Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Povodom teksta "Zdravo bolesni", autora Miodraga Jevtića, Tabloid 198

 

Na VMA se ide po kajmak

 

Poštovani gospodine Brkiću, ima mnogo toga prljavog o načelniku VMA Miodragu Jevtiću i njegovim saradnicima.

 

Da prvo kažem nešto o njegovom saradniku hirurgu Bratislavu-Braci Trifunoviću (Demokratska stranka) iz Despotovca. Njegova privatna bolnica je na crkvenoj zemlji i nalazi se na jednom brdu kod Despotovca (inače, svečano ju je otvorio Dragan Šutanovac). Kad je Braca rešio da ide malo u Beograd, onda je zahvaljujući svojim drugarima iz DS-a napravio da Ministarstvo za rad i socijalna pitanja u ime Vlade otkupi tu bolnicu za nekoliko miliona evra, jer im baš ta bolnica na takvom mestu treba za strarački dom. Naravno, pola para ide u DS kao donacija, a pola Braci. Onda Braca kupuje stan u Beogradu u ulici Mihaila Avramovića i pravi sebi novu privatnu ordinaciju. Takođe, deo inventara (instrumenti, hirurški sto itd.) ustupio je klinici UNA i ubira deo kajmaka.

Za to vreme je načelnik VMA Jevtić spremao teren za Bracu na VMA, tako što je dva najbolja hirurga na VMA oterao. Prvi je dr Ćuk, a drugi dr Mile Ignjatović. Sada obojica rade na Zvezdari. Oba ova hirurga su bili načelnici odeljenja. Od kada je Mile Ignjatović otišao, Jevtić nije nikoga postavljao za načelnika odeljenja i tako je do danas, jer to čuva za Bracu. Braca to postaje ovih dana, Jevtić mu je već potpisao postavljenje.

Braca se od prvog dana ponaša kao šef, iako je vrlo loš hirurg. Ali to nije sve. Sada Braca dovodi svog drugara, hirurga iz Valjeva, kojeg takođe primaju na VMA, kao i ženu tog Valjevca, koja je instrumentarka i biće postavljena za glavnu instrumentarku operacionog bloka. Za sve su to zaslužni članovi DS-a.

A sam Jevtić je sada u januaru primio na hirurgiju i svoju naložnicu dr Draganu Stojanović, udatu Pilipović, iz Pirota, iako se na konkurs za to mesto javilo više ljudi koji su vojni stipendisti i hirurzi. Tu Draganu je Jevtić već jednom bio primio na VMA, u julu 2008, ali je ona odustala, jer je njen muž sabrao "dva i dva". Ali, sada Dragana ponovo dolazi.

Nešto i o Jevtiću i njegovom nerazdvojnom drugu Mišku Obradoviću, koji vedri i oblači. Taj Obradović prodaje sve i svašta, a naročito lekove i potrošni materijal, kao i aparate. Kum je Laleta Sekulića i bivši predsednik JUL-a za Crnu Goru i preko Jevtića krade ogromne pare. Jevtić i on su nerazdvojni drugari. Jevtić je stalno kod Miška u basnoslovno skupoj kući u Jezdićevoj ulici. Tu kuću je Miško, naravno, pošteno zaradio, a deo te poštene zarade koju ukrade od VMA daje Jevtiću. Da se ne zaboravi, i Miškova žena radi na VMA na anesteziji. I ona je kao nezavisna država, radi šta hoće, ide na odmor kad i koliko hoće.

Jevtić je i sina zaposlio na VMA, u Centru za obuku i taktiku, gde je predavač sanitetske taktike ili, bolje rečeno, klati jaja dok ne dobije specijalizaciju. Naravno da Jevtiću Braca sređuje sve što treba, pa mu je tako preko Jelene Trivan sredio da mu ženu izaberu za sudiju. Jevtić je to pre nedelju i po dana proslavio u staroj vodenici kod kule Nebojša svečanim ručkom plaćenim, naravno, parama VMA. Gosti sa VMA su bili Braca, Zoran Popović, Uroš Zoranović, Miško i brojni drugi.

I još malo, ovog puta o nabavkama. Poslednja kupovina je biplejn angiografska sala, koju je VMA (Jevtić) platio 750.000 evra više od realne cene, a evro je VMA plaćao 120 dinara. Takođe, magnetna rezonanca za VMA je pre godinu dana, kada je evro bio oko 86 dinara, plaćena nekoliko miliona evra, a evro je takođe zaračunavan 120 dinara. O tome bi, kad bi hteo, najviše mogao da kaže Srđan Kuprešanin, smenjeni načelnik radiologije. Jevtić ga je smenio i oterao u penziju, jer ovaj nije hteo da potpiše nabavku magnetne rezonance.

(Ime autora poznao je redakciji)

 

 

Protestno pismo glavnom uredniku Milovanu Brkiću

 

Male droce, šatro dame

 

Povodom teksta "Zašto je muž sa pištolja prešao na cveće", Tabloid br. 196, i "Ispravljamo se", Tabloid br. 198, iz Kliničkog centra Srbije stižu novi prilozi za istoriju zdravstveno-moralnog beščašća 

       ...

Sa nevericom smo pročitali u prošlom broju Vaše izvinjenje dr Jeleni Jeremić, koja je zaposlena na našoj klinici, i njenoj sestri.

Uz naše pismo koje ste objavili pod naslovom "Zašto je muž s pištolja prešao na cveće" poslali smo Vam i dokaze koji potvrđuju naše navode.

Zabrinuli smo se da Vas, možda, nije posetio Jelenin dečko, koji je, inače, dobar čovek, odličan hirurg, i koji je jednom prilikom došao na našu kliniku u prilično pijanom stanju, a po nagovoru dr Jelene Jeremić, tražeći dr Zorana Jovanovića, da ga ubije, jer je on, navodno, maltretirao Jelenu! Jelenin dečko je poznat kao prek čovek - tamo gde radi pucao je kolegi u stomak, a pamti se i njegovo bacanje televizora sa sprata na fakultetu. On je napisao i doktorat dr Jeleni, a na sličan način karijeru gradi i njena sestra.Verovatno će ga Jelena zaboraviti kao i dr Stefanovića. Pretprošle godine Jelena je išla kod akademika Peška da za svog dečka traži premeštaj na plastičnu hirurgiju, ali tadašnji direktor KCS Vojko Đukić nije hteo da čuje za to zbog njegovih ekscesnih situacija po kojima je poznat.

Kada je direktor Đukić odbio da njenog dečka premesti na plastičnu hirurgiju, a njoj obezbedi asistentsko mesto, dr Jelana Jeremić se spanđala sa jednim starijim članom uprave Kliničkog centra, koji je stariji i od njenog dečka, tražeći da joj obezbedi asistentsko mesto. Čule smo kada ga je zvala, tvrdeći da joj kasni menstruacija, i da je možda trudna, da ne zna šta da radi, jer se njen dečko raduje njenoj trudnoći! Nama je bilo neprijatno, njoj ne. Sada je u paralenoj vezi sa drugim uticajnim profesorom sa Medicinskog fakulteta u Beogradu.

 Njena glavna veza na Klinici je dr Mima Novković, koja je opšti hirurg i kompanjon prof. Zorana Tačevića, pa oni nju kod Slave Peško guraju da postane asistent. Međutim, dr Jeremić na sva usta ogovara van klinike dr Slavojku, pa verujemo da je to propala stvar.

Pominjanje imena dr Predraga Stefanovića, bivšeg direktora naše klinike, kojeg se danas sestre Jeremić odriču, samo je dokaz kako male droce besprizorno grade karijere. Sestre Jeremić su i upropastile život bivšem direktoru Stefanoviću, koji je bio odličan lekar, sportista, ali je iznenada umro, a pred smrt je saopštio svojim prijateljima da su mu sestre Jeremić došle glave. A on ih je zaposlio, promovisao...

Znamo da niste plašljiv čovek, a priznajemo da Vas bije glas da niste ni tako nežni, te nas zbog toga iznenađuje Vaše izvinjenje sestrama Jeremić.

U našem zdravstvu nepotizam caruje i preti da uskoro moramo pomoć da tražimo u inostranstvu. Nisu samo sestre Jeremić kćerke kojima su otac i majka lekari i koje su naučne karijere gradile uz pomoć nogu i roditelja. Molimo Vas da istražite ovaj fenomen i videćete da je na Medicinskom fakultetu u Beogradu i fakultetima u Nišu i Novom Sadu ista praksa. Vi ste u Vašem listu pokrenuli tu temu, ali niste išli do kraja, imenujući i profesore i njihovu decu. Možda bi deca i htela da studiraju druge fakultete, ali njihovi roditelji ih primoravaju da krenu njihovim stopama.

Koliko nam je zdravstvo trulo potvrđuje i najnoviji slučaj sa naše klinike za plastičnu hirurgiju. Pre više od mesec dana dr Zoran Jovanović je, iz osionosti, zapušio novinama sve toalete; došlo je do poplave, zapušenja kanalizacije, nestanka struje... Ovom čoveku niko ne može da stane na rep. Morali smo da otpuštamo pacijente na kućno lečenje (naravno, Jovo Milušić, koji izbegava suđenje, više od dve godine je na ''lečenju'', jer ga drži dr Zoran Jovanović).

Ko nam to, pitamo se, rukovodi zdravstvom, i na koje ćemo grane spasti? Kolege iz KCS javile su nam da ste pre nekoliko dana bili na pregledu, uz jako obezbeđenje! Vaša teloraniteljka je oborila medicinsku sestru u hodniku, otimajući joj iz ruku Vaše nalaze koje je ona, ni kriva ni dužna, po naređenju lekara, krenula da fotokopira. Znamo da Vam nije lako, ali ste nam, koliko-toliko, vratili nadu da se mafija u zdravstvu ne oseća spokojnom.

(Imena autora poznata redakciji)

Napomena redakcije: Junacima zdravstvene mafije bavi se odsek za ekološka pitanja našeg magazina. Odluku o izvinjenju doneo je glavni urednik, bez ičijeg pritiska.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane