Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid istražuje

Tabloid istražuje

 

Ko i kako trese tle po svojoj volji i za svoj interes

 

Zemljotresi iz jonosfere?

 

 

Da li je izuzetno razoran zemljotres na Haitiju (7,0 stepeni po Rihteru) koji se dogodio 12. januara ove godine nastao upravo delovanjem antenskog sistema HAARP? Zanimljivo je da se jedan takav sistem antena nalazi u neposrednoj blizini Haitija, u Portoriku. Ovo pitanje nije postavila samo venecuelanska državna televizija, već je pokrenuto na mnogim internet forumima

 

Ivona Živković

 

Ime Nikole Tesle je neizbežno u svakoj diskusiji. Naime, poznato je da je on vršio eksperimente sa rezonantnim vibracijama. Princip je bio jednostavan, s obzirom na to da je još tada Tesla shvatio da sve u svemiru, pa i svaki molekul na Zemlji, vibrira na određenoj frekvenciji. Pomoću svog vibracionog uređaja koji je on usavršio 1897. mogao je tako da ovu prirodnu frekvenciju koja stvara takozvani "stojeći talas" (koji se ne kreće, a osciluje kao zvučni talas koje stvara žica na violini) poveća i bukvalno protrese molekule i izazove teška razaranja same strukture materijala na koju bi svoj vibrator usmerio. Vibrator nije bio veći od budilnika i nosio ga je u džepu. A taj "materijal" je mogla da bude i čitava planeta Zemlja.

Američki novinar A. L. Benson pisao je o ovoj Teslinoj spravici kasne 1911. za Herstov tabloid The World Today. Tako je naveo da bi Tesla zakačio svoj vibracioni tjuner na čeličnu polugu dugačku dve stope i debelu dva inča koja mu je služila kao link. Vibrator bi uskladio sa određenom frekvencijom molekula čelične poluge. Dugo vremena ništa se ne bi događalo, ali bi onda nakon određenog vremena čelična poluga počela da podrhtava sve jače i jače, sve dok ne bi počela da se širi i skuplja kao otkucaji srca, i konačno - prepukla.

"Ono što težak kovački čekić ili jaka čelična poluga nisu mogli da razbiju, mogla je kanonada otkucaja tako slabih, od kojih nijedan pojedinačno ne bi mogao ni bebu da povredi", zapisao je 1911. Benson. I Tesla bi bio zadovoljan. Ali ne dovoljno.

 

Teslin zemljotres

 

Tesla bi onda stavio svoj vibrator-tjuner u džep i izašao da "lovi" neku nezavršenu građevinu čelične konstrukcije. Na kraju Volstrita bi našao jednu takvu, sa skelama i sa tek poređanim ciglama i kamenjem. Učvrstio bi onda svoj vibrator-tjuner na neku od čeličnih greda i podešavao frekvenciju dok ne bi dobio ono što mu odgovara. I onda bi čekao.

Konačno, čelična struktura bi počela da se drmusa i da pucketa, i radnici bi u panici silazili na zemlju verujući da je teren pogodio zemljotres. Zvali bi policiju. Tesla bi stavio tjuner u džep i otišao. Ako bi delovao deset minuta duže, čitava zgrada bi se srušila. Sa istom spravom mogao bi da razori Bruklinski most za manje od jednog sata.

Tesla je još tada tvrdio da adekvatno podešena sprava može biti korišćena za pronalaženje nafte i raznih minerala pod zemljom tako što bi delovala kao sonar.

I to se danas koristi. Svi slojevi na planeti su kao žice na klaviru. Treba ih samo udariti i "čuti" kako odzvanjaju. Po frekvenciji se može odrediti svaki materijal. Istraživanja po tlu Haitija tako je moglo biti uzrok katastrofalnog zemljotresa, kao i brojnih naknadnih slabijih podrhtavanja.

Tesla je voleo da zakači svoj vibracioni tjuner na čelični nosač zgrade za koju se verovalo da je izgrađena na granitu, i otkrio da se zapravo nalazi na mrkom peščaru.

Na taj način bi otkrio pravu strukturu građevinskog zemljišta. Pesak je izuzetan provodnik vibracija.

Oni koji su stanovali u blizini Tesline laboratorije u Njujorku, više puta su bili u prilici da osete kako im kuće podrhtavaju, knjige i posuđe padaju sa polica, prozori i slavine pucaju. Potresi su se osećali u okolini od nekoliko blokova.

Potres se jednom osetio i u lokalnom njujorškom zatvoru i izazvao paniku među zatvorenicima i čuvarima. Pozivi građana policiji i zahtevi da se ispita rad "sumanutog naučnika" nisu bili neuobičajeni.

Kada je jednom policija po prijavi došla u Teslinu laboratoriju u Wordenklif, zatekli su ga kako čekićem lomi svoj vibracioni tjuner veličine budilnika. Tesla im se tada, navodno, obratio rečima: "Gospodo, žao mi je. Upali ste suviše kasno da budete svedoci mog eksperimenta. Zaključio sam da je neophodno da ga zaustavim, jer je iznenada sve krenulo u neželjenom smeru. Ipak, ako budete prolazili ovuda večeras, imaću novi oscilator zakačen za platformu i svaki od vas može stati na njega. Verujem da ćete doživeti nešto najuzbudljivije. Sada morate ići jer imam mnogo toga da uradim. Do viđenja".

Po nekim izvorima, Teslina sprava (vibrator) je tada bila "vezana za metal na jednom atomskom nivou" i Tesla u tom trenutku nije imao kontrolu nad eksperimentom, pa su vibracije postale nekontrolisane i prejake. Znajući da će jak potres izazvati paniku, Tesla je bio prinuđen da uništi vibrator-tjuner.

Kasnije je pred novinarima obrazložio da bi se na ovaj način pod određenim okolnostima čitava planeta Zemlja mogla prepoloviti. Detonacijom tona dinamita u intervalima od jednog sata i 49 minuta pokrenuo bi se prirodni "stojeći talas" koji bi vibrirao u mestu sve dok Zemljina kora više ne bi mogla da drži unutrašnji sadržaj.

U Teslinu laboratoriju je svraćao često i Mark Tven, koji bi dugo stajao na vibrirajućoj platformi, smatrajući da vibracije imaju lekovit učinak, iako ga je Tesla više puta upozoravao da ne preteruje.

"Nakon jednog takvog dužeg stajanja, Tven je osetio laksativni učinak vibrirajuće platforme, i morao da trči do toaleta", zapisao je Benson.

Tesla je tu novu nauku nazvao "tele-geodinamika".

Budući da u to vreme moćni finansijski magnati na čelu sa J.P. Morganom nisu znali kako da iz ovih Teslinih ideja izvuku profit, projekat je zataškan i pušten je da "padne u zaborav". Ipak, priče o Teslinom "tajnom oružju" kog su se dočepali Rusi bile su aktuelne i u Jugoslaviji među običnim ljudima u vreme moćne sovjetske države.

Ali, projekti i nacrti kojih se FBI dočepao nakon Tesline smrti (za koji mnogi i danas veruju da je bila nasilna) sasvim izvesno su dati podobnim mudrim glavama da na njima dalje rade.

 

Japanci su shvatili šta je Tesla radio

 

Hideo Murai je bio Japanac sa najvišim koeficijentom inteligencije ikada izmerenim u Japanu. Bio je ministar za nauku i tehnologiju, ali zbog siromašnog porekla nikada nije napravio svetsku karijeru kao naučnik. Pored toga, kažu da je podržavao japansku nacionalističku organizaciju Aum Šinrikio, čiji je harizmatični vođa Šoko Asahara jednom izjavio: "Oružje koje bi bilo korišćeno u Trećem svetskom ratu je takvo da prema njemu atomske i hidrogenske bombe izgledaju kao igračke. Za sada, glavni deo ovakvog ruskog arsenala je nazvan "zvezdani reflektorski top". Sjedinjene Države imaju u strateškoj odbrani oružje koje doseže do mikroplazme. (Tehnologija zasnovana na mikroplazmi tek danas počinje komercijalno da se razvija).

Ipak, izjava koja je Asahari došla glave data je 8. januara 1995. na radiju: "Japan će biti napadnut zemljotresom. Najverovatnije mesto udara biće Kobe". I zemljotres se zaista nakon devet dana dogodio. Stradao je grad Kobe. Kako je Asahara došao do ovog saznanja i ko je on zaista bio i čijim je interesima služio i danas je nepoznato.

Kada su na jednoj konferenciji za strane medije o zemljotresu u Kobeu pitali Hideo Muraija (7. aprila 1995), on je odgovorio: "...postoji velika verovatnoća da se veštački aktivira zemljotres korišćenjem elektromagnetne snage".

Poznato je i da su neki članovi organizacije Aum Šinrikio bili u Beogradu u muzeju Nikole Tesle raspitujući se za njegovu zaostavštinu. Aum Šinrikio je ubrzo nakon ovih izjava teško kompromitovana, navodnim "otkrićem" da su baš oni podmetnuli otrovni gas "sarin" u tokijski metro (mada je nejasno zašto bi to radili), nakon čega su vlastima bila otvorena vrata da ih proglase opasnim teroristima i pohapse članove i Asaharu. Japan je inače nakon Drugog svetskog rata potpuno pokorena zemlja (kako i ne bi sa dve atomske bombe koje su na njega bačene) i od tada imaju prozapadnjačku marionetsku vladu i carevinu. I rade danonoćno kao sumanuti (kao robovi).

Hideo Murai je ubrzo spektakularno pred kamerama izboden nožem, i to su veoma vešto izveli, navodno, pripadnici japanske mafije - jakuze. (Da li je ovo bila jasna poruka svim japanskim nacionalistima?) Saznanja o tome kako se može izazvati zemljotres ostala su tako u "sigurnim" glavama koje i danas vladaju svetom.

 

Svetlucanje oblaka pred zemljotres

 

Naučnici već decenijama mozgaju kako da pronađu način predviđanja zemljotresa. Ali, to im ne polazi za rukom. Stručnjaci za HAARP, međutim, odavno su zapazili da pojedine pojave na nebu, u vidu svetlucavih fenomena i spektralno obojenih oblaka, gotovo uvek predstavljaju "okidač" koji će u tom područiju izazvati zemljotres. Neki geolozi demantuju povezanost ovih fenomena sa HAARP-om, otkrivajući da ovi spektralni efekti nastaju kada se kristalne stene u zemlji deformišu usled sporog mrvljenja, a koje se događa pre zemljotresa. (Da podsetimo da je teorija o zemljotresima koje izazivaju sudari tektonskih ploča ipak samo teorija, jer postojanje tektonskih ploča još niko nije dokazao). Ovi geolozi tako, u stvari, potvrđuju da je taj svetlosni spektrum prirodno upozorenje da će doći do zemljotresa. Dakle, ako taj fenomen nije povezan sa aktivnostima HAARP-a, već je po prirodi povezan sa nastankom svakog zemljotresa, onda nauka odavno zna da ti elektromagnetni poremećaji prethode zemljotresu, pa je nejasno zašto se to prikriva. I ti fenomeni se zaista i pojavljuju u zvaničnim magnetometrijskim podacima u sva tri najjača zemljotresa - u Kini i Pakistanu 2008. i 2009, kao i na Haitiju 2010. Iako se sve podudara sa ovom naučnom tvrdnjom, pitanje je zašto onda javnost nije upoznata sa ovim očito jasnim signalom koji najavljuje zemljotres? Ili ovi geolozi jednostavno lažu da bi prikrili dejstvo HAARP-a?

Spektralna svetlost na nebu je bila jasno vidljiva (i čak snimljena) 30 minuta uoči katastrofalnog zemljotresa koji je 2009. pogodio kinesku oblast Sečuan i ubio 87.000 ljudi. Univerzitet u Tokiju precizno je registrovao oscilacije u magnetnom polju na područiju Haitija koje su prethodile poslednjem razornom zemljotresu i zapravo ga podstakle.

 

"Dijalog" tajnih službi preko zemljotresa

 

Veštačko izazivanje zemljotresa ima dugu istoriju. Navodno su prvi počeli da ga praktikuju u Sovjetskom Savezu kada su nakon jake detonacije nuklearne bombe od 10 megatona,  septembra 1978, preusmerili podzemni udarni talas ka Iranu. Efekat je bio katastrofalan zemljotres magnitude 7,4 koji je pogodio ovu zemlju. Ovaj zemljotres je, navodno, ubrzao pad proamerički orijentisanog šaha Reze Pahlavija.

Na ovakav eksperiment SAD su odgovorile aprila 1979. izazivanjem zemljotresa sa usmerenim udarnim talasom magnitude 7,2 koji je pogodio čitav priobalni pojas Crne Gore. Ovaj region je istorijski uvek bio strateška zona Rusije, a danas je praktično u vlasništvu ruskih tajkuna koji su u službi dinastije Rotšild koja kontroliše najveći deo naftnog biznisa u Rusiji.

Zanimljivo je pomenuti i jedan neobičan cunami koji je ubio tri kupača na velikoj ulcinjskoj plaži avgusta 2006. Ovom cunamiju su prethodili veliki talasi, navodno zbog južnog vetra, a onda su iznenada stigli cunami talasi. Odmah nakon ovih talasa usledio je zemljotres od 3,0 stepena po Rihteru. S obzirom na to da ova jačina potresa ne može da izazove cunami jer je za to potrebno bar 6,6 stepeni, a i potres je usledio nakon talasa, ostala je zagonetka šta je izazvalo ovaj crnogorski cunami. Da li je i to možda bio neki deo "razgovora" upućenih službi koje inače praktikuju ovakve "dijaloge" i šalju poruke pretnje kojima se jasno demonstrira sila. Naravno, obični građani, kao i većina političara (koji su za vlasteline ipak samo robovi predradnici), ne znaju ništa.

Kada se pogleda šema zemljotresa na globalnoj mapi poslednjih deset godina, gotovo svi najrazorniji zemljotresi dogodili su se u najgušće naseljenim oblastima u svetu. Haiti je upravo jedna takva oblast - čak najgušće naseljen region na svetu. Da li se može zaključiti da se i na ovaj način vrši jedna perfidna depopulacija?

 

Istovremeno, sve pogođene države su na ovaj ili onaj način pre zemljotresa bile pod određenim političkim pritiskom Zapada: Iran, Avganistan, Indonezija, Pakistan, Kina, Indija,Turska, Grčka, Italija, Japan, Peru. Čini se da ovaj "prirodni fenomen" i te kako "pazi" da ne pogodi Pariz, London, Brisel, Ženevu, Vašington, ili ne daj bože, Vatikan ili Izrael.

 

Kakva koincidencija - Izrael je (kako piše izraelski "Arutz Sheva") upravo najavio da će ovih dana izvršiti neka ispitivanja veštačkim izazivanjem zemljotresa kako bi naučnici saznali više o prostiranju zvučnih talasa i ispitali načine da ih kontrolisano sprovedu u željeni region (misli se na region koji nije naseljen, ako neko možda posumnja u "dobre namere" eksperimentatora). Čitav projekat finanisira, verovali ili ne, Ministarstvo odbrane SAD.

 

Eureka, pa Haiti

 

Pre serije zemljotresa koji razorno drmaju poslednjih dana Haitijem, ali ne čine štetu susednoj Dominikanskoj Republici (koja je, u stvari, američka vojna baza), u Pacifiku je 10. januara 2010. napravljena i "mala generalno proba". Tada je izazvan potres od 6,5 stepeni u rejonu severne Kalifornije i najviše se osetio u gradu Eureka. Zbog solidne gradnje stambenih objekata ovaj potres nije izazvao katastrofalna stradanja kao na Haitiju.

Tako je lokalni list Los Anđeles tajms objavio da je zemljotres bio oko 33 milje jugozapadno od grada Eureka, čiji su stanovnici u panici istrčavali na ulice i onda bežali masovno ka brdima plašeći se cunamija.

Oko 25.000 domaćinstava je ostalo bez električne struje, a prekinut je dovod vode i gasa. Bez struje je ostala i gradska bolnica.

Zabeleženo je tada još najmanje 10 naknadnih potresa, ne jačih od 4,2 stepena. Poslednji zemljotres pre ovog zabeležen je u ovoj oblasti 2005. i iznosio je 6,6 stepeni magnitude.

 "Bio je to monstruozan zemljotres", izjavio je za LA tajms izvesni Fil Barns, vlasnik jednog restorana-pekare. "Oni su ovde obično oštri, ali ovaj je bio veoma klimav. Talasao je u svim pravcima".

Da, baš takav "klimav" zemljotres pogodio je Haiti 12. januara 2010. Kako je trenutak udara izgledao, jasno se vidi na snimku koji su napravile sigurnosne kamere na jednom objektu, a što je prikazano i na BBC-ju.

Zemlja je gotovo vertikalno poskakivala kao da se čitavo tlo nalazilo u jednom velikom loncu ključale vode. Takvo drmusanje upravo liči na efekat koji se stvara jakom rezonancom  stojećeg talasa i na snimku se jasno vidi kako se čvrsto građena zgrada nakon takvog drmusanja konačno ruši. Automobili koji su prolazili ulicom zaustavili su se jer više nisu mogli dalje od  klimanja.

 

Humanitarna pomoć ili invazija

 

Kao da su predosećali da se u ovom regionu može dogoditi teška humanitarna katastrofa,  iz američke Južne Komande (Southcom) sa vrhovnim štabom u Majamiju, dan pre zemljotresa (11. januara) odlučili su da održe vežbu na kojoj je simulirano pružanje humanitarne pomoći Haićanima u slučaju uragana ili zemljotresa (!) Tada su uspostavljeni komunikacioni linkovi i onlajn sistemi za sve "humanitarne" akcije koje će samo dan kasnije zaista i uslediti. Tada je samo doneta odluka da se vežba dalje odvija "uživo". I ovo je veoma detaljno opisao Mišel Čusudovski.

Tako je zamenik glavnokomandujućeg Southcoma, general P.K. Keen, 11. januara već bio na zadatku na aerodromu u Port-o-Prensu. U trenutku katastrofe 12. januara je odmah sa lica mesta izvestio preko već spremnog onlajn sistema za komunikaciju da je "poletna pista u funkciji", ali "kontrolni toranj nema mogućnost za komunikaciju ", kao i da "putnički terminal ima strukturna oštećenja".

Zahvaljujući ovoj neobičnoj anticipaciji i simulaciji koja je nastavljena uživo, ka Hitiju su odmah krenuli sa pružanjem "humanitarne pomoći" koja je najpre stigla u vidu nosača borbenih aviona "Karl Vilson" 82. vazduhoplovne jedinice, koja je zauzela glavni aerodrom u Port-o-Prensu (a kasnije čak četiri aerodroma na Haitiju), odlučujući čija "humanitarna pomoć" može da sleti a koja ne. Francuskim "lekarima bez granica" su uskratili dozvolu za sletanje pa je Francuska zvanično negodovala. Stiglo je 2.000 marinaca, ukupno 10.000 vojnika. Prava humanitarna pomoć - lekovi, hrana i voda, kao brod-bolnica Komfort, upućeni su sa nekoliko dana zakašnjenja jer ih je trebalo "dobro utovariti i pripremiti", zapravo pred kamerama CNN-a pokazati američkoj javnosti kako se na Haiti šalje "humanitarna pomoć".

Reći američkim građanima i vojnicima da se ide u okupaciju i porobljavanje Haićana, jednostavno ne bi bilo prihvaćeno. Običan narod nikada nije shvatao način života i potrebe vlastele.

 Sve u svemu, čitavom koordinacijom "humanitarne pomoći" Haitiju rukovodi - Pentagon. I nikakve logike tu nema osim one koja jeste - a to je vojna invazija. Za ovakve "humanitarne" poslove američka vojska je dobila mandat tokom slične "humanitarne akcije" nakon uragana Katrina, koji je pogodio Nju Orleans. Kako je to bilo efikasno korišćenje vojske u sopstvenoj državi uverili su se građani Nju Orleansa koji su na silu isterani sa svojih poseda (jer je pretila epidemija raznih bolesti), potrpani u autobuse i jednostavno deportovani.

Njima je trajno zabranjen povratak u njihove razrušene kuće, na zemljište koje se moglo prodati bogatijima.

Ukoliko je ovo bila samo jedna velika proba "uživo", može li se u budućnosti očekivati prava serija humanitarnih katastrofa sa uraganima, tornadima, zemljotresima i poplavama širom sveta. Ili dovođenje ledenih talasa koji će povećati potrošnju gasa, nafte, struje? A to diže i cenu, zar ne?  Evropa je najbolje mesto za takav biznis jer će bogatiji stanovnici platiti za gas i više. Regioni bogati naftom ili mineralima, ali i ljudskim resursima (ovde se misli ne samo na robovsku radnu snagu već i na pravi "rezervoar" donatora ljudskih organa koji na Zapadu imaju fantastičnu cenu), mogli bi tako postati mesta za odigravanje "prirodnih kataklizmi" kao što su zemljotresi.  Nije li to idealan način stvaranja tržišta po potrebi? Ne bi li to bila fantastična igra u kojoj bi glavnu ulogu imao sistem antena u projektu HAARP?

Savršeno uigran tim nazvan "Lekari bez granica" (možete ovo protumačiti kao moralne granice) odmah je krenuo sa svojom uigranom ekipom, koja je, poznato je, iznedrila i takve "moralne" i "političke gromade" kao što je Bernar Kušner. Zanimljivo je da gde god se ova ekipa nađe da pruža svoje lekarske usluge, stvori se neka još "savršenija" mafija koja krade ljudske organe i decu (baš kao što je nekakav Bin Laden gađao Pentagon i Njujork iz pećine u Avganistanu). I to se upravo događa i na razorenom Haitiju. Upravo je objavljena vest da deca, posebno bebe, jednostavno nestaju. Ovde je očigledno samo pitanje koliko su ljudi u stanju da procene šta je istina u onome što im plasiraju globalni mediji.

 

 

 

Čelzi i Bil Klinton skupljaju keš

Ovakva katastrofa je i idealan način da se prikupi puno keš novca. Glavni agent za skupljanje para u ovakvih "humaniratnim" akcijama je Bil Klinton. Uloga mu je ekspresno dodeljena nakon katastrofalnog cunamija koji je 2004. pogodio čak 11 azijskih država. On je sada osnovao "Clinton Haiti Relief Fund" i preko globalnih medija poziva Amerikance, ali i Evropljane, da mu uplate novac u fond. I poručuje im da je najbolje da to bude keš. I Čelzi Klinton se uključila u akciju, pa je organizovala 90-minutnu vožnju biciklima, a svi učesnici koji žele da voze sa njom moraće to i da plate. Oni u prvoj skupini po 1.000 dolara, druga grupa 500, a ostali po 100. Čelzi se i fotografisala dok napaćenim Haićanima šalje sanduke sa vodom.

Ostaje samo pitanje gde će taj novac završiti? Prema nekim tvrdnjama, privatna banka Federalnih rezervi duguje Kini veliku sumu novca, tešku nekoliko triliona dolara, za koju građani SAD i ne znaju. Ili je cilj da se određena količina dolara jednostavno izvuče iz opticaja kako bi se njegova vrednost sačuvala?

 

 

 

Haiti pun naslaga zlata, bakra i uranijuma?

 

Jula 2007. u kanadskom onlajn magazinu Thestar tvrdi se da je jedan region na severoistoku Haitija pun naslaga zlata i bakra. Kanadska kompanija koja je ovo otkrila nije mogla da uđe sa investicijama u vađenje zlata zbog tvrdokornog stava bivšeg predsednika Aristida, kao i sadašnjeg Prevela. "Demokratski Zapad" ih je sve proglasio tiranima i diktatorima.

Naučnici Danijel i Žinet Maturin tvrde da na Haitiju postoji i 20 lokacija na kojima se može nalaziti nafta, ali i uranijum 238 i 235. Očito bogata zemlja, sa mnogo beskorisne sirotinje.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane