Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

FELJTON

EPIZODA 17

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

Dočekasmo i Srpsku 2010. godinu. Najveselije su je dočekali oni koji se potpisuju latinicom, oni koji svoje krsne slave proslavljaju u kafanama, oni čije su firme napisane na stranom jeziku i imaju strano značenje, oni koji misle da su na Kosovu polju ratovali Kosovari protiv Turaka, oni čije su žene rođene u Ovči, Borči ili Krnjači, a hvale se da su "rođene Beograđanke", oni koji smeju na masovna okupljanja jer su vakcinisani.

Zvezde dočeka u svim ugostiteljskim objektima bile su razvedene svastike organa i oponenata, kao i neodoljive spisateljice ljubavnih vikend romana. Pevali su im stare srpske pesme, ali samo po strofu, jer oni koji su im pevali i ne znaju više. Pio se viski sa ledom, jelo se pečenje sa renom. Sat posle ponoći muške goste je hvatalo podrigivanje na beli luk, a njihove gospođe su bolela stopala od oteklih nogu i visokih inostranih štikli. Ostali srpski narod je bio u kućama, razveseljen "Grandovim narodnim veseljem". Narod nije podrigivao. Valjalo je sutra na posao, autobusom, sa toplim obrokom i regresom u mislima.

Dinar i evro igraju ruski rulet. Meci završavaju u glavama onih koji nemaju ni dinar, ni evro. To im je kazna za neplaćene račune i neplaćene novčane kazne koje Srbi ionako ne plaćaju. Moj kum Gavra predlaže da naša valuta bude "probušeni dolar". Kroz dolar se sve u svetu gleda i vidi.

Predlažem rezoluciju Narodnoj skupštini Srbije o genocidu nad Srbima iz Srbije, i ovako bi glasila: "U Srbiji niko nema prava da umre od gladi. Zato je protivustavno terati u smrt gladne Srbe. Obavezuju se organi da svakom Srbinu na umoru obezbede dva jaja, litar mleka i dvesta grama sira i da se to postavi na humku, kako bi posetioci humke mogli da se posluže za dušu upokojenog"!

Na Kosovu ništa novo! Rat je bio bolji. Ljudi sa četiri prsta čekaju da im izraste i peti prst. Ljubav i smrt i gluvi barut pričaju ispod zmajevih krila. Daleko je sunce!

U Srbiji se sprema izgradnja jeftinih stanova. Za to vreme u našim selima samuju višespratne kuće krečene u belo. Bolje četrdeset kvadrata u Beogradu, nego četiristotine u Donjem Krupcu. Bolje biti gladan u Beogradu sa jednim detetom, nego biti bogat u selu i sa četvoro dece. Bolje da ti je žena spremačica u NIS-u, nego bogata gazdarica na selu. Bolje da ti deca budu perači sudova u Kanadi, nego berači plodova u Donjem Krupcu. Tako će nam biti i u 2010. godini.

Opraštamo se od odlazećeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića. On je često odlazio na mesta gde ima MRTVIH Srba: Medački Džep, u Jasenovac, u Jadovno, na Kosovo. Bio je omiljen u beogradskim intelektualnim krugovima. Kako i ne bi? Ima sve odlike "modernog" srpskog intelektualca: šarmantan je, priznaje nezavisnost Kosova, govori engleski, oženjen je Srpkinjom, više voli Crnu Goru nego Republiku Srpsku i ima sva Krležina dela. Želim Stjepanu Mesiću dug, popločan Srbima, put od mirovine do Mirogoja.

Zadržite osmeh na licu, sve ostalo je nepotrebno zalaganje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane