Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sluèaj Univerzitetske stambene zadruge (USZ) Blok 19

Sluèaj Univerzitetske stambene zadruge (USZ) Blok 19

 

Kvadratura do Strazbura

 

Igor Milanoviæ

 

 

Petar Ðorðeviæ i njegova supruga zakljuèili su 24. februara 1992. ugovor o zajednièkoj stambenoj izgradnji br. 04-524/1 kojim je ugovorena izgradnja stana od 64,95 kvm. Ugovor je zakljuèen sa Stambenom zadrugom Univerzitet, o kojoj je Tabloid veæ pisao u broju 202, kada je prikazano na koji prevarni naèin je pomenuta zadruga, odnosno njena naslednica, Univerzitetska stambena zadruga (USZ) Blok 19, došla do zemljišta za izgradnju, i to na beogradskoj opštini Zvezdara.

Pošto pomenuti stan dugoroèno nije bio u planu za izgradnju, obe strane su zakljuèile aneks ugovora kojim se taj stan menja za drugi od 60,10 u obližnjem objektu èija je izgradnja veæ poèela. Deset godina kasnije, taènije 20. novembra 2002, USZ Blok 19 izdaje braènom paru Ðorðeviæ potvrdu br. 41 da je navedeni stan u potpunosti isplaæen. Prethodno su Ðorðeviæi, juna 2001, kod tadašnjeg Drugog opštinskog suda u Beogradu podneli tužbu za raskid ugovora uz naknadu štete u koju je uraèunata i izgubljena dobit. U svakoj normalnoj zemlji pomenuta potvrda bi znaèila i kraj sudskog spora u kome bi sud imao još samo obavezu da donese izvršno rešenje. Srbija, meðutim, nije normalna zemlja.

Prvostepeni sud donosi presudu u korist USZ Blok 19, ali tadašnji Okružni sud u Beogradu rešenjem u predmetu Gž 4070/05 istu ukida. Na strani 3. svog rešenja Okružni sud navodi da braèni par Ðorðeviæ ima pravo na povraæaj revalorizovanih iznosa datih uplata i pravo na odštetu zbog umanjenja imovine, kao i na naknadu izmakle koristi.

U svom nalazu sudu, dostavljenom 13. septembra 2009, angažovani veštak Stojan Andonov utvrðuje da revalorizovani iznos uplata iznosi 34.692.936,68 dinara, a na strani 3. pod stavom 4. veštak utvrðuje da su Ðorðeviæi u momentu uplate kupili stan od èak 70,44 kvm po tadašnjim cenama.

Verovatno zateèen ovako povoljnim veštaèenjem za Ðorðeviæe, postupajuæi sudija Milan Miloševski iz nekih svojih razloga više ne zakazuje roèišta. U isto vreme USZ Blok 19 predlaže ili da Ðorðeviæima vrati uplaæenih tadašnjih oko 18.000 maraka, preraèunatih u evro, ili da braèni par izvrši doplatu do sadašnje tržišne vrednosti stana. O kamatama i naknadi izgubljene dobiti ni reèi.

Petar Ðorðeviæ je jedno vreme bio predsednik Nadzornog odbora pomenute zadruge. Sa te dužnosti se povukao kada je shvatio kakve muæke izvodi rukovodstvo Zadruge. Ni kao bivšem predsedniku NO, a ni kao zadrugaru, Petru nije poznato pod kojim okolnostima i kada je Skupština zadrugara za direktora imenovala Jovana Milojeviæa, èija je jedina uloga, oèigledno, da prikrije mutne rabote svoga kuma, profesora u penziji Slobodana Cvetkoviæa, predsednika UO, èijom milošæu je i dopao ove funkcije.

Petru je poznat najmanje jedan sluèaj u kome je pomenuti dvojac uspeo da nagovori zadrugara da više ne gubi živce i da im skoro u potpunosti otplaæen, ali ne i završen stan od preko 69 kvm vrati uz nadoknadu od svega 30.000 evra. Kasnije je isti stan preprodat po višestruko višoj ceni. Slièno, sumnja Petar, planirano je i sa njim i njegovim stanom.

Protiv sudije Miloševskog Ðorðeviæi su 12. novembra 2008. podneli i kriviènu prijavu zbog kršenja zakona od strane sudije (KTP 4236/08). Ona, meðutim, negde tavori, isto kao i krivièna prijava protiv tadašnje predsednice II Opštinskog suda Ivone Laloviæ.

Svojim dopisom od 6. oktobra 2008. srpski predstavnik pred evropskim sudom u Strazburu Slavoljub Cariæ priznao je da je Ðorðeviæima naèinjena šteta nedelovanjem srpskog pravosuða i ponudio naknadu u visini od 4.900 evra. Taj novac æe biti isplaæen iz budžeta, odnosno solidarno od svih graðana Srbije. Istovremeno, sudija Miloševski, koji u ovom predmetu od marta 2009. nije zakazao nijedno roèište, biva nagraðen novom sudijskom funkcijom.

Sve æe to narod da pozlati, dok USZ Blok 19 i dalje hara uz pomoæ nesposobnog i podmitljivog pravosuða.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane