Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Priboj

Priboj

 

Grad sa pogledom na Kinu

 

Čiji pribor je Priboj

 

 

To je grad u kojem jednog sudiju, Momčila Vidovića, zovu Meko Srce, jer kriminalcima deli smešno male kazne. Zato je reizabran, a čak je dobio i šaljivi spot na internetu

 

Piše: Igor Milanović

 

Priboj na Limu je mali grad u jugozapadnoj Srbiji. Najpoznatiji je po FAP-u, nesrećnom proizvođaču motornih vozila, čija je sudbina bila još teža od Zastavine. Kako je nekada ceo grad zavisio od ove fabrike, svi su solidarno osetili njegovu propast. Generalni direktor FAP-a Mirko Stojović sada se nada da će u saradnji sa Kinezima ponovo podići na noge posrnulog giganta.

Kao generalni direktor Mirko ima i službeni auto, sa sve vozačem Nenadom Milekićem. Malo bolje informisani Pribojčani tvrde da je Mirko svom vozaču Nenadu, mimo zakonske procedure, dodelio stan u gradu, odmah pored poznate Joksimove mesare. Vernom vozaču ovo nije bilo dovoljno, pa je nabavio još jedan stan u centru. A što i ne bi mogao kada je suprugu udomio u FAP Stanu, jednom od preduzeća pribojskog auto-kombinata. Sada planira i sestru da zaposli, opet negde u okviru FAP-a.

Za Mirka mnogi veruju da je kao direktor jači od svih dosadašnjih pribojskih gradonačelnika zajedno. Smatraju da je on najodgovorniji što je buvlja pijaca usred grada, jer je tako pokušao da održi socijalni mir za vreme krize u FAP-u. Drugi za ovo orijentalno ruglo krive gradske inspektore, koji umesto da podnose prijave radije uzimaju donacije za svoj džep.

Kriza je kriza. A uz ekonomsku krizu u ovom gradiću se pojavila i jedna mnogo gora pošast - narkomanija. Priboj se nalazi na heroinskom putu koji preko Stare Raške spaja Kosmet sa Bosnom, ali i Crnu Goru sa Srbijom. Heroin je u Priboju toliko pristupačan da dnevna doza ove droge košta manje od dva piva u kafiću. Nije retkost ni da se u samim dvorištima osnovnih škola nađu dileri.

Jedno od mesta u kome su se ranije okupljali narkomani i narkodileri je kafić Džin u centru. Onda je njegov vlasnik Vito Bajić postavio stražu na ulazu, pa je u kafiću zavladao mir. Međutim, postavlja se pitanje odakle jednom vlasniku kafića novac i poslovni interes da plaća čuvare. Kada malo bolje pogledate po kafiću biće vam i to jasno, jer ćete da uočite prepoznatljive prijateljice noći koje nude svoje usluge gostima.

Među gostima ovog kafića je, tvrde upućeni, često viđan i predsednik opštine Lazar Rvović, bivši radikal a današnji naprednjak. Jedno veče ga je pijano društvo teralo da u kafiću radi sklekove za kaznu. Može Vito i više toga, pričaju stanovnici u pola glasa, jer se svuda hvali svojom pripadnošću BIA.

Drugo mesto za zabavu specifične vrste je motel Ribnjak na putu Nova Varoš - Prijepolje, koji je kupio pribojski lokalni biznismen Kosta Ranitović za svoga sina. Kosta je vlasnik svega i svačega u Priboju i okolini. U njegovo poslovno carstvo spada i Radio Koran u istoimenom trgovinskom preduzeću. Za sitnih 400.000 dinara Kosta je 2007. kupio i JP Informativni centar, u kome deluju radio i TV Priboj, i odmah počeo sa otpuštanjem radnika. Još 2002. Kosta je za preko dva miliona dinara kupio AD Autoservis (Autokaran) iz Priboja, ali se nije libio da kupi i zadrugu Poljopromet.

Iz Priboja je i bračni par Zoran i Milosava Milosavljević, vlasnici firmi Autoglobal i Autogrand, jedne registrovane u Priboju, a druge u Beogradu. Još jula 2009. radnici beogradskog Ikarbusa su podneli krivičnu prijavu u kojoj se navodi da preko pomenutih preduzeća Ikarbus vrši najveći deo svojih kupoprodajnih transakcija, iako za tako nešto ima sopstvene kapacitete. Milosavljevići su, naravno, od svake od ovih trange-frange akcija uzimali proviziju i do 11 odsto. Od tako skupljenih para su, između ostalog, kupili i 50 hektara smederevskog vinograda Godomin. Policija ih je uhapsila prvih dana ove godine zajedno sa generalnim direktorom Ikarbusa Srećkom Nijemčevićem.

Kao jednog od glavnih krivaca za cvetanje kriminala u Priboju građani navode loše sudstvo, a među svim sudijama najviše Momčila Vidovića, zvanog Meko Srce, jer kriminalcima deli smešno male kazne. Sudija Vidović, koji je reizabran, ovekovečen je i u jednom šaljivom spotu na internetu koji ga prikazuje kako pravdu deli za devize. Uglavnom evre, ali može i po dogovoru, tvrde tvorci ovog spota.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane