Natrag

          SAOPŠTENjE REDAKCIJE MAGAZINA TABLOID 
 
      Redakcija magazina TABLOID  – Lista protiv mafije, primorana  je  da se obrati srpskoj  javnosti, diplomatskom koru u Beogradu, predstavnicima međunarodne zajednice i Udruženju novinara Srbije, očekujući zaštitu i pomoć.
      Naime, vlasniku štamparije GRAFOPRODUKT iz Novog Sada g. Nebojši Rađenoviću, u sredu 3. marta oko 12 časova telefonom se obratio Petar Matijević, vlasnik Mesne industrije MATIJEVIĆ iz Novog Sada, zahtevajući od njega da više ne štampa magazin Tabloid, uz pretnju da će mu dići štampariju u vazduh ako već odštampani broj bude sutradan na kioscima.
      Oko 14 časova gospodin Rađenović je prijavio slučaj PU Novog Sada, a policijski inspektor Maksić koji ga je primio slučaj je komentarisao sledećim rečima: “…Pa tu budalu Brkića, (misleći na galavnog urednika Tabloida, prim. red.) treba ubiti”. Inspektor je između ostalog odbio da uzme izjavu od g. Rađenobvića, i pred njim je obavestio g. Matijevića da se ”Rađenović žali na njega”.
      Oko 14, 30 redakcija magazina Tabloid zatražila  je pomoć od ministra unutrašnjih poslova  Srbije. Nakon izvršenih  provera, od  3. marta  štampariju Grafoprodukt u Novom Sadu obezbeđuje policija sa dugim cevima, jer je specijalna policija utvrdila namere Matijevićeve klike  da štampariju dignu u vazduh, i na taj način spreče štampanje magazina Tabloid.
      Redkacija poziva predstavnike međunarodne zajednice da spreče nazapamćen napad na štampariju, u cilju sprečavanja štampanja opozicionog lista.
         Po nalogu policije, vlasnik štamparije je isključio  telefone, a sve informacije pružiće vam redakcija  Tabloida
011/ 7610-208 i 7621-206

7. marta 2010.  Glavni urednik
Milovan Brkić
podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane