Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Pismo iz Sente glavnom uredniku: Ko i zašto prebrojava nacionalne manjine i kupuje njihove glasove

 

Demokratska ćorava kutija

 

Prebrojavanje pripadnika nacionalnih manjina, kao uvod u buduće izbore, samo će dodatno zavaditi ionako zavađeno biračko telo. Oni koji misle da je sve na prodaju, misle i da se sve može kupiti, pa i budući glasovi na izborima  

 

...

 

Šaljem tekst iz lista "Ruske slovo", novina rusinske nacionalne manjine u Vojvodini. U poslednjoj rečenici članka "U Keresture od hiži do hiži" piše da će se svaki ispunjeni formular plaćati 30 dinara onome ko ih bude prikupljao. Nije li to kupovina potpisa?

Takođe, mesne zajednice, odbori Demokratske stranke i Ministarstvo za lokalnu samoupravu finansirali su sve aktivnosti, kampanju, propagandni materijal, prostorije itd. Sve to, izgleda, nije bilo dovoljno i veoma je raširena priča (nakon poslednje posete ministra Čiplića) da su potpisi praktično falsifikovani, tj. da su uzeti podaci iz baza Ministarstva!

Pa, najviđeniji Rusini nisu dali svoj potpis niti su javno podržali popis! Podržao ga je samo narodni poslanik DS-a u Skupštini Srbije dr Mucenski (i dodao svoju gđu Mucensku kao sekretara!).

Sve je to manje važno od činjenice da se potpisi kupuju. A zašto? Pa, DS veoma efikasno kontroliše savete nacionalnih manjina (osim mađarskog) i veoma im je važno da kontrolišu ta tela (čitaj, tokove novca). Kontrolisaće ih kupovinom glasača, odnosno posedovanjem poslušnih glasača.

Inače, Mađari su sami, pre svega dobrom organizacijom i disciplinom, skupili neophodan broj potpisa. Ali, sada i oni i Hrvati imaju niz nejasnoća, nedoumica, dvoumljenja i pitanje je da li takav izbor smatraju pravilnim. Radi se o tome da će na izbore moći da izađu samo građani Republike Srbije koji su se upisali.

E, sad zamislite male sredine u kojima svako zna svakog (kao u mojoj Senti). Pa jedan komšija dobije poziv za izbore, a drugi ne! Taj koji je dobio poziv odlazi, a drugi ne. Ko je tu izdajnik?

Dakle, naše domaće demokrate već u startu izlažu ruglu osnovni demokratski princip - princip tajnosti izbora, jer se prema ovom njihovom modelu odmah zna ko je za, ko je protiv.

Čiji li je bio princip zavadi pa vladaj? Ne moram da napominjem da je nakon svih prethodnih godina manipulacije takozvanim nesrpskim stanovništvom (na razne načine), ostao gorak ukus u ustima običnog građanina. I sad, opet, neko popisuje nacionalne manjine, i to samo njih!

Ali, i oni koji su se pobunili, brzo su ućutkani. Prikupljanje potpisa u sredinama u kojima je prisustvo nacionalnih manjina manje izraženo doživelo je priličan neuspeh. Tako je u Novom Sadu odziv manji od 10 odsto.

Zašto? Pa neće ljudi da ih iko izdvaja, niti kupuje!

I još jedna demokratska nedoumica: zašto je traženo 50 odsto +1 ? Šta će da rade onih 50 odsto (-1) stanovnik (građanin)? Gde je njegovo Ustavom zagarantovano pravo da bude biran i da bira?

Kakav će biti odnos nacionalnog saveta prema njima (nacionalni savet ima spisak upisanih birača, nakon završetka upisa - pod parolom transparentno). Cela Evropska unija se pridržava elektorskog sistema, u kome je izborom najviđenijih građana, elektora i tajnošću njihovog izbora građanska netrpeljivost svedena na minimum. A kod nas?

                                             

                                              Ime i adresa poznati redakciji

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane