Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPIZODA 18

EPIZODA 18

 

Nismo mi od juče

 

Sa kafanskog stola mladi, nadobudni i pijani "kolega-novinar" priča: "Nekad sam pisao skupo o jeftinim stvarima, sada se sve promenilo. Sada odem na sahranu i ne pišem ko je umro, već ko je bio  na sahrani." Nisam mogao da ćutim, pa mu rekoh: "Ti si od onih koji je mislio da u žutoj štampi pišu Kinezi. I vreme je da ne pišeš više, namučio si i sebe i čitaoce." Ljutito viknu: "Ljubomoran si, jer od tebe nema šta da bude." "Grešiš, kolega", uzviknuh, "pogrešio si vreme, od mene je već bilo." Beše mi ga žao onakvog, u skupom odelu, ali majmun u svili nije ništa drugo do majmun.

Kada sam kao dvadestogodišnjak, zahvaljujući svojim narodnim pesmama, lebdeo metar iznad asfalta i uzleteo do metar ispod oblaka, otac mi je govorio: "Sa tim iskustvom za tebe je sa visine najbolji vidik, ali visina stvara munje i gromove." I evo, razmišljam o "junacima" tzv. rijaliti šoua. Oni lete bez letilica, bez letačke opreme, a i ne znaju da lete. U jednom trenutku počeće njihov pad, a oni ni padobran neće imati. Desiće im se kao u priči u kojoj se dvoje susreću na visini od tri hiljade metara, pa onaj sa padobranom kaže onom bez padobrana: "Pazi da ne padneš na glavu."

Goran Bregović je određen da napiše pesmu za Eurosong. Očekujem da Kusturica bude određen da napravi film koji će biti naš predstavnik za Oskara. Očekujem da Mirjana Bobić bude određena da napiše roman koji će biti naš kandidat za Nobelovu nagradu za književnost. Očekujem da ministar Tomica Milosavljević kupi vakcine za sve bolesti srpske. Očekujem da Čedomir Jovanović bude određen..., ups, greška u koracima. Čeda ne može biti određen, on je uvek NEODREĐEN! Goran Bregović ima monopolski položaj još iz vremena komunizma. Ono što je za nekog komunizam, za drugoga je demokratija. Ono što je za nekoga demokratija... nisam lud da kažem do kraja, pa da i ja budem ODREĐEN!

Na Kosovu ništa novo! Mi smo loše, ali se molim Bogu da ne bude gore. Vakcinišu nas bez vakcine, kao kada bi nam doktorka Mirjana Zogović, lečeći srce, odsecala noge.

Ministar Mrkonjić obećava gradnju stanova, puteva, obilaznica. Čudi me da ne pominje metro u Beogradu. Drakče bakalin kaže: "Metro nije problem, samo treba povezati beogradsko podzemlje." A vidim: Drakče neraspoložen, pa pitam zašto. Kaže: "Ispi me sekiracija, žena me nervira toliko da sam joj rekao, ako ne prestane, dići ću čašu na sebe."

Stigla nam nova ambasadorka SAD. Glagoljiva, zgodna plavuša. Priča da je došla da pomogne srpskom narodu, naročito na "putu ka evropskim integracijama". Jedna takva plavuša, koja uči vožnju kako bi putovala u Evropu, pita me: "Da li se benzin, ulje i voda sipaju u istu rupu?" Nadam se da ambasadorka-plavuša zna mnogo više o kolima, naročito onim kojima će nas voziti na "putu" ka evropskim integracijama. Zadržite osmeh na licu, lepo je smešiti se kad to drugi od vas ne očekuju. 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane