Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

 

Ko je Mladen Grujić: Neverovatan finansijski nerast, Tabloid 199

 

Bez rata ništa od brata

 

   Sve je više dokaza da je Mladen Grujić, poslanik u Skupštini Srbije, devedesetih bio aktivni saučesnik jednog od najvećih šverca cigareta na ovim prostorima i da su tako, klasičnim kriminalom, on i njegova porodica došli do nezamislivog bogatstva     

 

Milan Malenović

 

Iako se svi u ovoj državi kunu u to da vlast ozbiljno radi na tome da svima oduzme novac stečen kriminalom, niko ne pominje pare koje je švercom cigareta zaradio Vanja Bokan, a koje njegovi poslovni naslednici i dalje investiraju u Srbiju. Po proceni grčkih medija i vlasti, urađenoj neposredno pošto je Vladimir-Vanja Bokan 7. oktobra 2000. ubijen u Atini, ovaj biznismen iz Crne Gore nije imao manje od pola milijarde dolara na svojim računima.

U prethodnom broju Tabloida pokazano je kako je Mladen Grujić, član skupštinskog Odbora za sprečavanje siromaštva (sic!), po smrti svoga brata od tetke Vanje Bokana preuzeo njegovo legalno poslovanje u Srbiji. U međuvremenu su se pojavile nove činjenice koje govore o tome da je Grujić i te kako bio umešan i u poslove šverca cigareta još za vreme dok je Bokan bio živ.

Po izveštajima iz akcije "Mreža", tokom koje je država Srbija pokušala da se obračuna sa duvanskom mafijom, Mladen Grujić je devedesetih godina kao direktor i vlasnik Štampa-komerca i Megatabaka imao više računa u inostranstvu, preko kojih je vršeno plaćanje u uslovima međunarodnih sankcija. Jedan od računa je bio i u Budimpešti, a za njega su ovlašćenje imali Mladen Grujić i Sonja Bokan, supruga kasnije ubijenog kralja šverca.

Iz ovoga se jasno vidi da je Grujić još za Bokanova života upravljao delom kapitala koji je stečen švercovanjem. Ostaje još da se vidi gde su sve otišle stotine miliona dolara koje je Bokan zaradio. Jedan krak finansijske hidre kojom upravlja Mladen Grujić razotkriven je u prošlom broju, a nepažnja ministra Mlađana Dinkića otkrila je dalje puteve kojima su išle pare stečene švercom.

U Utisku nedelje TV B92 od 30. januara 2010. gostovali su pomenuti ministar i izvesni Branislav Grujić, naš biznismen iz Moskve. U jednom trenutku (1.07.50 od početka emisije) Dinkić se, u želji da replicira, okreće prema Grujiću i kaže: "...Ja bih mogao da kažem teoretski, Vi ako podignete platu Vašem radniku on će više kifli da kupuje..." Kao što smo objavili u prošlom broju, Mladen Grujić je vlasnik i preduzeća Hleb i kifle, u kome je prosečna plata iznosila 21.000 dinara. Poslednjih meseci, međutim, rukovodstvo je "zbog krize" smanjilo plate zaposlenih na ispod 20.000, što je izazvalo opravdani revolt.

Branislav Grujić nije slučajni Mladenov prezimenjak, već je i njegov stric, a i životni putevi su im isti. Branislav je završio Mašinski fakultet u Beogradu, gde je jedno vreme radio kao asistent. Onda, sredinom devedesetih, iznenada napušta sigurnost državne akademske službe i odlazi u Moskvu, gde otvara građevinsko preduzeće. Za samo desetak godina on postaje jedan od najbogatijih Srba u Rusiji, koji, maltene, gradi pola Moskve. Američki san?

Teško da bi Branislav postigao bilo kakav uspeh na zahtevnom i velikom ruskom tržištu da iza njega nije stajao Bokanov švercerski kapital, nad kojim je upravo u to vreme kontrolu preuzeo Mladen Grujić. Ministar Dinkić, hronično odlično informisan o svim mutnim novčanim tokovima u zemlji, podsvesno je pokazao da su Grujići ne samo u rođačkim već i u veoma prisnim poslovnim odnosima. Njihov kapital je, takoreći, do te mere isprepletan da je teško reći gde prestaje Mladenov, a počinje Branislavov posao, i obrnuto.

Branislav Grujić danas je vlasnik PSP-Pharman Holdinga iz Moskve sa predstavništvima u Trstu, Beogradu i Briselu. Jedno vreme je bio i predsednik Upravnog odbora Jugodrva, a upućeni pretpostavljaju da je i dalje tu zastupljen preko većinskog udela u kapitalu. Da neko u ovoj zemlji iskreno želi da zapleni kapital stečen kriminalom, Mladen i Branislav Grujić bi bili prva adresa za tako nešto.

Zbog osnovane sumnje da Mladen Grujić koristi na nezakonit način stečen kapital, urednik Tabloida Milan Glamočanin podneo je nedavno Tužilaštvu za organizovani kriminal predlog da se pokrenu odgovarajuće istražne radnje. S obzirom na politički uticaj narodnog poslanika Mladena Grujića, Glamočanin je istovremeno predložio Tužilaštvu, ako ono nije voljno ili u stanju da sprovodi istragu, da za to ovlasti novinare Tabloida, koji su i do sada istraživali Grujićeve mahinacije.

 

(Članak je nastao zahvaljujući informacijama dobijenim sa Beogradske berze, a posredstvom foruma www.aikb.net)

 

 

 

 

 

Moglo je i u naturi

 

Deda po majci Mladena Grujića bio je partizanski oficir i heroj, poreklom iz Bosne, veliki prijatelj Slobodana Penezića Krcuna i kum Jova Kapičića. Ovaj pedigre dobro je poslužio Mladenovom ocu da jedno vreme provede i u diplomatskoj službi u Londonu, gde je po nekim informacijama, i Mladen pohađao školu.

Mladen je, inače, diplomirao na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka (FON), visokoškolskoj ustanovi u samom vrhu korupcije. Kolege koje se sećaju Mladena iz tog doba tvrde da je najveći broj ispita položio tako što je platio profesorima. U vreme hiperinflacije veliku prođu na FON-u je imala i roba kojom je na beogradskim ulicama Mladen trgovao (gorivo i južno voće), tako da Mladen nije sve ispite plaćao u gotovini.

U svakom slučaju, svi se slažu da se Mladen na studijama ni po čemu naročitom nije izdvajao - bio je čak ispodprosečni student. Jedino su mu petljavine i mutni poslovi od rane mladosti polazili za rukom.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane