Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Telekom Srbija u akciji pljačke penzionera

 

MTS, prijatelj gospođe Pavlović

 

Velike kompanije ne poznaju siromaštvo, niti znaju za fenomen svakodnevne egzistencijalne drame takozvanog malog čoveka, ali zato odlično poznaju projekat masovnih pljački

 

Igor Milanović

 

Gorinka Pavlović je nastavnica u penziji. Živi u Novom Sadu, a leta provodi u mestašcetu Đava na samoj granici sa Mađarskom. Pošto u vikendici nema telefonski priključak, prijatno se iznenadila kada je dobila pismo od MTS-Telekoma sa1 veoma primamljivom ponudom  samo za penzionere. Pored besplatnih minuta i SMS poruka, MTS joj je davao mogućnost da u okviru mreže 066 dobije isti broj kao što je njen kućni u Novom Sadu.

Gospođa Pavlović je pristala na ovu ponudu. Nekoliko meseci stizali su uredni računi sa malim svotama koje jedva da su prelazile obaveznu pretplatu. U januaru 2010. gospođa Pavlović dobila je račun za decembar prošle godine koji je iznosio nekoliko hiljada dinara, što je skromnoj penzionerki izgledalo sumnjivo jer je taj mesec provela u Novom Sadu, gde uglavnom koristi svoj fiksni telefon.

U pratnji svog sina gospođa je otišla do najbližeg predstavništva MTS-a u Novom Sadu i zatražila listing poziva. Službenica ju je zamolila da joj preda mobilni telefon radi, kako je rekla, neke provere. Ništa ne sumnjajući, gospođa Pavlović je predala svoj telefon i službenica je sa njim otišla u drugu prostoriju. Petnaestak minuta kasnije, ista službenica se vratila i gospođi Pavlović predala i telefon i listing poziva.

Gospođa Pavlović i njen sin su odmah primetili da se najveći deo listinga odnosi na slanje SMS poruka na jedan strani broj. Odmah im je to bilo sumnjivo, ne samo zato što gospođa Pavlović ne ume da šalje poruke već i stoga što su poruke po listingu nekim danima slate u razmacima od samo nekoliko sekundi u kontinuitetu od nekoliko minuta.

Gospođa Pavlović je odmah uložila prigovor na ovakav račun, a zauzvrat joj je MTS blokirao karticu tako da više nije u stanju nikoga da zove.

Proverom telefona kod više novosadskih majstora za popravku ovakvih aparata, gospođa je ustanovila i da je slučajno aktiviranje opcije slanja poruka na njenom telefonu nemoguće, jer je potrebno uvek iznova pritisnuti određenu kombinaciju tipki.

Sin gospođe Pavlović se malo raspitao kod majčinih prijatelja i vršnjaka i saznao da su i neki od njih dobili povišene račune, ali da im svota nije delovala sumnjivo pa nisu ni tražili proveru.

Izgleda da je MTS našao dodatnu zaradu kako bi pokrio posebni popust koji daje penzionerima. A sve po sistemu ako prođe - prođe.

Gospođa Pavlović se žalila na visinu računa. Kod nje ova šarada nije prošla, ali koliko ima drugih pretplatnika kojima visina računa nije sumnjiva pa ga ne proveravaju?

Ovakve smicalice su, verovatno, jedini razlog zašto MTS, za razliku od svetskih operatera u civilizovanim zemljama, uz račun ne dostavlja odmah i listing poziva. Pa šta prođe.

U međuvremenu gospođa Pavlović, pored isključenog telefona, čeka da neko nadležan iz MTS-a reši njenu žalbu. Pre neki dan su joj u toj kompaniji obećali da će još jednom da provere račun i da će u najkraćem roku rešiti problem.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane