https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin: Pitanja posle jedne saobraajne nesree

Zrenjanin: Pitanja posle jedne saobraajne nesree

 

Neodgovoran ili nije odgovoran

 

 

Nesrenog Miloa Anelia iz Zrenjanina vie nita ne moe da vrati u ivot, ali njegovi najmiliji i najroeniji i pored toga zasluuju i trae da do kraja budu razjanjeni svi detalji njegove pogibije 23.10.2009.

 

 

Milan Malenovi

 

Pomenutog dana, u veernjim satima, na bicikl sa motorom koji je vozio pokojni Milo naleteo je svojim vozilom dvadesetjednogodinji Rade Vidovi, takoe iz Zrenjanina, inae pripadnik policije. Ubrzo po nesrei Optinski sud u Zrenjaninu doneo je reenje kojim se Rade oslobaa svake odgovornosti za ovu nesreu.

Ono to prvo upada u oi, a to nadleni nisu ni pokuali da razjasne, jeste injenica da je do nesree dolo oko 21.45 asova, a da je policija deurnog sudiju o tome obavestila tek oko 23 asa. ta su pripadnici MUP-a Zrenjanin u meuvremenu radili na mestu dogaaja? Rodbina sumnja da je u tom intervalu deurna patrola pomogla da se prikriju pravi tragovi, jer ne samo to je Rade njihov kolega, ve je i Radetov otac njihov penzionisani kolega.

Sudei po skici lica mesta jasno je da je do sudara dolo na sredini raskrsnice ulica M. Tita i Zdravka elara. Nedvosmisleno je utvreno i da je saobraajni policajac Rade prekoraio dozvoljenu brzinu, kao i da nisu radila oba prednja svetla na njegovom vozilu. Ipak, sve ovo nije bilo dovoljno da se utvrdi i njegova sakrivica, jer je sud poao od pretpostavke da je pokojni Milo dolazei iz sporedne ulice u raskrsnicu uao ne potujui prednost drugog vozila. Pri tome, jedini ko bi tako neto mogao da izjavi je Rade, iju je izjavu trebalo uzeti sa podosta rezerve budui da je i on sam uesnik.

Da je sud eleo malo ozbiljnije da se pozabavi ovim sluajem, umesto to je bezrezervno poverovao uniformisanom licu zainteresovanom za ishod celog sluaja, utvrdio bi da je Miloev motocikl udaren sa zadnje strane, na samoj sredini puta. Odatle pa do zakljuka da je Milo eleo da sa glavne ulice skrene u sporednu, kada je na njega od pozadi naletelo Radetovo nepropisno osvetljeno vozilo, pri brzini daleko veoj od dozvoljene, ostao bi samo jo jedan korak.

Uz to, pitanje je ta bi bilo da je sluaj obrnut, odnosno da je civilno lice usmrtilo policajca, da li bi taj istrani i logiki korak bio preen. Ovako, rodbina sumnja u dobronamernost policije koja je zaboravila da o nesrei odmah obavesti istranog sudiju i da taj previd nije uinjen da bi se pomoglo svom kolegi.

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane