbi bi odumirali kao Inke. U 2010. godinu civilizacija je ušla sa Barakom Obamom kao dobitnikom Nobelove nagrade za mir, a on vodi dva rata. U obrazloženju se kaže da se nadaju da će Obama i zaslužiti nagradu. Meni to liči kao kada bi prostitutki rekli da "izvrši zašivanje sredstva za rad" i da će je onda smatrati nevinašcetom. U 2010. godinu civilizacija nas je uvela sa virusom kojim su nas zarazile "svetske svinje".

U 2010. godinu Crna Gora je ušla sa 200 tastatura za kompjutere sa "mekim Š" i "mekim Z", po ceni od 20 evra. Moj prijatelj Budo Lbudov zove telefonom: "Čuo sam da ljudi imaju "meko srce", da imaju "meku ruku", a neki, da prosti tvoj srpski obraz, imaju i "meku stolicu", ali "mekijeh slova" u Crnu Goru nije bilo otkad je gavran pocrnio! Bogme, valja nam čučnut, u veliku smo ti nuždu, jado moj!"

Zaspao sam umoran i od stare i od Nove godine. Sanjam jednu "umetnicu" koja je pevajući stekla "filing za osećaj" da ima talenta i za pisanje, te je napisala prvi roman pod naslovom Propadoh ti kroz barsku stolicu. Moli me da je upoznam sa nekom spisateljicom koja bi joj napisala recenziju. Poče i da peva neke moje negdašnje hitove i ja totalno poludeh. Ja sam se kidao u snu, buncao, znojio se i na kraju se probudio uz krik: "Kruga..a..a...!

Sedoh u krevetu i setih se mog blaženopočivšeg druga Miće Minimaksa, koji je znao da kaže: "Najgore je kad glupanu daš pare da to i bude!", a onda je Mića muzičkog autora podučavao: "Kad se glupanu predstaviš kao glupan, postaješ u njegovim očima opravdanje za glupavost koje nosi u sebi i tada si njegov idol!" Valjda su ga zato i pevači voleli.

A hrvatski ambasador u albanskom Kosovu Zlatko Kramarić podučava Albance, preko suda u Hagu, kakva su prava imali po Ustavu iz 1974. Okupatori su lako razumeli ustaše. Ustaša ih je učio da "lažu i sami veruju u sopstvenu laž", a okupatori su ustaši potvrdili da veruju u istinu "koju on prikazuje kao istinitu laž".

Za tog Kramarića, koji je bio čelnik Nogometnog saveza Hrvatske i član CK SKJ, govorilo se "da ima nogomet u venama, ali da ima slabu cirkulaciju". Sudelovao je u raznim sumnjivim poslovima hrvatskog nogometa. Ali neću o Kramariću, možda propeva, pa napuni Arenu. Može to da se desi, tako mi Borisa... Novkovića. Novkovića, bre! Stvarno imate pokvarenu maštu. Niste valjda mislili... Zadržite osmeh na licu, nije sreća u tome što niste, već u onome što jeste!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane