https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad: Kad se lažno predstavi tenderska dokumentacija

Novi Sad: Kad se lažno predstavi tenderska dokumentacija

 

Falsifikat pobedio sertifikat

 

A.N.

 

Pred sam kraj 2008. Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za nabavku rashladnih uređaja, a za potrebe Studentskog centra Novi Sad. Na tenderu je, prema dokaznom materijalutećene strane (Frigo Delta), pobedilo beogradsko preduzeće ISM, vlasnika izvesnog Predraga Todorića, i to putem čistog falsifikata i uz obilatu pomoć za tu priliku angažovane pravnice Dragane Knežević, koja je, takođe prema saznanjima vlasnika Frigo Delte, lažno predstavila tendersku dokumentaciju.

 Dragana Knežević je spremila tendersku dokumentaciju a da nikoga nije konsultovala, pa čak ni stručne službe. Firma Predraga Todorića prošla je na tenderu za rashladne uređaje koji je raspisalo Ministarstvo prosvete Srbije, a za potrebe Studentskog centra Novi Sad, mada mu je firma bila registrovana kao radio-TV servis, pa čak i kao mehaničarska firma koja popravlja komore i mašine za pranje sudova!

Ništa nije pomoglo, pa ni to što je Frigo Delta predala odgovarajući sertifikat, a firma Dragana Kneževića ISM falsifikat.

Imala je oštećena strana, sudeći prema dokumentaciji koju poseduje u vezi s ovim slučajem, puno pravo da za nanetu štetu okrivi i direktora Studentskog centra Jovana Bjelobabu, koji je pomogao da Frigo Delta izgubi ovaj posao tako što je netačno sugerisao da je prošao rok od osam dana za podnošenje žalbi na uočene nepravilnosti.

Pale su i krivične prijave Frigo Delte protiv pravnice Dragane Knežević, direktora Studentskog centra Novi Sad Jovana Bjelobabe, članova tenderske komisije Slađane Kiković i Gorana Grbovića...

Predmeti nisu rešavani mesecima. U međuvremenu je stigla takozvana reforma pravosuđa.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane