https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(H)umorna pria

 

(H)umorna pria

 

Lud, zbunjen, nenormalan

 

Od droge emo graditi kole i vrtie

 

 

Na TV-u prikazae neke poree, BMW-ove, audije i ta ti ja znam kakve automobile. Sve je to oduzeto kriminalcima. Kae ministarka Malovi da e se od novca sakupljenog na ovaj nain graditi vrtii, kole... Takvih vozila i mnogo skupljih ima koliko hoe u ovoj dravi. Samo stanite na prvu raskrsnicu i navataete bar jo hiljadu komada znatno boljih i skupljih. Sve poteno zaraeno

 

Pie Neboja (ita onaj ko dorukuje varke i kiseli kupus)

 

Malo sam poranio prolog puta s tvrdnjom da e nam isplatiti 1.800 dinara (ako ne lau), kao naknadu za prodaju velikih dravnih i javnih preduzea u koja smo svi ulagali ili su nam otimali i terali nas da plaamo. Jo se ni tamparska boja na novinama nije osuila, a oni nas zeznuli za sto dinara, plus kursne razlike, i eto ti u dinarima maznue odma u startu 450 miliona dinara, iliti prevedeno u nae novce 4,5 miliona evra i jo u kursnim razlikama tri miliona. Dakle, raun je jasan: odradili su nas za 7,5 miliona evra. Ako je za moju dravu, neka je, ako je za moju vlast neka, ako je za na razvoj... i treba.

Samo, oni svaki put neto tako maznu, a te pare se nigde ne pojave. Ili moda treba nadoknaditi onih milion dolara isplaenih da bi se uvenom bokseru superteke kategorije, dravljaninu Srbije Miladinu Kovaeviu, navodno sudilo u ovoj zemlji. A ako ste zaboravili, da vas podsetim da je M.K. zbog prebijanja amerikog studenta Brajana tajnhauera pobegao iz SAD gde mu je bio oduzet paso, pa su mu u srpskom konzulatu izdali novi da bi mogao da zbrie.

Pare isplaene, eto, mi sada nadoknadili u budetu. Sudstvo znamo u kojoj je fazi i u kakvom je stanju, pa tako oekujem i da se ovom silediji sudi na kukovo leto. A pare smo dali.

Jo jedna farsa iji kraj neemo videti. Kao ni epilog kofereta sa novcem. E, tu je Dai zbrisao na vreme. Javili mu. Pa mu se, kao, sada javio i Barak Obmana i zvao ga da zajedno dorukuju. Hoe li to pare hleba sa marmeladom i aj, koji e Ivica dorukovati sa Obmanom, biti plaeni iz naih depova? Jer, koliko je meni poznato, kod Amerikanaca se za doruak ne jede burek, pa e ministar posle toga ostati gladan i mora mu se dati dodatak na dnevnice da pojede i koji hamburger. A za put obavezno da mu se spremi peeno pile, jer daleko je Amerika. Uostalom, nek pita Miladina, ako ga skoro vidi. Ili ponesi ti, Ivice, za svaki sluaj varaka i kiselog kupusa, jer daba su ti Amerikanci odmrzli raune i dozvolili ulazak u njihovu zemlju, kad ti nema prebijenog dolara na tom raunu! Ili ima, a nama se ne havali i ne asti - nisam ja zaboravio iji si ti ak bio.

A evo sada nam na TV-u prikazae i neke poree, BMW-ove, audije i ta ti ja znam kakve automobile. Sve je to oduzeto kriminalcima. Najskuplji auto, kau, kota 100.000 evria.

Pitam se ta su toliko ekali. Pa takvih vozila i mnogo skupljih ima koliko hoe u ovoj dravi. Samo stanite na prvu raskrsnicu i navataete bar jo hiljadu komada znatno boljih i skupljih. Sve poteno zaraeno. Kae ministarka Malovi da e se od novca skupljenog na ovaj nain graditi vrtii, kole i ta ti ja znam ta jo. Jedino nije odgovorila na pitanje ko e u ovoj siromanoj dravi imati para da kupi te automobile i oduzete kue. Da li e i prethodnim vlasnicima biti dozvoljeno da na licitacijama opet otkupe svoje vlasnitvo?

Uhapsie, po ko zna koji put, i Kristijana Golubovia. Pa, jebote, ja sam mislio da je taj odavno u zatvoru i da doveka nee izai. A ono ispade da se on kod kue bavio porodinim biznisom, pa mu uorkirali i kevu koja je, po svemu sudei, vodila finansije. Lisice na ruke je izgleda dobilo i jo pola njegove familije.

On je doslovce shvatio preporuku naih vlasti da su male porodine firme oslonac razvoja ove drave.

To su uklavirili jo neki sa prethodnih strana ovog broja Tabloida, pa su reili da male porodine firme pretvore u velike prevarantske firme. Ova vlast oduzima automobile, kue, skuplja siu od love, a krupne zverke uva za sebe i finansiranje svojih potreba zvanih - partije.

Kada je voditeljka Tijanieve nacionalne televizije Upitnik pitala edu Jovanovia odakle mu dip, a on takoe nema ni dana radnog staa (osim to je muljao neto sa vlau), hladno je odgovorio: "Dao mi Beba". Dobro, dao ti Beba! A odakle Bebi? Ili svi vrli bivi dravni inovnici, pogotovo oni koji su bili zaposleni u BIA, mogu da poklanjaju dipove politiarima.

Klupko nikako da pone da se odmotava. A znamo ko je drao tringlu vunice na rairenim rukama, a ko je klupko motao. Taj to je motao, teko da e pristati i da ga odmotava.

Ali, zna se ko uvek u takvim priama najebe.

Zato u vam napisati vic, jeste malo bajat, ali uvek ima pouku.

Krenula u Srbiji istraga ko je ta i kako stekao, pa stigla pria i do ivotinja u umi. Nasta opta beanija. Bei medved i sretne lisicu. Pita ga lisica: - Zato bei? On joj ispria kakva je akcija u toku. - Pa dobro, ta ti ima? - Kako ta imam! - zaudi se medved. - Ja bundu, ena, bundu, deca bunde. Kako da dokaem odakle mi?!

Krenu lisica sa njim: - I ja imam isti problem! Sretoe usput majmuna. Ispriae mu ta se dogaa. Majmun rei da bei sa njima. Pita ga lisica: - Gde e ti? to bei? Nema kuu, nema auto. Nema 15.000 hektara zemlje. Ti ni dupe nema ime da pokrije!

A majmun joj odgovori: - U tome i jeste stvar, kad krene hajka na bogatae, prvo mi gologuzani najebemo!"

Hvatajte, gospodo iz vlasti, vi one koji su ovu zemlju i doveli dovde. A automobile i kue koje imate nameru da oduzmete i prodate, tim parama gradite, proirite i opremite malo luksuznije zatvore. Jer, oni koji u njima treba da stanuju navikli su na luksuz i rasko, pa je red da im i boravak tamo ostane u uspomeni i lepom seanju. Ili vi nemate hrabrosti i muda da to uradite? Ako ne elite to da uradite - a ne elite, vidi se po tome jer ste sudstvo rasturili na sastavne komade, koje e u narednih nekoliko godina teko biti povezati.

Vratiu se jo jednom na onu pominjanu emisiju Upitnik u kojoj su gosti bili edomir Jovanovi i Aleksandar Vui. Kao to je i red, razmenili su niz tekih i uvredljivih rei. Onda je Vui u svom ve oprobanom maniru potegao gomilu papira, na kojima su navodno bile teke optube o kraama i prevarama vlasti, ini mi se u nekim beogradskim optinama, na ta ga je voditeljka upozorila da ako je sve to tano, preda te dokumente tuilatvu. Nema nikavih informacija da ih je predao. Stvarno, zato ih nije predao?!

 

 

 

Hoe li to pare hleba sa marmeladom i aj, koji e Ivica dorukovati sa Obmanom, biti plaeni iz naih depova. Jer, koliko je meni poznato, kod Amerikanaca se za doruak ne jede burek, pa e ministar posle toga ostati gladan.

 

 

Kada je voditeljka Tijanieve nacionalne televizije Upitnik pitala edu Jovanovia odakle mu dip, a on takoe nema ni dana radnog staa (osim to je muljao neto sa vlau), hladno je odgovorio: "Dao mi Beba".

 

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane