Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPIZODA 21

 

EPIZODA 21

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

Najprodavaniji pisci na haubama kola: Ja sam lak za izdržavanje. Pijem najjeftinija vina. Uvek mi je falilo tri hiljade dinara i tri noći spavanja. Propustio sam da budem visok i plav. Momo Kapor! Blago onima na nebu. Stiže im priča. I bi Grandov festival. Pesme: ni narodne, ni zabavne. Sve je na nivou "ja je ljubim, a ona podriguje". "Pokošeno polje" i na njemu "Aska i vuk", a zemlja Stradije SMS-porukama izaziva "Potop" uspomene na Biničkog, Carevca, Krnjevca. "Žrtve duše" još jednom pozvaše Kvazimoda i "Zvonar Bogorodičine crkve" objavi "Ubistvo sa predumišljajem" i poniženje srpske muzike.

Zasuzio sam uz poslednju epizodu Greh njene majke. Mentalni svet Mirjane Jakovljević. Posle rata, prokužena kao rođena sestra pisca Srpske triologije, šetala je sama i iznemogla od gladi. Ali, ponosna, nije tražila pomoć. Komunistički svet nije bio njen svet. Umrla je da bi neko jednom zasuzio za svetom Mirjane Jakovljević.

Izabrasmo pesmu za Evrosong! Baš nešto gledam - apsolutno bezvezno. Nešto je trulo u državi Danskoj i bolesno! Svi marš na ples! Dug je put, požurite konji moji! Prijatelji bivši, prijatelji budući, pamtite me po pesmama mojim! Sutradan me srete Drakče bakalin: "Je li, kako ćemo proći sa Breginom pesmom?" "Zna se." "Šta se zna?" "Sve se zna!"

Počela je Farma - najgledaniji rijaliti šou. Gospoda Glembajevi i njihovi "Jadnici", koji ih SMS-porukama vode "Kroz pustinju i prašumu", na čijem kraju ih čeka "Zločin i kazna", jer su "Jadnici" večiti "Likovi u senci", uvešće nas dok "Kiše dolaze" u "Zlo proleće"!

NA Kosovu ništa novo! "Dobri domaćini" su življi nego ikad, kao u reportaži Grigorija Božovića "Legende o Babušima", napisanoj između dva rata: "Pao car Murat na Kosovo kraj jedne kuće i začudio se kako je bogata i kako ga je mirno dočekala. Naredio je vojsci da je ne dira i pozvao domaćina: "Hoćeš li goste?" "Hoću". "Hoće li biti za mene piva i jestiva, a za moje konje sena i ječma?" "Svega, svega, u zdravlje tvoje, evo i torova, kotara i ambara, samo zapovedaj!" Tri dana ostao Murat i ništa se nije pretrglo. I eto.... Neki "dobri domaćini" na "pragmatičan način" dođoše na vlast u Ahtisarijeve opštine, koje su srpske bile hiljadu godina pre Ahtisarija. Dođoše na vlast da "vodaju opanke" Tačiju i Fejtu. Tragovi im smrde nečovještvom. Sačuvajte osmeh na svom licu i njime oplemenite pogled u sopstveno ogledalo!

I pogledah se u ogledalo. Kad tamo - imam šta da vidim! Stoji čovek sličan meni i maše mi. Kaže: "Mogao si i bolje u životu, ali od ovoga ne može gore. Ali, pogledaj me još jednom i ispuniću ti sve želje". Pogledah se još jednom i rekoh čoveku u ogledalu: "Imam samo jednu želju: da sve želje svedem u jednu." "Reci, koja ti je želja?" Sagoh glavu, a onda se odvažno pogledah u ogledalo: "Da bar jednog meseca imam pare da platim sve račune". Iz ogledala, čovek mi odgovara: "Ne ispunjavam tako jeftine želje. Sačuvaj osmeh na svom licu, makar ovog meseca ne platio nijedan račun!"

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane