Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja strana

Zadnja strana

 

Će me bese u Niš

 

Piše: Boško Ristić

 

Kude smo ovo stigli, ceo Niš se pituva. I ja se pituvam, kude sam to bio i što sam radeo sve ove godine. Lele, lele, crni Boško, sa što da odbraniš ti ovu bruku i sramotu? Jedan moj stari Nišlija mi baš u svetu nedelju, na sred ulicu dobacue: Eee, moj Ristiću, iz poštenu kuću si ti, ali za koj' moj si se upetljao u tu stranku, i sa što će da odbraniš tu svoju poslaničku glavu, će dobiješ ti po grbini kol'ko smem da primetim, a sve od ove tvoje reformacije, što se šutirate sa ove sudije...

E, pa i meni mi je dosta svega, samo da se zna! Sa ću vi sve sastavim kako je bilo i sa koe smo muke radeli na tu reformaciju pravosudnu.

Vidim ja, će bude šorka, javio glavni šef da krene seča u pravosuđe. Jedni da odu, drugi da dođu. Koj nije po volju partije, da mu se otmu sve artije i da ga nema ni blizu sudnicu. Krene tako čuma po Srbiju da hara, vidim ja da je neka Ivana Letica-Pavić, član Državnog veća na tužioce, koja je birala svoje kolege, a sama izabrana za tužioca u Novom Sadu, kuma od onoga bimbašu vojvođanskog Bojana Pajtića! Pa da vidiš čudo, i njena rođena sestra Tatjana Đurašković izabrana je za sudiju Višeg suda u Novi Sad! Pa neka Branka Milosavljević, budući tužilac u Sremsku Mitrovicu, kuma one Zagorke Dolovac, što joj metnuše da bude tužilac na državu. Auuu, reko' ja sebi, lele, lele, Boško crni, za što će tebi ta advokatura u Niš ako nisi neko u Beograd? Metnem se i ja kao član na Visoki savet pravosuđa, da se malko popnem, da bolje vidim šta se ovo dešava.

I tako, gleda ja sa onu visinu, gleda, i imade šta da vidim...

Na spisak za buduće sudije koje smo mi dobili da sprovedemo od stranku sa najviše mesto, pronađem ja neku Vladanu Vukčević koja se još vika i Jovanović. Sumnjivo mi nešto, mislim se, da nije ona ćerka na srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića? Proverim malo, kad ono, jes' bre, ta je! Pogledam opet malo, piše da je Pravni fakultet završila za šest godine i sa prosečnu ocenu 7,23. Dobro, ali piše još i da nema ocenu za rad jer je bila na porodiljsko bolovanje.

Čitam, čitam, i naletim na još jedan kandidat, u stvari kandidatkinja za sudiju, neka Snežana Trifunović, ćerka od ovu bivšu poslanicu Lejlu Ruždić. Vidim ubava, mlada, mnogo mlada. Šes godine studirala, prosek 6,78.

Dobro, more, Boško, reko ja sebi, ne budi na kraj srca, mlado je to, će nauči posao. Kad može sin od Natu Mesarović, što ne može i ovo dete. Njega su još pre pet godine propali kandidati za sudiju koji su imali bolji prosek od njega osporavali, ama, evo ga opet, sad ga metnuše za sudiju od Viši sud!

A što ne može Natin sin, kad ga evo u Kosovsku Mitrovicu i rođeni brat od onaj ser Oliver Ivanović izabran za sudiju. Mislim, da javnost zna, ne mora da znači da će neki loš đak da bude i loš sudija. Mi to ne znamo. Možda se čovek vremenom priuči malo. Evo, imam baš na onaj spisak što smo ga dobili sa najviše mesto, ima ga jedan mali, zove se Vladimir Vrhovšek, sin na bivšeg sudiju od Vrhovni sud, ama u penziju, neki Miroslav Vrhovšek. Za pet godina studiranje, prosek mu beše 6,07.

Će vidimo, ne treba dete odma da teramo...

A što me pituvate za ovoga iz Kuršumliju, Ratka Zečevića, što smo ga metnuli za zamenika opštinskog javnog tužioca u Kuršumliju, mene mi to nikako ne odgovara. Svi mi znamo da je to jedan ljuti espeesovac, da je vitlao sa kuburu, sa pištolj neki, da je pucao u vazduh na miting Saveza za promene 1990. godine.

Sad kaže naš partner na koaliciju da je taj Ratko sa pištolj spasao život čoveku koji je bežao od razularenu gomilu. Jes' malo, ali neka... Nema veze. Će poštujemo mi naš koalicioni dogovor.

Stvari mora da se promenjuju. Pravosuđe mora da se dovede na evropski standardi. Će bude grešaka, će bude. Leeeele, kad sam gi gledao ovaj spisak što je stigo sa najviše mesto, mene mi pade mrak na oči! Majku da nemam ako nije tako! Aaaa, reko, neće ni Boško više da ga prave na budalu. Dopišem ja malo taj spisak. Metnem ja tamo jednu Milijanu Stojković iz Niš, prosek 7,8. Stavim u biografiju obavezno da piše: radela u advokatsku kancelariju od Boška Ristića, funkcionera DS, predsednika Odbora za pravosuđe i člana na Visoki savet od pravosuđe! A, u majčinu, što da se i ja malo ne isprsim, za koj' moj smo bili neka opozicija, je l' sad treba da tu pobedu na režim da mažem na leba ili da čekam da to neko drugi naplati?

Za mnoge me sudije sad spopadaju građani, evo, i za nekoga Milovana Božovića iz Jagodinu koji je bio suspendovan sa mesta opštinskog tužioca zbog nesavesan rad. Bio mu na stan otkriven neprijavljen pištolj, kubura, j..em li ga šta, a ovaj bivši ministar Stojković pobio te tvrdnje, kaže da je čovek imao samo dva pištolja sa oružni list. Sad, što ga Stojković brani, ne znam, ama da ima nešto, ima. Ne bi se Stojko podigo da nešto tu nema. More, i Stojko igra na dve scene! Eno ga, poslao čestitku na Natu Mesarović da joj čestita najvišu funkciju u pravosuđe. E, pa kad je tako, i ja sam malo metnuo svoje ljude na neku pravosudnu funkciju. Što da meni neki Stojko radi iza leđa, ovde nikad ne znaš koji Stojko može da ti smesti kad se najmanje nadaš.

Kad se sve sabere, će bude ovde nevolje, vidim ja, ali sa ovi naši prostakluci, neće da može u Evropi. Ko ne veruje da sam u pravu, izvolte u kolima, ja ću vas odvezem na najviše mesto pa neka vi on objasni šta je pisac teo ovde da kaže. Mnogo zafaljivam na pažnju. Izgledava da će me bese uskoro.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane