Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Srbija

Srbija

 

Banja, pribojska: Komično školstvo u tumačenju smešne direktorke

 

Misli većinski, deluj pećinski

 

U Banji kod Priboja zakon se tretira kao remetilački faktor, a direktorka osnovne škole Nada Stojić odluke donosi i "po babu i po stričevima"

 

Igor Milanović

 

Škole imaju ulogu da obrazuju i vaspitaju buduće generacije. Izgleda, međutim, da je Nada Stojić, direktorka OŠ "Nikola Tesla" u Banji kod Priboja, daleko više zainteresovana za nepotizam i nestručnost u radu nego za prosvetnu delatnost.

Škola je 7. oktobra 2009. raspisala konkurs za prijem četvoro novih nastavnika na određeno vreme. Konkurs je trajao sedam dana, ali direktorka Stojić i sekretar škole Dragana Baković naknadno, 28. oktobra, dakle po isteku roka za prijavu, menjaju uslove konkursa. Kada je predsednik IO Sindikata škole Nikola Tošić upozorio direktorku da to nije po zakonu, ona mu je odgovorila da joj je "dosta njegovog mahanja zakonom".

Ne obraćajući pažnju na zakonitost i nezakonitost konkursa, direktorka je zakazala sednicu školskog odbora za 16. novembar 2009. Tog dana je od devet članova Odbora na sastanak došlo samo njih petoro, tako da je za donošenje odluka bilo neophodno jednoglasno odlučivanje svih prisutnih. Ništa tu ne bi bilo sporno da član školskog odbora nije i Marija Janjić, koja je konkurisala i za radno mesto profesora fizike, iako je po struci profesorka - hemije. Umesto da iskoristi svoju moralnu obavezu da se uzdrži kada na glasanje dospe njena kandidatura, gospođa Janjić je glasala za samu sebe, a ne za drugog kandidata koji je profesor fizike po struci, jer bez njenog glasa više ne bi bilo kvoruma.

Na pitanje predstavnika sindikata zašto je umesto kvalifikovane primljena nekvalifikovana osoba, direktorka Stojić je odgovorila kako je ona u razgovoru sa drugom kandidatkinjom "stekla utisak da ona odustaje od konkursa"!?

Direktorka Stojić, kojoj je povereno vaspitavanje novih generacija, potom već 16. novembra donosi odluku da ne primi kvalifikovanog kandidata, već svoju prijateljicu i saradnicu, a tek dan kasnije traži mišljenje sindikata. Inače, po zakonu je redosled trebalo da bude obrnut, ali kako direktorka već reče: dosta je mahanja zakonom.

Ipak, direktorka je bila prisiljena da poništi ovaj konkurs i da raspiše novi, ali je ovog puta bila opreznija pa je uslove konkursa prilagodila svojoj kandidatkinji.

U međuvremenu je direktorka poništila i konkurs za prijem profesora razredne nastave na određeno vreme u Isturenom odeljenju Mažići, pa odmah zatim raspisala isti konkurs, ali ovog puta bez navođenja na koje vreme se kandidat prima u radni odnos. Ovo iz razloga što sastancima školskog odbora prisustvuje i predstavnik sindikata koji se dosadno poziva na nekakve zakone, pa može da se desi da na konkursu ne prođe direktorkin kandidat. U tom slučaju bi, shodno prvobitnom konkursu, nepoželjni bio primljen na određeno vreme.

Tako je i bilo, pošto je odbor na sastanku 26. januara 2010. izglasao da se na radno mesto u IO Mažići primi Jelena Mandić, ćerka bivšeg direktora škole i kućnog prijatelja aktuelne direktorke. Tek je tada Stojićka obznanila da se kandidatkinja prima na rad na neodređeno vreme i to u vreme kada se otpušta višak prosvetnih radnika, a odeljenje u Mažićima ima - samo jednog učenika.

Kako izgleda, u OŠ "Nikola Tesla" u Banji kod Priboja, pod dirigentskom palicom direktorke Stojićke može sve: i da se na mesto profesora fizike primi odani klimoglav iz školskog odbora, profesorka hemije, kao i da se na radno mesto profesora matematike primi večiti apsolvent. Članovi sindikata škole se zato opravdano pitaju da li se deca tako uče da se završetak školovanja ne isplati, jer i kao nesvršeni studenti, uz određene usluge direktorima, mogu da dođu na državne jasle.

O svemu ovome sindikat pomenute škole je pismom 8. februara 2010. obavestio prosvetnog inspektora za Zlatiborski okrug Radoja Stopića, koji se po ovom dopisu još nije oglasio. Možda i on misli da su sindikalci malo dosadni sa svojim pozivanjem na zakon, kada i u bezakonju sve tako lepo funkcioniše?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane