Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Kosovska Mitrovica: Ko je Milan Bigović, reizabrani javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu?

 

Moj na Kosovu

 

Kad je upisao Pravni fakultet u Nišu bilo je to zbog sestre koja je asistent na istom fakultetu. Kad je odatle prešao na Pravni fakultet u Prištini bilo je to zbog toga što mu je sestra, kao predavač, prešla na Pravni fakultet u Prištini. Milan Bigović je Pravni fakultet i završio zahvaljujući sestri Ljubici Mandić, profesoru na Pravnom fakultetu u Prištini

 

...

 

Milan Bigović nikada nije radio u Opštinskom sudu ili Opštinskom tužilaštvu, već kao pripravnik zasniva radni odnos u Okružnom sudu, gde kasnije zahvaljujući svojoj "uticajnoj sestri" biva izabran za sudiju. Posle toga, takođe zahvaljujući raznoraznim vezama, prelazi za zamenika u Okružno javno tužilaštvo, a sve zbog netrpeljivosti sa tadašnjim predsednikom suda i želje da se tu udomi kao javni tužilac, s obzirom na to da je tadašnji javni tužilac uskoro trebalo da ide u penziju. Tako mu i uspeva da kasnije i sam postane javni tužilac.

Bigović je učestvovao u krađi na izborima 1996/97. godine. Protiv njega je podneta i krivična prijava (KT 160/97), koju je tada nadležni opštinski tužilac, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, dostavio na nadležnost tužilaštvu u Prištini. I ne samo za njega već i za druge koji su sada - reizabrani.

 

Gde je opravdanje?

 

Milan Bigović je bio u sukobu interesa tri godine, tako što je kao okružni javni tužilac zaključio retroaktivno ugovor o delu br. 112-167 od 21.12.2007. godine sa opštinom Kosovska Mitrovica i tada koordinatorom Srboljubom Milenkovićem, koji je njegov školski drug iz gimnazije, a član savetodavnog tela u opštini bila je njegova "uticajna sestra" Ljubica Mandić (dokaz: primerak ugovora o delu, a ima ih više).

Milan Bigović deset godina u Opštinskom javnom tužilaštvu nije radio ništa iz struke, mesto boravišta su mu kafane. Pri tom se meša u sve poslove koji nisu bili u njegovoj nadležnosti, a sve zbog toga da pripremi teren za opštinskog javnog tužioca, za šta protežira svog čoveka. Na kraju se tako i desilo, kako bi mogao lakše da vrši uticaj na Osnovno tužilaštvo.

Milan Bigović je bruka za srpsko pravosuđe, i to po svim kriterijumima koje je Državno veće tužilaca usvojilo. Konkurisao je i na funkciju višeg javnog tužioca u Kosovskoj Mitrovici. Diskreditujući protivkandidata i uz podršku privatnih veza sa Slobodanom Homenom i političkih sa ministrom Goranom Bogdanovićem i državnim sekretarom Oliverom Ivanovićem, uspeva da bude izabran za višeg javnog tužioca.

Kako onda opravdati činjenicu da je Milan Bigović u dobrim privatnim odnosima sa državnim sekretarom Homenom i ministrom za KiM Goranom Bogdanovićem?

Kako opravdati činjenicu da je Zoran Jevremović, zet ministra Bogdanovića i "kontroverzni biznismen", izabran za zamenika Milana Bigovića u Okružnom javnom tužilaštvu?                   

Kako opravdati činjenicu da su svi kandidati iz Leposavića, odakle je ministar Bogdanović, udomljeni i izabrani u sudu i tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici?

Gospodin Jevremović je, inače, poznat i kao "biznismen". Njegovi sinovi Nemanja i Aleksandar su poznati narkodileri na Kosovu, i otac im pere novac, a ujak Goran Bogdanović omogućava jaku zaštitu. On to uspeva jer je bio i ministar za poljoprivredu u nelegalnoj kosovskoj vladi. Gospodin Jevremović ima dva stana u Budvi, dva u Beogradu, dva na Kopaoniku... Nemanja i Aleksandar Jevremović su, zahvaljujući svom uticajnom ujaku, zaposleni u Fondu za penziono i socijalno osiguranje u Kosovskoj Mitrovici.

Kako opravdati činjenicu da je supruga predsednika OO DS-a za Zvečan izabrana i postavljena za vršioca funkcije predsednika Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici?

Kako opravdati činjenicu da je Milan Bigović za rukovodioca u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici postavio Jovu Radovića, čija je supruga skoro postavljena za pomoćnika direktora bolnice za opšte i pravne poslove iako nema položen pravosudni ispit?

Na ovaj način zatvoren je krug političkih podela funkcija.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović postavlja Milana Jakovljevića, predsednika OO DS-a Zvečan, za direktora bolnice; za sudiju Osnovnog suda bira se njegova supruga Dragica Jakovljević, koja se imenuje i za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda, a Milan Bigović kao podobna politička ličnost za sva vremena i kadar svoje "uticajne sestre" biva reizabran i pored svega gorenavedenog, o čemu bruji ceo grad.

 

 

Sve je stvar pokrovitelja

 

Nikola Kabašić izabran je za sudiju Višeg suda i imenovan za vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici. On nema neko iskustvo kao sudija, a deset godina se bavi politikom i piše referate ministru Bogdanoviću. To je jedan razlog, a drugi je to što je bio miljenik Miroslava i Olivera Ivanovića, pa će valjda kao vršilac funkcije, a verovatno kasnije i kao predsednik Višeg suda, omogućiti Miroslavu Ivanoviću da i dalje živi u Beogradu i vodi privatni biznis na Kopaoniku, a za to vreme da prima platu u Višem sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Kako opravdati činjenicu da je Miroslav Ivanović izabran za sudiju Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici, iako od pre sedam godina, kada je razrešen funkcije predsednika tadašnjeg Okružnog suda, živi sa porodicom u Beogradu, i sve vreme prima - pun lični dohodak. Razlog verovatno nije to što mu je brat Oliver Ivanović, državni sekretar za Kosovo i Metohiju?

Kako objasniti činjenicu da su svi nosioci pravosudnih funkcija koji su radili u pravosudnim organima tzv. Republike Kosovo izabrani sada i u srpskom pravosuđu, kada je Homen na sastanku rekao da niko od njih neće biti izabran?

Kako to da nisu izabrani nosioci pravosudnih funkcija koji su stručni, dostojni i samostalni u svom radu, a izabrani su nestručni, nedostojni i podložni raznoraznim uticajima sa strane. Kako će Srbija sa takvim nosiocima pravosudnih funkcija u Evropu?

 

(Ime autora poznato redakciji)

 

 

 

 

Ko da više

 

Milan Bigović bio je aktivan učesnik sprovođenja politike Slobodana Miloševića (krađa glasova), nakon toga Vojislava Koštunice (kada je izabran za okružnog javnog tužioca), sada i ministra za Kosovo i Metohiju Bogdanovića (kada je reizabran). Postavlja se pitanje čiju će politiku sprovoditi u budućnosti. Kako se koja vlast promeni, Milan Bigović radi za novu.

 

 

 

Lokalni šerif

 

Milan Bigović vozi džip i kreće se po gradu izigravajući šerifa iz američkih filmova, samo mu još fale mamuze, s obzirom na to da je pištolj već nabavio.

 

 

 

Sumnjivo lice

 

Nije bez značaja ni činjenica da je Milan Bigović osoba iz suicidne porodice (majka i dve sestre izvršile samoubistvo).

Milana Bigovića napustila je supruga sa dvoje maloletne dece. Razlog: nasilničko ponašanje, maltretiranje i pijanstva (postoje dopisi u Republičkom javnom tužilaštvu koje je dostavila njegova bivša supruga, a iz kojih se može videti o kakvoj se ličnosti radi).

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane