Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Mladen Grujić, borac protiv siromaštva (3)

 

Otezanje kratkog postupka

 

Nekadašnji ulični piljar, zatim saborac mafijaške ekipe Vanje Bokana, a današnji član skupštinskog Odbora za sprečavanje siromaštva Mladen Grujić (NS) odlično je sprečio samo svoje sopstveno siromaštvo. Sve ostale je zavio u crno

 

Milan Malenović

 

Trgovinsko preduzeće Zvezda AD iz Zemuna nekada je bilo vrlo uspešno, sa 134 zaposlenih. Kao takvo, Agencija za privatizaciju je u leto 2005. odlučila da ga privatizuje ne putem tenderskog nadmetanja, već prodajom akcija na Beogradskoj berzi. Montprojekt d.o.o. dostavlja Agenciji i malim akcionarima ponudu za otkup najmanje 51 odsto kapitala po ceni od 3.500 dinara po akciji, ali Agencija odbija ovu ponudu jer je 22. avgusta 2005. cena akcije na berzi bila 4.334 dinara, i svoje akcije putem berze prodaje Lilly drogerijama d.o.o. i Mega tabaku d.o.o. i to po ceni od 1.500 do 2.000 dinara za komad?! Iza ove dve firme stoji narodni poslanik "za sprečavanje siromaštva" Mladen Grujić, čiji smo razvojni put od uličnog piljara, preko člana duvanske mafije, do multimilionera opisali u prethodna dva broja.

U vreme privatizacije, u leto 2005, TP Zvezda AD raspolaže sa 5.000 kvadratnih metara zemljišta i lokala na najatraktivnijim mestima u Zemunu. Pošto je premašio 50 odsto vlasništva u Zvezdi, Grujić kreće sa već poznatom i razrađenom šemom pljačkanja, u čemu mu svesrdno pomaže Vojislav Đekić, tadašnji generalni direktor Zvezde.

Đekić prvo odobrava prebacivanje dva miliona dinara, koliko je u trenutku privatizacije Zvezda AD imala, na račune novih većinskih vlasnika i drugih povezanih lica, a da taj novac nikada nije bio vraćen. Istovremeno iz Zvezdinih magacina nestaje roba u vrednosti od preko 15 miliona dinara, a umesto nje stižu proizvodi Lillyja krajnje sumnjivog kvaliteta kojima je uz to istekao rok važenja. Pošto su se ovi proizvodi prošetali kroz Zvezdine lokale, završili su u skladištu u ulici Stevana Dukića 17 na Karaburmi.

Zahvaljujući sklonosti ka mutnim poslovima direktor Đekić je već bio predmet jedne krivične prijave zbog sumnjive razmene nekretnina sa nekadašnjim direktorom JP Poslovni prostor Zemuna Nebojšom Simeunovićem. Kako ovaj potonji više nije dostupan srpskim organima gonjenja, ceo postupak čeka neka srećnija vremena. Ili zastarelost, šta već pre nastupi.

Za onu neprodatu robu Zvezda je Lilly drogerijama platila 394.000 evra, i to tako što je podigla kredit kod Volksbanke na iznos od 494.000 evra, a kao garancija su poslužile hipoteke na lokalima u vlasništvu Zvezde. Razliku od cene neprodatog škarta i celog kredita direktor Đekić uplaćuje takođe Lillyju za navodnu obuku 10 radnika. Koliko je kvalitetna i neophodna bila ta obuka najbolje govori podatak da su sva desetorica radnika odmah otpušteni.

Grujićeva pljačkaška horda je, u međuvremenu, otpustila i sve ostale radnike Zvezde, osim dvoje koji formalno predstavljaju Zvezdu u prostorijama Lillyja u Žorža Klemansoa 19 u Beogradu. Poslušni Đekić je uhlebljenje našao kao poslovođa jedne nekadašnje Zvezdine prodavnice, mada mnogi sumnjaju da je on i njen suvlasnik. Trenutni bilans borbe protiv siromaštva narodnog poslanika Grujića, tako, samo u ovom preduzeću iznosi preko 130 unesrećenih i osiromašenih porodica.

Na mesto generalnog direktora Grujić posle Đekića dovodi Nenada Antanasijevića, koji je istovremeno na skupštinama akcionara Zvezde i zastupnik Radova u toku, Lillyja i Auto-kuće Kompresor - Prodaja u kojima je Grujić dominantni vlasnik, ali i fizičkih lica Nataše Radović i Mirjane Šešlije, koje stalno nalazimo u mutnim Grujićevim poslovima. Na skupštinama akcionara Antanasijević glasa za odluke koje posle direktor Antanasijević sprovodi, a one se odnose na polaganje garancija za kredite koje kod različitih banaka (Erste, Societe General, Volksbank...) uzima Lilly, i to u ukupnom iznosu od oko 4,5 miliona evra. Objašnjenje manjinskim akcionarima je da se time "pospešuje poslovna saradnja" dva preduzeća. Ta navodna poslovna saradnja izgleda tako da Lilly po ceni od ispod osam evra po kvadratu zakupljuje poslovni prostor od Zvezde, i to novcem dobijenim stavljanjem hipoteke na Zvezdine nepokretnosti, a zatim taj isti prostor po višim cenama iznajmljuje trećim licima.

Prevareni bivši radnici i mali akcionari Zvezde danas su ogorčeni. Od privatizacije preduzeću je promenjena osnovna delatnost, pa je ono sada registrovano samo za iznajmljivanje nekretnina. Ni dinar od dividendi nije isplaćen manjinskim akcionarima, a skoro svi su izbačeni s posla.

 

 

 

 

 

Podela sudbine

 

Dok mu radnici i mali akcionari postaju klošari, narodni poslanik i borac protiv siromaštva Mladen Grujić se u isto vreme baškari po svojim luksuznim domicilima u inostranstvu, ponajviše u Londonu, a u Skupštinu Srbije dolazi samo kada nema preča posla. Prošle godine je jednom čak uspeo da stigne i do skupštinske govornice. Ove godine mu to nešto ređe polazi za rukom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane