Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Na)zdravlje

(Na)zdravlje

                                  

 

Pančevo: Zavod za zdravstveno osiguranje stecište nezapamćenih pljački

 

Kurtoazna Murta

 

Uskraćivanje osnovnih prava pacijentima da bi se zgrnulo bogatstvo u privatne džepove, postalo je u Vojvodini unosan a nekažnjiv posao. Naprotiv, što više ukradeš, dalje ćeš dogurati u karijeri. Do jednom.   

...

 

Poštovani gospodine Brkiću,

Mi radnici filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Pančevu, želimo da Vam zahvalimo na pomoći objavljivanjem tekstova o kriminalnim delima smenjene direktorke Filijale RZZO-a u Pančevu Ksenije Krehov-Radović, kao i njenih mentora (Borisa Kopilovića, zamenika pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Radeta Nikolića, smenjenog direktora PZZO-a, i njegove ljubavnice Gordane Cvetičanin, direktorke Filijale RZZO-a Novi Sad).

Pretpostavljamo da ste upoznati o tome da je sada već smenjena direktorka Ksenija Krehov-Radović bila član komisije Pokrajinskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koja je davala saglasnost za korišćenje slobodnih sredstava filijala AP Vojvodine. Ova komisija za prenos slobodnih sredstava zdravstvenim ustanovama na nivou AP Vojvodine odlučivala je i uticala na kupovinu nepotrebne i neiskorišćene skupocene medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini.

Komisija na čijem je čelu bio Rade Nikolić (smenjen na sednici Upravnog odbora RZZO-a 8. decembra 2009) ojadila je vojvođansko zdravstvo. Da se podsetimo sastava: Rade Nikolić (predsednik Komisije, direktor PZZO-a), Gordana Cvetičaninlan, direktor Filijale RZZO-a Novi Sad), Ksenija Krehov-Radović (član, direktor Filijale RZZO-a Pančevo), Dragojlo Raičević (član, direktor Filijale RZZO-a Zrenjanin), Lazar Jovetić (član, zamenik direktora PZZO-a), Violeta Bačić (član, načelnik PZZO-a). Rezrešeni su jer je utvrđeno da je ova komisija u poslednje dve godine iz Fonda zdravstvenog osiguranja Vojvodine nenamenski potrošila milijardu dinara. Celokupna dokumentacija o zloupotrebama i malverzacijama predata je budžetskoj inspekciji Ministarstva finansija.

 

Svi znaju ko je ko

 

U Filijali RZZO u Pančevu uzeto je 65 miliona dinara novčanih sredstava izdvojenih na posebnom podračunu i, po odluci Komisije PZZO-a, utrošeno za kupovinu neiskorišćene i neprioritetne medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama u AP Vojvodini. Radi se o sredstvima stečenim uskraćivanjem prava korisnicima zdravstvenog osiguranja na njihovo lečenje, najčešće odbijanjem zahteva za overu uputa i lečenju bolesnika na tercijalnom nivou, kao i zaključivanjem bolovanja najteže obolelim građanima. Korisnicima zdravstvenog osiguranja su, takođe, uskraćivana osnovna prava na bolovanje, pa su i na taj način "pravljene zalihe" za nabavku opreme.

Samo u Zdravstvenom centru u Pančevu kupljena je medicinska oprema u iznosu od 32 miliona dinara od dobro poznate firme Medikom iz Šapca, u kojoj je suvlasnik supruga Borisa Kopilovića, zamenika pokrajinskog sekretara za zdravstvo Vojvodine, koji i dalje vedri i oblači vojvođanskim zdravstvom, bez obzira na činjenicu da cela pokrajinska administracija, kao i republička, zna da je on šef zdravstvene mafije u Vojvodini.

Sedamdeset odsto kupljene opreme ne koristi se i stoji još uvek zapakovana u magacinskim prostorijama Zdravstvenog centra u Pančevu (provereno kod zaposlenih u Zdravstvenom centru Južni Banat u Pančevu). Suština ovog kriminala je bila u tome da se uskraćenim pravima korisnika zdravstvenog osiguranja "ušteka" što veća suma za nabavku medicinske opreme, da se trgovina obavi preko Medikoma, jer procenat ima svako iz Komisije.

Direktor Zdravstvenog centra u Pančevu je dr Milan Milić, kućni prijatelj Borisa Kopilovića, kao i bivše direktorke Filijale RZZO-a u Pančevu Ksenije Krehov-Radović, inače vlasnik velelepne vile od četiristo kvadrata u Borči i vlasnik luksuznog voznog parka od tri skupocena automobila. Pitanje je da li je to gospodin direktor kupio od svoje direktorske plate ili procenta od nabavke? O kakvom je čoveku reč govori činjenica da je nakon svoje direktorske epizode u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Kovinu, primao platu šest meseci, a da pri tom ni dana nije proveo ni u krugu bolnice, a kamoli na poslu. Primer lopovluka je kupovina sanitetskog vozila u Domu zdravlja u Plandištu, gde je realna vrednost sanitetskog vozila bila 4,5 miliona dinara, a plaćeno je 7,2 miliona dinara. Ova javna nabavka je obavljena parcijalno, kako bi se provukla kao "male nabavke" (akcija sprovedena u trouglu Kopilović-Nikolić-Krehov). Kuda je otišla samo ta razlika u ceni sanitetskog vozila?

Ovo je sigurno dosad najveća pljačka zdravstvenog fonda u Vojvodini. Posebno je zanimljivo pitanje zašto nije reagovala Direkcija RZZO-a? Zašto je, na primer, kriminal Ksenije Krehov-Radović "nagrađen" rasporedom na mesto pomoćnika direktora u Resoru lekarskih komisija u RZZO-u, kada bi svaki drugi radnik za opisane zloupotrebe dobio otkaz? Dakle, kakve li ironije, ona je svoju mafijašku vladavinu u filijali RZZO-a u Pančevu sama sebi i svojim najbližim saradnicima objasnila rečima: "Avanzovala sam na još moćniju funkciju"?

Njen odlazak i dolazak novog v.d. direktora dr Slavice Marinković iz Pančeva, pred radnike postavlja pitanje da li će rukovoditi sama, ili će njome upravljati bivša direktorka. I primopredaja dužnosti obavljena je u najmanju ruku krajnje nepristojno, poslednjeg dana u prošloj godini, uz prisustvo direktora PZZO-a dr Dragomira Cimeše, dok je kontrolu poslovanja bivše direktorke Ksenije Krehov-Radović, u sklopu predaje dužnosti novom v.d. direktoru, u trajanju od jedne kafe-pauze, izvršio pomoćnik direktora PZZO-a Lazar Jovetić. To je onaj isti Lazar Jovetić, smenjeni član bivše Komisije Pokrajinskog zavoda za davanje saglasnosti za korišćenje slobodnih sredstava filijala AP Vojvodine, odnosno ortak Ksenije Krehov-Radović u deljenju plena nenamenski utrošenih sredstava za kupovinu medicinske opreme u Vojvodini. G. Lazar Jovetić utvrdio je da nema nepravilnosti u radu i da je u našoj filijali u Pančevu poslovanje bivše direktorke filijaleisto kao suza".

 

Neće da se meša u svoj posao

 

Postavljenje novog v.d. direktora Filijale RZZO-a u Pančevu je priča za sebe. Svesna svoje smene, Ksenija Krehov-Radović ucenjuje i uslovljava sve oko sebe, kako bi mogla da i dalje, uz pomoć svoje produžene ruke Smiljke Čalić, nekada a i sada načelnice Odeljenja za ostvarivanje prava iz zdravstvenog osiguranja, vrši uticaj na rukovođenje u Filijali i štiti svoja kriminalna dela koja je ostavila u Filijali. Tako novoizabrana v.d. direktorka poslušno aminuje Smiljki Čalić, istoj onoj koja je prvi saučesnik u kriminalnim aktivnostima bivše direktorke Filijale, koja je "završavala" sve nezakonite radnje, kako bi na taj način učvrstila svoju poziciju.

Upravni odbor RZZO-a je na svojoj sednici od 11. decembra 2009. imenovao novog direktora PZZO-a dr Dragomira Cimešu. On je, inače, poslanik DS-a u Skupšini Srbije, a do izbora je obavljao funkciju direktora Filijale RZZO-a u Somboru. Dr Dragomir Cimeša nema nikakvog uticaja na kadriranje i postavljenje u Filijali RZZO-a u Pančevu, iako je to u njegovoj nadležnosti. Ksenija Krehov-Radović postavlja "svog čoveka", preko kojeg će kao produžena ruka da vlada u senci, a sve to čini uz saglasnost gradonačelnice Pančeva Vesne Martinović.

Klan Ksenija Krehov-Radović - Smiljka Čalić - Jelena Kovačević (načelnica lekarskih komisija) pljačka i hara zdravstvom Južnobanatskog okruga, tako što i dalje uskraćuju prava korisnicima zdravstvenog osiguranja. Radnici Filijale RZZO-a Pančevo još više su uplašeni, nezadovoljni i zabrinuti, jer ne znaju kakva ih sudbina sutra čeka i pitaju državne institucije da li iko može Kseniji Krehov-Radović da stane na put jednom za svagda? Radnici pozivaju policiju i inspekcijske organe da izvrše kontrolu poslovanja u Filijali RZZO-a u Pančevu za period od 1. avgusta 2008. do 31. decembra 2009. i uvere se u istinitost ovih navoda.

 

Nezadovoljni i uplašeni radnici Filijale RZZO-a u Pančevu

 

 

 

 

Slična se sličnoj raduje

 

Smiljka Čalić, prvi savetnik Ksenije Krehov-Radović, poznata je u ovoj filijali po sistematskom šikaniranju i progonu radnika, po njihovoj izolaciji u posebne prostorije koje je nazivala "Sheveningenom", po neosnovanim otkazima i brojnim drugim zloupotrebama prava radnika, i dalje nekažnjeno obavlja svoju sramnu ulogu nastavljajući kompromitovanje Filijale. Dokle će radnici Filijale da trpe tiraniju produžene ruke Ksenije Krehov-Radović, načelnicu Smiljku Čalić, sve uz odobravanje i saglasnost novopostavljene v.d. direktorke?

 

 

 

Odakle pare, bre

 

Činjenica da je Ksenija Krehov-Radović u novembru prošle godine prebacila 260.000 evra sa svog deviznog računa na račun svoje ćerke koja živi i radi u Norveškoj, otvara pitanje porekla ovog novca. Pitanje je koliko bi tek prebacila deviza da je na mestu direktora Filijale u Pančevu ostala ceo mandat? Gde je buetska inspekcija za koju je iz direkcije RZZO-a rečeno da će doći da ispita i prekontroliše sve nepravilnosti i zloupotrebe koje su rađene u toj filijali, pa i u drugim filijalama u Vojvodini?

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane